Den halvstore eventyrboka

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249513901
«eventyr av det særs forførende slaget … Først og fremst skaper Sara Li Stensrud høyst inspirerende nyvinklinger på eventyrstoffet. Men hun leker ikke bare med stoffet, men også med språket; for folk som liker å lete etter skjulte sitater, må dette være et funn. Språklig er dette en bortimot sanseløs svir. Og vridningene og utvidelsene hun gjør av kjente uttrykk, åpner opp for så vel freske innsikter som brutale avsløringer.»
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
"Jeg får mange assosiasjoner når jeg leser, til Ivo Caprinos dukkefilmer, og til vill og overskridende kunst av Vanessa Baird og Hieronymus Bosch. Men aller mest tenker jeg på Lars von Triers nyeste film «Nymphomaniac». Dette fordi både den og «Den halvstore eventyrboka» har et relativt enkelt utgangspunkt: Det er lite som sies mellom linjene, snarere ropes poengene ut. Det fungerer da verkene er klar over det selv, og leker med spillet mellom det åpenbare og det mer underliggende. I tillegg er både film og eventyr overlesset med til dels påklistrede intellektuelle referanser, og jeg opplever dem som en kritikk av et samfunn hvor seksuell overskridelse forveksles med eksistensiell erkjennelse"
ELLEN ENGELSTAD, KLASSEKAMPEN
«Stensruds eventyr lar komikk og vrede gå hånd i hånd i angrepet på den moderne selvforståelsen. Den halvstore eventyrboka kan minne om en teateroppsetning av Vegard Vinge og Ida Müller… Selv om uttrykket ikke er fullt så ekstremt, gir Stensrud den samme følelsen av å ha blitt kastet ut i noe påtrengende postmoderne, en sfære der man bombarderes med uttrykk. Stensruds eventyr påminne[r] om at mennesket både er latterlig og i stand til å le"
CARINA ELISABETH BEDDARI, MORGENBLADET
DEN HALVSTORE EVENTYRBOKA er en eventyrbok om det kavete og krakilske og dessuten ganske overspente og strabasiøse livet. Og om livets motsetning: dødsdriften. Men hva om de ikke er motsetninger likevel? Hva om det bare ser sånn ut? Hva om det ikke er kampen for overlevelse vi ser utspille seg her i skogen, men kampen for å dø fortest mulig? Tenk etter neste gang du får øye på en spinkel pike med rødflekkete kappe som lister omkring med et gevær. Eller neste gang du treffer en harepus som påstår at han frigjør mus, men som i virkeligheten behandler dem som dyr. Still deg selv spørsmålet: Hvordan ser man egentlig forskjell på selvoppholdelsesdrift og dødsdrift nå om dagen? Og hvorfor er Mikkel Rev så forferdelig trist?

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2014
ISBN 9788249513901
Innbinding Ebok
Tittel Den halvstore eventyrboka
Bokgruppe 852
I salg 13.03.2014
Design Exil Design
Emne Noveller Folkediktning Skjønnlitteratur
Sara Li Stensrud

Sara Li Stensrud

Sara Li Stensrud (f. 1979) er oppvokst på Hamar og bosatt i Oslo og Värmland. Hun har tidligere skrevet to barnebøker, flere teaterstykker, langdiktet Gape og ei eventyrbok for voksne, DEN HALVSTORE EVENTYRBOKA. Stensrud er også virksom som scenekunstner. Ting du kan røre er hennes første roman.


Utgitt på Oktober:

2024 Ting du kan røre (Roman)
2014 DEN HALVSTORE EVENTYRBOKA 
2009 Gape (Dikt)
Les mer