Bla i boken

Med restene av mine hender

dikt

Velg format

kr 299
På lager
ISBN
9788249524006
"En sjeldent helstøpt diktdebut … Gjennom flyktige forvandlinger bringes menneskeskjebner inn i familiære ritualer, utsettes både for kjærlighet og strukturell ondskap. Alt dette er skildret i en finstemt poesi med ren og klar tone gjennom hele boka … Både magien og avmakten skildres i «Med restene av mine hender». Det litt høystemte poetiske språket balanseres mot bestialiteten boka skriver seg inn i. Dette er gjort med finstilt følsomhet. Det er bare å ønske velkommen en ekte poet til parnasset"
ENDRE RUSET, VÅRT LAND
"Velartikulerte, utsøkt poetiske, sterke dikt om å leve i spennet mellom to kulturer … der [Yahya] Hassan var rebelsk og hans ravende raseri var viktigere enn poesien, ofte personlig, for ikke å si privat, er Bains en mer veltemperert kritiker av de religiøse strukturer og den kulturelle atavismen som kvinnene og mennene som befolker hennes bok har lagt bak seg, men stadig er slaver av. Språket er lyrisk, metaforene sylskarpe, kritikken velartikulert (som oftest) uten å havne i det essayistiske, analysen av undertrykkende familietradisjoner nådeløs. Derfor vil en bok som ‘Med restene av mine hender’ virke sterkere, både på kort og lang sikt, enn Hassans. Den blir umulig å avvise som enda et oppgjør på kammerset. Samtidig som forfatteren og hennes generasjon strekker seg mot fremtiden og gjør et vedvarende opprør mot konservatismen man har forlatt, viser hun fin forståelse for de gamles lengsel tilbake til en verden de i hvert fall forsto seg på … Boka er en frisk og viktig stemme"
FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN
"Strålende diktdebut om å avvise arv. Gjennom et smidig, lekent og helt eget språk, fremstiller Priya Bains lammelsen ved å stange i familiehistoriens overskyggende vegg … Vi har all grunn til å følge dette forfatterskapet videre, for her er en debutant med en sjeldent utkrystallisert stemme … Bains skriver frem skikkelser med en uro klistret til kroppen, en følelse av hjemløshet og forvirring over livet på den andre siden av flukt … Bains evner å fremstille relasjoner på en særdeles livaktig og nyansert måte, menneskenes til tider krøkete forsøk på å tilnærme seg hverandre. Vanskelige situasjoner skildres med en smidighet og poetisk lekenhet som sjeldent blir for innforstått eller intrikat. Her har vi å gjøre med et talent"
THULA KOPREITAN, SUBJEKT
"Talentfull debutant. Priya Bains får leseren til å oppleve, ikke mene … Familiens stemmer blir hos Bains et kor som orkestreres av den observante poeten. Stemmene forteller historier om krig, flukt, migrasjon og nostalgi for fødelandet. De formidler lærdommer, rykter og formaninger – ofte av tragikomisk karakter"
INGUNN ØKLAND, AFTENPOSTEN
"Sterkt om familie og avstand. Diktsamlingen fungerer som talerør for bortgjemte liv og forteller meg ikke hva jeg skal mene, men hvordan jeg kan mene noe … Bains benytter diktformens evne til å være i detaljene med stor effekt … Samlet sett er det en sterk diktsamling … De ulike perspektivene jeg får innsikt i er det som skiller denne samlingen fra andre verk med samme tema. Samlingen gir meg et nytt blikk på temaer som stadig blir skrevet mer om. Jeg sitter igjen med mange inntrykk å reflektere over"
ELIN KRISTIANSEN, UNDER DUSKEN
noen sier
at over familien hviler det en forbannelse
en tåke som sniker seg inn i kvinners kropper
så det kun fødes jentebarn
tåken er hvit og kald
en fremmed hånd
i kroppen

«Med restene av mine hender» er en rik og befolket bok om migrasjon, ritualer, sorg, forskjønnelse, avmakt og magi. Gjennom et mylder av stemmer, et slags kor av nære og fjerne slektninger - foreldre, sønner og døtre, onkler, tanter og besteforeldre - gir disse diktene liv til en stor og utvidet familie, splittet mellom et her og et der. Det er på samme tid en omfavnelse og en konfrontasjon, fylt av lukter, syn, farger, gjenstander og fortellinger. «Med restene av mine hender» er skrevet i et språk som både er innlevd og distansert, varsomt og rått, ømt og sviende. Det er en bok om en families regler, smerte og kjærlighet, og om kraften og makten i kollektivet.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249524006
Innbinding Pocket
Tittel Med restene av mine hender
Bokgruppe 413
I salg 04.08.2021
Emne Skjønnlitteratur Lyrikk Familie Innvandrere Integrering
Priya Bains

Priya Bains

Priya Bains (f. 1995) er utdannet fra Skrivekunstakademiet i Hordaland og Forfatterskolen i København. Hun debuterte i 2021 med Med restene av mine hender, som hun ble nominert til Tarjei Vesaas debutantprisen for. 

"Velartikulerte, utsøkt poetiske, sterke dikt om å leve i spennet mellom to kulturer..." FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN

 

Utgitt på Oktober:

2024 Alltid samme snø, alltid samme grense (Antologi)
2021 Med resten av mine hender (Dikt)
Les mer

Nyheter

01.09.21| Slippfest for Priya Bains' diktsamling Med restene av mine hender

Velkommen til lanseringsfest for Priya Bains’ debutbok "Med restene av mine hender».
Les mer

Priya Bains nominert til Tarjei Vesaas’ Debutantpris 2021

I dag ble nominasjonene til Tarjei Vesaas’ Debutantpris 2021 offentliggjort. Blant de fem nominerte er Priya Bains, som debuterte med den kritikerroste diktsamlingen Med restene av mine hender i fjor høst.
Les mer

Priya Bains - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Priya Bains
Les mer

Priya Bains tildelt festspilldikterenes stipend under De litterære festspill

Festspilldikter Linn Ullmann har valgt Priya Bains som mottaker av festspilldikterens stipend i 2022. Stipendet, som er på 10 000 kroner, ble overrakt under De litterære festspill i Bergen fredag kveld. 
Les mer

Priya Bains tildelt Olav H. Hauge-stipendet 2022

Priya Bains ble fredag kveld tildelt Olav H. Hauge-stipendet under åpningen av Poesifestivalen i Ulvik. Bains får stipendet for diktsamlingen Med restene av mine hender.
Les mer