Kan jeg bli med deg hjem

noveller

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249522125
"Marie Aubert skriver om hvordan vi egentlig er. Hva vi egentlig tenker når vi sier hva vi tenker ... Hun gjør det med en letthet som leder tanken til gamle storheter i novellekunsten. Det er dialogene som driver frem disse novellene. Ikke den gode samtalen, men de vanskelige samtalene som vi ofte viker unna, de som vi turnerer som en slags unnvikelsesmanøver ... Det som alle har til felles, er at noe står på spill. Noe som leseren kan identifisere seg med ... Et skarpt psykologisk blikk, en følelse for spenningen mellom mennesker, avstander som aldri blir overvunnet, tiltrekning som aldri blir kraftig nok. Språket er enkelt, så enkelt at det må ha kostet uendelige timer med omskriving og strykning. Det er en tynn liten bok Marie Aubert har skrevet. Hun arbeider nå som informasjonsrådgiver i et forlag. Jeg skal ikke si opp jobben for henne. Men egentlig er hun forfatter"
RUNE HALLHEIM, AFTENPOSTEN
"Det stotrete, skjøre ved dagligspråket får litterær verdighet ved debutant Marie Auberts stilsikre grep ... Novellene er vakkert oppbygget, og gir inntrykk av å være skrevet med stor omtanke for personene som skildres"
LIVE LUNDH, VÅRT LAND
"Auberts noveller er rike på litterær teft og menneskelig innsikt ... Når Auberts noveller er blitt så gode som de er, skyldes det ikke minst forfatterens sikre teft for de litterære mulighetene som gir seg ut fra novellens opptakt. Hun lar seg så godt som aldri villede av ufruktbare innfall ... en forfatter med et sikkert blikk for livets grunnleggende motsetningsforhold. I et litterært landskap der stadig flere lar seg friste til å skrive direkte om sine egne liv, er det befriende å lese en debutant med en så sterk evne til å leve seg inn i andre menneskers skjebner"
FRODE HELMICH PEDERSEN, MORGENBLADET
"Velskrevet novellesamling full av sjarm og tristesse. Ikke la deg lure av det sarte, rosa omslaget på debutant Marie Auberts novellesamling - som er blitt en av høstens store boksnakkiser. Aldri har en rosa bok gjort meg så forstemt ... Debutant Marie Aubert har virkelig fått det til i flere av disse novellene. Dialogene glir lett, personene kjennes ekte og historiene berører. Hun skriver dessuten presist uten at det føles kompakt og ugjennomtrengelig"
KRISTINE ISAKSEN, VG
"Tenk at realistiske hverdagsfortellinger som kun vil bore i smålige, stygge følelser, kan være så fine, lette leseopplevelser. Jeg snek meg hele tiden unna for å lese litt mer om de ambivalent barnløse, søskensjalu, utro, forlatte, ustabile hovedpersonene"
LINEA MAJA ERNST, WEEKENDAVISEN (Danmark)
"Når Auberts fortellinger om parforhold, datingliv eller ufrivillig barnløshet er så gode, er det fordi hun skriver frem personer som føles troverdige og ekte i all deres ufullkommenhet. Det er ikke personenes irrasjonelle handlinger, men måten de rasjonaliserer og rettferdiggjør handlingene på, som er sjokkerende … Her ligger også Auberts fandenivoldske og underholdende humor, som blir så mye mer komisk i kontrast til bøkenes grunnleggende tristesse"
KRISTIN VEGO, INFORMATION (Danmark)
"Det er gripende, gripende noveller ... Novellene er korte med presise snitt, helt ned til der hvor det gjør vondt, og der hvor de små følelsene blir store, eller de store forsvinner. Det er rystende skarpt og godt fortalt."
