Home is where you die, sier Mr. Saunders

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249514557
"Romanen fremstår som et gjennomført prosjekt, som ikke minst blander fiksjon og fakta på interessante måter"
HILDE STUBHAUG, MORGENBLADET
"Renraset forsvinningsnummer ... Romanen er selv et forfinet rasedyr. Det er behagelig å starte på Terje Holtet Larsens nye roman. Umiddelbart gir de presise setningene og den gode prosaflyten ro: her er man i trygge hender. Det er lenge mellom hver gang en norsk roman så overbevisende stabler på bena et univers som bryter med en del fundamentale prinsipper for realisme i tid og rom, uten at skjøtene på noe vis plager en ... en tekst av høy kvalitet."
ANE FARSETHÅS, DAGENS NÆRINGSLIV
"Terje Holtet Larsen skriver interessant om å miste bakkekontakten ... et seriøst og grunnleggende oppriktig prosjekt. Dette kan for øvrig også knyttes til Holtet Larsens skrivestil, en stil som i løpet av forfatterskapet er blitt mer og mer rendyrket, og dermed også mer og mer gjenkjennelig. Jeg tenker på de glatte og finslipte formuleringene, den målbevisste søken etter den perfekte setningskonstruksjonen, strebingen etter fullstendig balanse, og en slags nøytralitet muligens, i tonen, de velbegrunnede - og velforberedte - tankesprangene og de glidende, så godt som umerkbare overgangene mellom ulike passasjer."
KAJA SCHJERVEN MOLLERIN, KLASSEKAMPEN
"Holtet Larsen er ikke bare en meget stilsikker forfatter; han er også konsekvent: Både mannens problematiske forhold til sine foreldre, ensomheten og eksilet og problematiseringen av fortellingen er temaer som har fulgt han. Home is where you die, Mr. Saunders er en intelligent og upåklagelig velskrevet bok."
KÅRE BULIE, DAGBLADET
"Holtet Larsen bruker seg selv for alt det er verdt. Han blander seg med verdenslitteraturen og filosofihistorien og flytter oss rundt i en Minotaurisk labyrint. Han gir oss dette Ariadnes nøste innfarget av litteratur og kunnskap slik at vi finner en vei - ikke ut, men gjennom erkjennelser, litterære opplevelser og en absurdistisk humor. Dette er stor litteratur på norsk og en hyllest til Borges og hans litterære uvirkelighet."
ANNE SCHÄFFER, BERGENS TIDENDE
"[romanen] viser Holtet Larsens stilmessige eleganse, hans ironi og hans skarpe observasjonsevne ... Terje Holtet Larsen viser med denne romanen at han er en original og modig stemme i norsk litteratur ... en særdeles skrivefør forfatter."
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Terje Holtet Larsen er ein framifrå cicerone gjennom eit kulturlandskap han kjenner slik tunga er heime i munnen. Han er lærd, men aldri nedlatande, og når han er seg sjølv heilt og fullt, er han ein intelligent estet som har mykje interessant å fortelje og ein framifrå måte å gjera det på ... ei god bok, med mange interessante sekvensar, til tider eit elegant og presist språk, og blandinga av sjangrar utgjer ein underhaldande heilskap"
ODD W. SURÉN, DAG OG TID
"Selvbiografisk, essayistisk roman om ensomhet, om desperat eksil, i spenning mellom fiksjon og fakta, en ytre og en indre verden ... Dette er en språklig velformet roman ... fanger oppmerksomheten og tvinger leseren til å være med på en undring over livet ... Han litterære undergangsprosjekt kan sies å være brakt til ende."
SVEIN JOHS OTTESEN, AFTENPOSTEN
"jeg leste med stor jubel ... Forfatteren presser romanens grenser inn i det essayistiske, men hele tiden er det gjort med snert og humor, med en følelse for det mystiske og med et drivende godt språk. Jeg vil på det varmeste anbefale denne romanen til alle som ønsker en annerledes og utfordrende leseropplevelse. Thank you, mr. Holtet Larsen!"
KRISTIAN KLAUSEN, DRAMMENS TIDENDE
"Fra norsk samtidslitteraturs aller øverste hylle ... For leseren kan forfatterens fortvilte prosjekt, når det lykkes som her, nytes i form av stor kunst ... Stilen, språket (med mangfoldige vakkert flytende perioder på mer enn hundre ord), det avanserte vokabularet (...), den pinlig omsorgsfulle verbbruken (og de hundrede vekkblåste kommaer) - alt sammen - gjør ihvertfall livet frydefullt så lenge lesningen pågår."
JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD
"Hvem skulle tro at en åndssnobb som ikke holder ut livet kunne bli så underholdende? ... Skildringene av hans forsøk på å holde ut verden med sin ytre verdighet intakt, er rett og slett kostelig lesning. Til tross for viddet, har romanen imidlertid en mørk klangbunn."
CHRISTINE SKOGEN NYHAGEN, UNIVERSITAS
"Romanen har mange lag, den er både distansert og svært personlig på samme tid. Språket er lettflytende og vakkert, sammensmeltningen mellom fakta og fiksjon sømløs. Særlig er passasjene om Borges interessant lesning og de mange sammenhengene mellom liv og verk som belyses. Teksten er et paradoks, den er labyrintisk og lærd, rørende og absurd. Takk Mr. Saunders!"
GABRIEL MICHAEL VOSGRAFF MORO, VG
"Terje Holtet Larsen er en intelligent forfatter som, på mesterlig vis, lykkes i å formidle det store skremmende intet som finnes i skjæringspunktet mellom fiksjon og fakta"
LINDA SKAARET, FREDRIKSSTAD BLAD
”Det er en fryd å lese Holtet Larsens utsøkte prosa. I årets utgivelse bygger han videre på Peer Gynt-versjonen (2003) og Fra et mislykket forsvinningsnummer (2004), og slik fremstår boken som en rik blanding av essayistikk, selvbiografi og fiksjon. Det handler om virkelighet og uvirkelighet, om løgn og sannhet og ikke minst om Jorge Luis Borges’ forfatterskap og biografi – alt sammen smidig, stimulerende og skarpsindig fremstilt”
ANNE MERETE K. PRINOS, AFTENPOSTEN, KRITIKERNES FAVORITTER 2008
Jeg-personen i denne romanen er en forfatter som dyrker tilværelsen som hjemløs. Han har alt han eier i en skulderveske i en oppbevaringsboks, og han har lenge hatt det med å forsvinne. Når han er tilbake i den norske hovedstaden, oppsøker han Fretex for å skaffe seg bra tweed og skjorter med etonsnipp, en garderobe som appellerer til de godt voksne "rasedyrkvinnene" som han jakter på.

