Bla i boken

Boogaloo

roman

Velg format

kr 379
På lager
ISBN
9788249522743
"Med sin tredje apokalypseroman demonstrerer Morten Øen verdien av håndverket og tradisjonen. og hvorfor det reaksjonære er så tiltrekkende i krisetider"
ERIK ENGBLAD, VÅRT LAND, ÅRETS BESTE BØKER 2020
"Ballespark fra Telemark. Forfriskende, politisk ukorrekt prepperdystopi fra Telemark med stikk i alle retninger … en mørk og morsom, tankevekkende og urovekkende, viktig og velskrevet samtidskommentar som uironisk og alvorlig, men også ertende og underholdende, undersøker tidens tegn og setter mange betenkelige tendenser på spissen og i perspektiv"
SIGMUND JENSEN, STAVANGER AFTENBLAD
"Morten Øen har skrevet en skremmende, men ofte morsom roman om hva som kan skje når undergangen nærmer seg … Øen forfører med elegant språkbeherskelse og imponerer med fantastisk research. Det er et tankevekkende og skremmende scenario han drar opp for oss … heldigvis gjør han det med store doser humor og en finesse i språket som gleder hele veien. Dette har altså vært mitt første møte med Morten Øen. Det blir definitivt ikke det siste"
TOR HAMMERØ, NETTAVISEN
"Appellen i det reaksjonære YouTube, hjemmebrent og våpentrening: I Morten Øens Boogaloo ligger undergangen på lur ved døra … Som i tidligere bøker, betjener Øen seg flittig av provokative virkemidler. Boogaloo åpner med en eugenetisk datingguide … Gjennomgående er Øens roman idéstyrt, og tidvis svært fascinerende. Den litterære oppfinnsomheten kan få norske forfattere hamle opp med … Styrken ved Boogaloo er hvordan Øen evner å vise appellen til reaksjonært tankegods, ved å servere leseren resonnementer i en helstøpt og troverdig form, samtidig som forfatteren sniker motstemmer inn i fortellinga … Ved å knytte seg an til YouTube og boogaloo-bevegelsen, demonstrerer Øen effektivt hvordan luftslott som dette kan bli festninger i en digital kulturkrig som til slutt flyter over i den analoge virkeligheten i form av blodsutgytelser og regelrett terrorisme"
ERIK ENGBLAD, VAGANT 4/2020
"... Og uansett hva som velter lasset, krig, pandemi, apokalypse, kataklysmiske krisekatastrofer, så er planen vår å overleve. For det globale, økonomiske eksperimentet noen satte i gang på femtitallet kommer til å gå over ende ved selv den minste lille avsporing. Globalismen er et hyper-sårbart Babel-prosjekt, et forsøk på å gjøre alle folkeslag til ett, med ett språk, én økonomi, og med menneskerettigheter som Gud. Det kan bare ende på en måte. Sier onkel Ole."

Jørgen Ulvstuplende, en utstudert røver, såpekoker og hjemmebrenner i slutten av trettiårene, bor på familiegården sammen med far, to onkler, en mor som er i ferd med å bli dement og en autistisk kusine ingen av dem har kontroll på. De forbereder seg på undergangen, og tegnene i tiden indikerer at den er nær. De har etablert en sølv-økonomi i det lille dalføret Ulvstupelv for å slippe å betale skatt, og kjøpmann, ordfører og lensmann er lett bestikkelige med sølv og hjemmebrent. Onkel Ole, gårdens patriark, har startet en Youtube-kanal, i håp om å få kontakt med likesinnede, som kan være med på å bygge landet opp igjen etter apokalypsen. Planen ser vanntett ut, helt til lensmann Sturle kommer ut for en ulykke, og Mona, en såpe-oppkjøper fra Oslo, ser sitt snitt til å besøke ungkaren Jørgen.

"Boogaloo" er en mørk, humoristisk og post-ironisk fortelling om å forberede seg på undergangen, der karakterene gjør sitt ytterste for å leve og overleve på utsiden av alle samfunnskonvensjoner.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2020
ISBN 9788249522743
Innbinding Innbundet
Tittel Boogaloo
Bokgruppe 411
I salg 23.10.2020
Design Exil Design
Emne Bygder Familie Romaner Humor Dystopier Skjønnlitteratur
Morten Øen

Morten Øen

Morten Øen (f. 1969) debuterte med samlingen I grønnskyggene i 1990, og har til sammen utgitt 11 diktsamlinger. Han har skrevet seks romaner der han blant annet utforsker kunst og poetikk, optikk og mekanikk, apokalypse og gjenreisning. I 2001 ble Øen tildelt Oktoberprisen og i 2004 Halldis Moren Vesaas-prisen.

«Han er ikke en af den slags debutanter man kalder 'lovende' og 'venter sig noget af'. Han er der allerede. Hvordan han skriver om ti år, kan vi jo ikke vide (men at han gør det er jeg sikker på)»
POUL BORUM i 1992

 

Av Morten Øen:

2020 Bogaloo. Roman
2017 Norge om våren. Roman
2015 Tellemarck. Roman
2013 Så langt nattens hell. Dikt
2011 Likevel lysner det. Roman
2011 Ord for hav. Roman
2008 Ingenting, ingen, ingensteds, aldri. Roman
2007 Himmel er denne fargen. Roman
2007 Samlede dikt. Dikt
2005 Øyets trang til mykhet. Roman
2004 Ti. Dikt
2003 Gjennom forlatt og tilstede. Dikt 
2001 Traktat. Dikt 
1999 Lengsel. Øyefall. Dikt 
1997 (Uten tittel). Dikt 
1996 Den troendes tjeneste. Dikt 
1995 Sted. Dikt 
1994 Dikt. Dikt 
1992 Det er dette. Dikt 
1990 I grønnskyggene. Dikt 
Les mer