Bla i boken

Ved porten til stillhetens skog

en fortelling om vennskap, kunsten og den ulydige hjernen

Velg format

kr 429
På lager
ISBN
9788249527779
"En helt spinnvill kjærlighetserklæring. En vidunderlig fortelling om multiinstrumentalisten Stian Carstensen. Lars Ellings mange refleksjoner rundt galskap og kunst er så godt og overbevisende at det alene gjør boka verd en sekser … en lysende original og innsiktsfull kjærlighetserklæring til universalgeniet Stian Carstensen"
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET
"ei glitrende bok om vennskap … Her tar Elling oss med på den usedvanlige utflukten de har vært på sammen de seineste 13 åra og hvilken ekskursjon med opp- og nedturer har ikke dette vært. Elling skriver på et djupt inderlig og personlig vis … Om du er interessert i musikk, vennskap, psykologi og samtidig god litteratur, så trenger du faktisk ikke lete lenger - «Ved porten til stillhetens skog» er alt dette og mere til"
TOR HAMMERØ, NETTAVISEN
"Sinnssykt godt om genialt kunstnerliv. Lars Elling har skrevet en varm og fascinerende bok om undergangen til musikeren Stian Carstensen – og den påfølgende gjenoppstandelsen … en fundamental og ansporende leseopplevelse … en bok full av melodiøsitet, varme og vitebegjærlig empati … Det var en bok som måtte skrives, og det merkes … Det er ingen tvil om at Lars Elling er blitt forfatter nå. La oss se frem til strømmen av romaner og essaysamlinger de nærmeste tiårene"
AUDUN VINGER, DAGENS NÆRINGSLIV
"Lars Elling skriv sprudlande, intelligent overskotsprosa frå sinnets undergrunn … Alt er skrive med same vidopne, eklektiske sinn og overskot som det ein kan høyra frå Carstensens trekkspelbelg … sjølv om både handling, stil og metode er annleis, minner boka litt om Wittgensteins nevø av Thomas Bernhard, og i tillegg til det er Ellings bok både opplysande, underhaldande og inspirerande, og då skulle vel det meste vera på stell"
ODD W. SURÉN, DAG OG TID
Dette er en selvangivelse. En historie om musikken som fortærer alt. En fortelling om en livskrise, om en emosjonell, psykologisk, økonomisk og sosial konkurs. Og om veien tilbake til musikken, via musikken, og til livet. Veien tilbake går gjennom korridorene i det musikalske sanatoriet.

Dobbeltalbumet "Musical Sanatorium" ble mottatt som et mesterverk da det ble utgitt i 2021. Det er det musikalske geniet Stian Carstensens foreløpige hovedverk, og samtidig er det en løpende kommentar til komponistens mentale sammenbrudd og påfølgende tilfriskning gjennom musikken. Lars Elling har fulgt både vennen og verket tett. "Ved porten til stillhetens skog" har albumet som omdreiningspunkt, men først og fremst handler boken om et vennskap i livsfare: Den ene er besatt av å ta livet sitt, den andre av å holde kompisen i live.

Lars Elling beveger seg uanstrengt mellom høyt og lavt i dette portrettet av en venn i nød. Han forteller om brådype nedturer og forsiktige oppturer, om sorg og begeistring, genialitet og galskap, om spillejobber og utstillinger - og om kunstens betydning og plikten til å rose de aller beste.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2024
ISBN 9788249527779
Innbinding Innbundet
Tittel Ved porten til stillhetens skog
Bokgruppe 311
I salg 18.04.2024
Design Exil Design
Emne Psykiske lidelser Personlige beretninger Faglitteratur Musikere Vennskap
Lars Elling

Lars Elling

Lars Elling (f. 1966) er billedkunstner, utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen. Han stiller ut i New York, Berlin og Oslo og er innkjøpt av bl.a. Nasjonalmuseet og Kulturrådet. Som bokillustratør har han vunnet Deutscher Jugendliteraturpreis, Kulturdepartementets barnebokpris og gull i Årets vakreste bøker. Hans første roman, Fyrstene av Finntjern (2022), fikk glitrende mottakelse og er solgt til en rekke land for oversettelse. Ved porten til stillhetens skog. En fortelling om vennskap, kunsten og den ulydige hjernen  (2024) er hans første essaybok og er et portrett av en venn. 