Han lider av uvirkelighet, en engelsk lidelse han oppdaget i en av fortellingene til den argentinske forfatteren Jorge Luis Borges, hvis biografi han skriver seg opp mot. Han har gjort sitt beste for å unngå læremesterens erfaring: "Verden er, dessverre, virkelig. Jeg er, dessverre, Borges."

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2014
ISBN 9788249514557
Innbinding Ebok
Tittel Home is where you die, sier Mr. Saunders
Bokgruppe 852
I salg 19.06.2014
Design Exil design
Emne Skjønnlitteratur Outsidere Forfattere Romaner
Terje Holtet Larsen

Terje Holtet Larsen

Terje Holtet Larsen (f. 1963) debuterte med romanen Sønnen i 1991. For novellesamlingen Variasjoner (1995) mottok han Gyldendals legat, og for romanen Dilettanten (2012) mottok har Riksmålsforbundets litteraturpris. For Kjærlighet mellom intelligente menn (2014) og Angiveren (2016) ble Holtet Larsen nominert til Ungdommens kritikerpris og langlistet til P2-lytternes romanpris. Holtet Larsen skriver i en særegen og unorsk stil: formbevisst og kjølig distansert, og samtidig i inderlig protest mot banalisering, forstillelse og ukritisk samstemmighet. Den magre kvinnen i hagen i flukt med tennisbanene er Holtet Larsens tolvte roman.

 

Litterære priser:

2012 Riksmålsforbundets litteraturpris
1996 Gyldendals legat

 

Utgitt på Oktober:

2021 Den magre kvinnen i hagen i flukt med tennisbanene (Roman)
2020 Oppskrittingen av et indre landskap (Roman)
2018 Hjemløsheten (Essay)
2017 Forsøk på å bevege seg med mørkets hastighet (Noveller)
2016 Angiveren (Roman)
2014 Kjærlighet mellom intelligente menn (Roman)
2012 Dilettanten (Roman)
2008 Home is where you die, sier Mr. Saunders (Roman)
2004 Fra et mislykket forsvinningsnummer (Fortellinger)
2003 Peer Gynt-versjonen (Roman)
2001 Forestillingen (Roman)
1998 Sander (Roman)
1997 Beundrerens tålmodighet (Roman)
1995 Variasjoner (Noveller)
1993 Akkurat som et ekorn (Noveller)
1992 Kastanjetid (Roman)
1991 Sønnen (Roman)
Les mer

Nyheter

Ny roman av Terje Holtet Larsen - Oppskrittingen av et indre landskap

Terje Holtet Larsen med ny roman. I "Oppskrittingen av et indre landskap" sitter fortelleren på en bingokafé i byen og følger med på gjensynet mellom to tidligere bandkompiser.
Les mer

Terje Holtet Larsen og Lars Amund Vaage nominert til P2-lytternes romanpris 2020

Nominasjonene til P2-lytternes romanpris 2020 er nå offentliggjort. Terje Holtet Larsens Oppskrittingen av et indre landskap og Lars Amund Vaages Det uferdige huset er begge nominerte.
Les mer