Bla i boken

Med restene av mine hender

dikt

Velg format

kr 299
På lager
ISBN
9788249524006

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249524006
Innbinding Pocket
Tittel Med restene av mine hender
Bokgruppe 413
I salg 04.08.2021
Emne Skjønnlitteratur Familie Lyrikk Innvandrere
noen sier
at over familien hviler det en forbannelse
en tåke som sniker seg inn i kvinners kropper
så det kun fødes jentebarn
tåken er hvit og kald
en fremmed hånd
i kroppen

«Med restene av mine hender» er en rik og befolket bok om migrasjon, ritualer, sorg, forskjønnelse, avmakt og magi. Gjennom et mylder av stemmer, et slags kor av nære og fjerne slektninger - foreldre, sønner og døtre, onkler, tanter og besteforeldre - gir disse diktene liv til en stor og utvidet familie, splittet mellom et her og et der. Det er på samme tid en omfavnelse og en konfrontasjon, fylt av lukter, syn, farger, gjenstander og fortellinger. «Med restene av mine hender» er skrevet i et språk som både er innlevd og distansert, varsomt og rått, ømt og sviende. Det er en bok om en families regler, smerte og kjærlighet, og om kraften og makten i kollektivet.
"Velartikulerte, utsøkt poetiske, sterke dikt om å leve i spennet mellom to kulturer … der [Yahya] Hassan var rebelsk og hans ravende raseri var viktigere enn poesien, ofte personlig, for ikke å si privat, er Bains en mer veltemperert kritiker av de religiøse strukturer og den kulturelle atavismen som kvinnene og mennene som befolker hennes bok har lagt bak seg, men stadig er slaver av. Språket er lyrisk, metaforene sylskarpe, kritikken velartikulert (som oftest) uten å havne i det essayistiske, analysen av undertrykkende familietradisjoner nådeløs. Derfor vil en bok som ‘Med restene av mine hender’ virke sterkere, både på kort og lang sikt, enn Hassans. Den blir umulig å avvise som enda et oppgjør på kammerset. Samtidig som forfatteren og hennes generasjon strekker seg mot fremtiden og gjør et vedvarende opprør mot konservatismen man har forlatt, viser hun fin forståelse for de gamles lengsel tilbake til en verden de i hvert fall forsto seg på … Boka er en frisk og viktig stemme"
FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN
Priya Bains

Priya Bains

Priya Bains (f. 1995) er utdannet fra Skrivekunstakademiet i Hordaland og Forfatterskolen i København. Med restene av mine hender er hennes første bok.

Les mer

Nyheter

01.09.21| Slippfest for Priya Bains' diktsamling Med restene av mine hender

Velkommen til lanseringsfest for Priya Bains’ debutbok "Med restene av mine hender».
Les mer