 

Utgitt på Oktober:

2024 Ved porten til stillhetens skog. En fortelling om vennskap, kunsten og den ulydige hjernen (essay)
2022 Fyrstene av Finntjern (Roman)

 

Flere forfatterportretter

Les mer

Stian Carstensen

Nyheter

Lars Elling - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Lars Elling
Les mer

Lars Ellings Fyrstene av Finntjern rett inn på 3. plass på Bestselgerlista

Lars Ellings roman Fyrstene av Finntjern utkom forrige fredag til strålende kritikker. Etter kun få dager i salg går boken inn på 3. plass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste. Fyrstene av Finntjern ligger også på 4. plass på e-boklista. 
Les mer

Lars Ellings Fyrstene av Finntjern solgt til Danmark

Lars Ellings roman Fyrstene av Finntjern utkom forrige fredag til strålende kritikker. Nå er rettighetene solgt til Danmark. Boken skal utkomme på det anerkjente forlaget Grif, som også utgir blant andre Lars Saabye Christensen, Hanne Ørstavik, Sara Stridsberg og Kjersti Annesdatter Skomsvold.
Les mer

Lars Ellings Fyrstene av Finntjern holder stand på bestselgertoppen

Lars Ellings roman Fyrstene av Finntjern ble lansert 25. mars og gikk rett inn på 3. plass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste i uke 12. Den kritikerroste boken beholder plasseringen også denne uken. 
Les mer

Lars Ellings Fyrstene av Finntjern solgt til Frankrike

Rettighetene til Lars Ellings kritikerroste roman Fyrstene av Finntjern er nå solgt til Frankrike.  Fyrstene av Finntjern ble også solgt til Danmark kort tid etter utgivelsen i Norge.
Les mer

Lars Ellings Fyrstene av Finntjern solgt til Nederland

Rettighetene til Lars Ellings roman Fyrstene av Finntjern er nå solgt til Nederland. Etter en auksjon ble det klart at det er forlaget Podium som skal utgi den kritikerroste boken. Rettighetene er tidligere solgt til Danmark og Frankrike. 
Les mer

Lars Ellings Fyrstene av Finntjern klatrer igjen på bestselgerlista

Lars Ellings debutroman Fyrstene av Finntjern gikk rett inn på en tredjeplass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste da den utkom i slutten av mars. Romanen har ligget på lista siden og denne uken rykker den opp fra åttende til sjetteplass.
Les mer

Lars Ellings Fyrstene av Finntjern – vårens mest solgte norske roman

Lars Elling har hatt stor suksess med romanen Fyrstene av Finntjern som utkom i begynnelsen av mars. Boken har ligget på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur i hele 17 uker i strekk og er vårens mest solgte norske roman, sett bort fra krimbøker. Rettighetene er allerede solgt til Danmark, Frankrike og Nederland.
Les mer

Lars Ellings Fyrstene av Finntjern til flere land

Lars Ellings romandebut Fyrstene av Finntjern ble raskt solgt til Danmark, Frankrike og Nederland etter lanseringen i mars i år. Nå er rettighetene også solgt til Tyskland og Ungarn. I Tyskland gikk Penguin Verlag seirende ut av en budrunde med flere andre forlag. 
Les mer

Leander Djønne og Lars Elling nominert til Lytternes romanpris 2022

Nominasjonene til Lytternes romanpris (tidligere P2-lytternes romanpris) 2022 ble i dag offentliggjort. To av de seks nominerte bøkene er utgitt på Forlaget Oktober: Leander Djønnes Oskespiralen og Lars Ellings Fyrstene av Finntjern.
Les mer