Bla i boken

Ein dag vaknar me og det er sommar

roman

Velg format

kr 349
På lager
ISBN
9788249522774
"Aanestad har skrevet en ny, særegen roman ... Et av Ingrid Z. Aanestads mange talenter ligger i å skape scener med detalj og dybde i løpet av få setninger ... Kontant og følsomt er to adjektiver, tilsynelatende uforenlige, men de passer begge på denne romanen. I korte glimt gjennom et år skildres Mir og Ruth, sammen og hver for seg. Selv om dette ikke er en handlingsdrevet historie, drives den likevel, på stillferdig, lett optimistisk vis, framover av årstidshjulet. Og det er ikke bare tittelen som legger det håpefulle, det mest livgivende til sommeren"
JANNEKEN ØVERLAND, KLASSEKAMPEN
"en original og vakker liten roman om kjærlighet og drømmen om sommer … Den lever i kraft av forfatterens språksans og sensible øye og øre for detaljenes betydning … Aanestad forlanger oppmerksomhet fra sine lesere. Det gjelder å være på tå hev, og du kan nesten bli småforelsket i forfatterens evne til språklig å male fram de fineste nyanser og bevegelser i det trivielle hverdagslivet … Aanestad kan sies å være en dristig forfatter, som sta og envis holder på en så utfordrende litterær estetisk form i roman etter roman. Men det er også befriende for en leser å bli stilt overfor en tekst som så til de grader insisterer på være seg selv nok. Dette lille gir jeg deg, og resten får du sannelig bruke litt fantasi på!"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Først er det berre Mir. Ho står utanfor jernbanestasjonen. Det er ein kald dag i mars. Mir er kledd i ein blå kjole med batikkblomar, kanskje har ho arva han. Ho har ei klokke hengande rundt halsen.
Mir legg telefonen mot øyret og seier hei."

Mir møter Ruth på ein fest. Til festen har Ruth med seg ei teiknebok, og det første ho gjer, er å teikna andletet til Mir. Saman tek dei form, skaper kvar-andre om. Men Mir er berre Mir, og Belle, den gamle nabodama, gir ingen råd, ikkje om kjærleik, og ikkje om sjukdom. I staden held ho fest i bakgarden, med krabbar kokt på gassbluss og loff og sitronar og brennevin i små glas. Og Ruth er Ruth, ho har blå flekker på brysta etter celleprøve, det går bra, seier ho, men ho gir ingen løfte.

"Ein dag vaknar me og det er sommar" er ein roman om å koma til syne og gi seg hen, om vennskap og kjærleik og redsla for ikkje å bli høyrt, og om alt det som kan veksa og gro, i ein sommar utan like.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2020
ISBN 9788249522774
Innbinding Innbundet
Tittel Ein dag vaknar me og det er sommar
Bokgruppe 411
I salg 07.08.2020
Design Exil Design
Emne Romaner Skjønnlitteratur
Ingrid Z. Aanestad

Ingrid Z. Aanestad

Ingrid Z. Aanestad er fødd i 1983 og vaks opp i Klepp i Rogaland. Ho debuterte i 2006 med romanen I dag er ein fin dag og har sidan gitt ut romanane Eg kjem med toget (2008), Stormkyss (2010), Sol, seier ho (2013), Sibylle (2016) og Ein dag vaknar me og det er sommar (2020) samt essayet Kva hender i romanen? (2018) i serien Lese, skrive (L/S#1) og essaysamlingen Heim (2022). 

Flere forfatterpotretter

Utgitt på Oktober

2022 Heim (essay)
2020 Ein dag vaknar me og det er sommar
2018 Kva hender i romanen? (Lese, skrive)
2016 Sibylle
2013 Sol, seier ho
2010 Stormkyss
2008 Eg kjem med toget
2006 I dag er ein fin dag
Les mer