Kjærlighet mellom intelligente menn

roman

Velg format

kr 379
På lager
ISBN
9788249514175
"Med perfid humor dissekerer Terje Holtet Larsen alvorets uutgrunnelege anatomi … Skildringane av det norske litterære selskap er morosame inntil det perfide. Sarkasmen råkar både litteraturkritikarar og forfattarkollegaer, og ein grundig gjennomgang av reelle forfattarportrett som heng på Litteraturhuset i Oslo, er eitt av fleire høgdepunkt i romanen … Holtet Larsens skrivemåte, snirklete, men klare setningar dynka med desperat form for humor og ein lettare sardonisk eleganse, ein stil som kan seiast å krysse Dag Solstads rare svev med Rune Christiansens forfina linjer - er og ein gjennomgåande kvalitet i i forfattarskapen ... eit særdeles fascinerande portrett"
MARGUNN VIKINGSTAD, MORGENBLADET
"Eleganse og verdighet ... Terje Holtet Larsen gjør seg munter på bekostning av forfatterstanden ... Da jeg selv er forspent med en viss tilbøyelighet til slikt sjenerende alvor, har jeg lyst til å avfeie dette forfatterskapet. Det hadde jeg nok også gjort, om det ikke var for den ensomme latteren – og Larsens fabelaktige evne til å formulere setninger. Det er få som skriver en så åndfull og elegant, men også sjikanøs og, ikke minst, korrekt norsk ... Det ser ikke ut til at Larsens karakterer kan oppnå noen lindring, men trøst er nettopp det hans formfullendte prosa gir leseren"
BJØRN IVAR FYKSEN, KLASSEKAMPEN
"Overdådig romanverk. Terje Holtet Larsen går utenpå de fleste ... både lærd og glitrende morsom. Han har en Fløgstads vidd og vidsyn, stilistisk kan han minne om en mer soignert Solstad, og den metaspekulerende hovedpersonen er som en sulten hamsunsk svimling. Med småplukk fra forfatterens egen tekst er dette en «oppmuntrende frastøtende» heroisk rapport fra et liv som arter seg som en «evighetsmaskin på tomgang». Det er «naturlig affektert», og det er «i det hele tatt noe rørende menneskelig ved» den skrivesprudlende refser og ensomhetens kronikør Terje Holtet Larsen"
JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD
"Den særeigne kvaliteten i romanen viser seg særleg i korleis forfattaren koplar eg-forteljarens ulike sjølvkritiske skriftemål med skildringane av det sjølvforsynte og forkvakla i det norske litterære selskap. Forfattaren skriv fram eit portrett av ein mann tilsynelatande utan hensikter. Likevel: I glipene er det mogleg å spore tekstens uønska sanningar, eit ønske om å vere i stand til å søke eit alvor i tilveret"
MARGUNN VIKINGSTAD, MORGENBLADET, Årets beste bøker 2014
"Et overdådig, lystig-dystopisk, romanverk om en mann som med sin fornemmelse av «å leve forgjeves» melder seg ut av «det oljevelsignede sosialdemokratiske lykkelandet» Norge med «sin perfide moralisme» - og som metaforisk effektfullt gjør det ved å slå seg ned på en kolonihageparsell midt i Oslo, som slik blir et Norge i miniatyr. Helst ville den kynisk harselerende - og morsomme - fortelleren forsvinne helt. I stedet skriver han denne romanen"
JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD, Årets beste bøker 2014
"Kjærlighet mellom intelligente menn" er en roman om en malplassert mann som forsøker å unnslippe tilværelsen, dvs. han forsøker å unnslippe forventningene om at man skal være i stand til å ta seg selv og tilværelsen i det oljevelsignede, sosialdemokratiserte lykkelandet på alvor. Mannen er forfatter og lever vekselvis alene i en kolonihagehytte på Rodeløkka og sammen med sin hustru i en terrasseleilighet i en av Oslos forsteder. En sensommerdag forlater han kolonihagen for å være til stede ved en overrekkelse av St. Olavs Orden på Litteraturhuset. Samtidig forlater han også sitt nåværende liv, det femte. På sin Hermes Baby reiseskrivemaskin hamrer han ned beretningen om et døgn da alt skal forvandles.

Dette er en skarp og urovekkende komedie som kanskje mest av alt handler om lengselen etter et eksistensielt alvor.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2014
ISBN 9788249514175
Innbinding Innbundet
Tittel Kjærlighet mellom intelligente menn
Bokgruppe 411
I salg 12.09.2014
Design Exil design
Emne Romaner Skjønnlitteratur Oslo Menn
Terje Holtet Larsen

Terje Holtet Larsen

Terje Holtet Larsen (f. 1963) debuterte med romanen Sønnen i 1991. For novellesamlingen Variasjoner (1995) mottok han Gyldendals legat, og for romanen Dilettanten (2012) mottok har Riksmålsforbundets litteraturpris. For Kjærlighet mellom intelligente menn (2014) og Angiveren (2016) ble Holtet Larsen nominert til Ungdommens kritikerpris og langlistet til P2-lytternes romanpris. Holtet Larsen skriver i en særegen og unorsk stil: formbevisst og kjølig distansert, og samtidig i inderlig protest mot banalisering, forstillelse og ukritisk samstemmighet. Den magre kvinnen i hagen i flukt med tennisbanene er Holtet Larsens tolvte roman.

 

Litterære priser:

2012 Riksmålsforbundets litteraturpris
1996 Gyldendals legat

 

Utgitt på Oktober:

2021 Den magre kvinnen i hagen i flukt med tennisbanene (Roman)
2020 Oppskrittingen av et indre landskap (Roman)
2018 Hjemløsheten (Essay)
2017 Forsøk på å bevege seg med mørkets hastighet (Noveller)
2016 Angiveren (Roman)
2014 Kjærlighet mellom intelligente menn (Roman)
2012 Dilettanten (Roman)
2008 Home is where you die, sier Mr. Saunders (Roman)
2004 Fra et mislykket forsvinningsnummer (Fortellinger)
2003 Peer Gynt-versjonen (Roman)
2001 Forestillingen (Roman)
1998 Sander (Roman)
1997 Beundrerens tålmodighet (Roman)
1995 Variasjoner (Noveller)
1993 Akkurat som et ekorn (Noveller)
1992 Kastanjetid (Roman)
1991 Sønnen (Roman)
Les mer

Nyheter

Ny roman av Terje Holtet Larsen - Oppskrittingen av et indre landskap

Terje Holtet Larsen med ny roman. I "Oppskrittingen av et indre landskap" sitter fortelleren på en bingokafé i byen og følger med på gjensynet mellom to tidligere bandkompiser.
Les mer

Terje Holtet Larsen og Lars Amund Vaage nominert til P2-lytternes romanpris 2020

Nominasjonene til P2-lytternes romanpris 2020 er nå offentliggjort. Terje Holtet Larsens Oppskrittingen av et indre landskap og Lars Amund Vaages Det uferdige huset er begge nominerte.
Les mer