Bla i boken

Ting du kan røre

roman

Velg format

kr 429
På lager
ISBN
9788249527816
Se på henda dine:

Så forberedt på det som skal komme uten å vite det sjøl. Så fulle av minner om ting de kan røre, at det skal bli den minste sak å flytte henda fra jorda til nakken, fra gresset til halsen, fra mosen til kinnet, til munnen, så mjuke, så klare for å gripe noe annet enn steinen under vannet, bytte grønske mot hud.

Ei ung jente opplever sin første forelskelse, en trang til å ta vare på og en trang til å ta i munnen. Jenta blir observert av slekta si, ei slekt som også bebor mora hennes, og mora hennes igjen: ei uendelig rekke av mødre som mumler, roper og raser opp igjennom kroppen, og som ikke vil gi hverandre fred.

I Ting du kan røre leker Sara Li Stensrud med horrorsjangeren. Hun rører ved urgamle forestillinger om slekters gang og slekters tvang, om utstøtthet, opprør og ensomhet.
Om ei kjærlighetshungrig slekt av mødre som tvinner sitt blodstenkte bånd gjennom generasjonene. Det er klaustrofobisk og vilt. Sorgtungt og sanselig. Ei splintra familiefortelling full av lengsel og skrekk.

Ting du kan røre er en roman som suger krafta si fra poesien og mytene, for å nærme seg den sannheten om oss som bare dikt og forbannet løgn kan sette oss på sporet av.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2024
ISBN 9788249527816
Innbinding Innbundet
Tittel Ting du kan røre
Bokgruppe 411
I salg 13.03.2024
Design Exil Design. Maleri på forsiden: Marlene Dumas
Emne Skjønnlitteratur Familie Romaner
Sara Li Stensrud

Sara Li Stensrud

Sara Li Stensrud (f. 1979) er oppvokst på Hamar og bosatt i Oslo og Värmland. Hun har tidligere skrevet to barnebøker, flere teaterstykker, langdiktet Gape og ei eventyrbok for voksne, DEN HALVSTORE EVENTYRBOKA. Stensrud er også virksom som scenekunstner. Ting du kan røre er hennes første roman.


Utgitt på Oktober:

2024 Ting du kan røre (Roman)
2014 DEN HALVSTORE EVENTYRBOKA 
2009 Gape (Dikt)
Les mer