Angiveren

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249517381
"Terje Holtet Larsens Angiveren er stor romankunst ... ikke bare [..] en sterk metafiksjonell fortelling, ikke bare breddfull av kunnskap om andre forfattere, men også spekket med skarp og hysterisk humor, tilkjennegitt i et språk og en setningsmelodi som svinger - omtrent så hver enestesetning kunne vært sitert alene for sitt presise ordvalg eller klang ... det er innsiktsfullt skrevet, også om menneskelig pyske ... romanenkan til tider minne om flere av Solstads sterkeste romaner"
OLAV LØKKEN REISOP, DAGBLADET
"Terje Holtet Larsen er desillusjonert og rasande - rasande vittig ... Det er mange forfattarar som kommenterer debatten om sanning og litteratur denne bokhausten, men ingen gjer det så komplisert, sårt og vittig som Terje Holtet Larsen. Det er noko jålete med stilen til Larsen, noko litterært gamaldags i formuleringane som både irriterer og morar meg ... Angiveren handlar ikkje berre om einsemd, desillusjon og identitet, romanen har ein uventa tydeleg sosial profil med brodd mot snobberi og grådigheit. Det er ein passe dose raseri som gjev vitalitet til ein tekst elles dominert av verdig og vittig ennui"
MERETE RØSVIK GRANLUND, DAG OG TID
"festlig og finurlig utført ... Terje Holtet Larsen refererer til amerikanske og kontinentale forfattere som Thomas Bernhard og Henry Miller, men er selv en av få nordmenn som skriver 'humorous fiction', i tradisjonen til John Kennedy Toole eller Howard Jacobson. Livet er en tragedie, å forsøke å unnslippe livet er en farse. Alt man kan gjøre er å le av det"
BJØRN GABRIELSEN, DAGENS NÆRINGSLIV
"Raffinert fra en forfatter som kan minne om Dag Solstad, om å leve blant kristensosialdemokratiske moralister av det upåvirkelige slaget ... på sitt beste er teksten sylkvass og sensuell i sin holmgang med en norsk offentlighet som ikke bare innbyr til forakt, ensomhet, apati og kjedsomhet, men som dveler ved diverse hemmeligheter og fascinasjonsobjekter"
STEINAR SIVERTSEN, STAVANGER AFTENBLAD
"Terje Holtet Larsen serverer litterær samtidskritikk som er både snobbete og skarp ... Og der ligger den og dirrer, romanen, i spennet mellom komedie og tragedie, mellom distansert kynisme og intim sårbarhet. Det er fint"
ANNE CATHRINE STRAUME, NRK
"Romanen er ikke bare en sterk metafiksjonell fortelling, ikke bare breddfull av kunnskap om andre forfattere, men også spekket med skarp og hysterisk humor, tilkjennegitt i et språk og en setningsmelodi som svinger – omtrent så hver eneste setning kunne vært sitert alene for sitt presise ordvalg eller klang"
OLAV LØKKEN REISOP, DAGBLADET, Årets beste bøker 2016
To menn i midten av 50-årene møtes på perrongen for vestgående linjer på Grønland T-banestasjon en søndag i juni. Den ene er forfatter, den andre er Andreas Sanner, revisor og enkemann. Begge har gått under jorden, og begge utøver en form for botsøvelse. Midt i mylderet søker de sammen.

«Angiveren» er den romanen Terje Holtet Larsens forfatterkarakter ikke ønsker å skrive. Med finslipte formuleringer og snirklete setningskonstruksjoner søker jeg-fortelleren tilflukt fra det norske kulturlandskapet. Selv er Holtet Larsen en særegen og nådeløs humorist, som med sine svimlende romankonstruksjoner speiler tilværelsen i vårt oljevelsignede lykkeland.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2016
ISBN 9788249517381
Innbinding Ebok
Tittel Angiveren
Bokgruppe 852
I salg 26.09.2016
Design Exil design
Emne Menn Romaner Skjønnlitteratur Vennskap Oslo
Terje Holtet Larsen

Terje Holtet Larsen

Terje Holtet Larsen (f. 1963) debuterte med romanen Sønnen i 1991. For novellesamlingen Variasjoner (1995) mottok han Gyldendals legat, og for romanen Dilettanten (2012) mottok har Riksmålsforbundets litteraturpris. For Kjærlighet mellom intelligente menn (2014) og Angiveren (2016) ble Holtet Larsen nominert til Ungdommens kritikerpris og langlistet til P2-lytternes romanpris. Holtet Larsen skriver i en særegen og unorsk stil: formbevisst og kjølig distansert, og samtidig i inderlig protest mot banalisering, forstillelse og ukritisk samstemmighet. Den magre kvinnen i hagen i flukt med tennisbanene er Holtet Larsens tolvte roman.

Litterære priser:

Riksmålsforbundets litteraturpris 2012

Gyldendals legat 1996

 

Av Terje Holtet Larsen:

2021 Den magre kvinnen i hagen i flukt med tennisbanene. Roman
2020 Oppskrittingen av et indre landskap. Roman
2018 Hjemløsheten. Essay
2017 Forsøk på å bevege seg med mørkets hastighet. Noveller
2016 Angiveren. Roman
2014 Kjærlighet mellom intelligente menn. Roman
2012 Dilettanten. Roman
2008 Home is where you die, sier Mr. Saunders. Roman
2004 Fra et mislykket forsvinningsnummer. Fortellinger
2003 Peer Gynt-versjonen. Roman
2001 Forestillingen. Roman
1998 Sander. Roman
1997 Beundrerens tålmodighet. Roman
1995 Variasjoner. Noveller
1993 Akkurat som et ekorn. Noveller
1992 Kastanjetid. Roman
1991 Sønnen. Roman
Les mer

Nyheter

Ny roman av Terje Holtet Larsen - Oppskrittingen av et indre landskap

Terje Holtet Larsen med ny roman. I "Oppskrittingen av et indre landskap" sitter fortelleren på en bingokafé i byen og følger med på gjensynet mellom to tidligere bandkompiser.
Les mer

Terje Holtet Larsen og Lars Amund Vaage nominert til P2-lytternes romanpris 2020

Nominasjonene til P2-lytternes romanpris 2020 er nå offentliggjort. Terje Holtet Larsens Oppskrittingen av et indre landskap og Lars Amund Vaages Det uferdige huset er begge nominerte.
Les mer