FEMINA (Danmark)
"Marie Aubert stiller med et skarpt, psykologisk blikk for sosiale situasjoner ... Disse vanskelige og kompliserte problemene og følelsene klarer Marie Aubert å vise fram i overraskende og treffende situasjonsbilder. Hun skriver presist og lett, med fine, avslørende dialoger. Ofte med forbløffende vendinger som åpner fortellingen mot nye innsikter ... Kan jeg bli med deg hjem er blitt en novellesamling med lang ettersmak"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Forfatteren skildrer med skarp psykologisk sans de mange skjebnene, og jeg rives med, jeg blir nysgjerrig på den neste ... jeg kjenner igjen stemninger av varhet og sødme, som hytteturen i «Hvis det skulle skje noe» - en gjenklang av Johan Borgen. Og slike gjenklanger er vel ikke noen dårlig attest for en ung debutant, skulle jeg mene"
EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN
"Ni pikante, erotiske, tragiske og underholdende debutnoveller med skamfølelse i bunn ... Aubert er god på overganger, fra den samme kvinnen som var ut etter en pulevenn glider tiden uanstrengt i trilling av barnevogn og lengsel etter det som var ... Det er flere tolkningsmuligheter i de foruroligende stemningene som er gjennomgripende hverdagslige. Hver novelle er på rundt ti sider med gode litterære kvaliteter, fine overganger, overraskende poenger og et presist språk ... En debut som er verd å merke seg"
STEIN ROLL, ADRESSEAVISEN
"[novellene løftes] av måten fortellingene konsekvent kretser rundt de mørke feltene i hovedpersonenes indre, uten å tilby noen banal psykologisk forklaring på deres motiver ... Man aner at frihetsrevolusjonen her spiser sine barn, men spares likevel for reaksjonære forslag til hvordan dette kan unngås: Rådvillheten tas på alvor, og bidrar således til at boka blir et troverdig generasjonsdokument.
ARNE BORGE, KLASSEKAMPEN
"Aubert har skrive ekte noveller, ikkje romanfragment eller utvida dikt, men tekstar som har funne si endelege form og lengd ... Dette er ein fin litterær debut av ein forfattar med stor menneskekunnskap, smidig språk og dramaturgisk teft"
ODD W. SURÉN, DAG OG TID
"Ni velkomponerte noveller om lengsel og fortvilelse, overtramp og oppbrudd ... I et dempet, presist språk får Aubert fram hverdagslivets gråtoner, den murrende fortvilelsen og den stille desperasjonen som preger disse personenes liv"
SIGMUND JENSEN, STAVANGER AFTENBLAD
"en debut det er vanskelig å være uberørt av ... I hver eneste av de ni novellene klarer nemlig forfatteren å dra deg rett inn i fortellingen ... Med sitt knakende gode språk er det en fryd å lese hver eneste setning i romanen. Enda større glede ligger det i å lese det som ikke står skrevet. Det som ligger mellom linjene. Der er hun veldig dyktig. Det er rom til leseren"
RUNE FJELLVANG, ROMERIKES BLAD
"Debutanten Marie Aubert har levert en stilig og spenstig novellesamling om menneskelige forhold fylt av lengsel, begjær og skam."
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
"Velskrevet novellesamling full av sjarm og tristesse. Treffsikker situasjonskomikk med vågale, kroppshungrige kvinner i hovedrollen"
KRISTINE ISAKSEN, VG, Årets beste bøker 2016
"Søte og tankevekkende historier fra dagliglivet. Gjennom empatiske og til tider rå skildringer, blir vi klokere om livet"
AKSEL BRAANEN STERRI, DAGBLADET, Årets beste bøker 2016
"Årets beste debutant har skrevet en samling med ni noveller om skam og brudd og kommunikasjonsvansker, om mennesker som fomler seg mot hverandre og prøver å få til et ekte møte. Lystig lesning er det kanskje ikke, men en sarkastisk, lettere galgenhumoristisk holdning i bånn redder novellene fra overdreven tristesse"
DAGSAVISEN, Årets beste bøker 2016
"Årets nykommer Marie Aubert har skrevet en spennende novellesamling som rommer mye. Her er ni ulike noveller som viser små glimt av ulike skjebner: en kvinne som forlater mannen, men kanskje angrer, en mann som ikke ønsker å adoptere barn likevel. Mennesker som står ved et veiskille, i helt dagligdagse situasjoner som nok er så gjenkjennelige at det gjør vondt for mange"
IDA VÅGSETHER, STAVANGER AFTENBLAD, Årets beste bøker 2016
En sekstenåring lurer seg inn i et hus som ikke er hennes. En ung kvinne får blåmerker og vet ikke om hun liker det. En mann drar til Sør-Amerika med sin kone for å adoptere en gutt, men trekkes i stedet mot en litt for stor jente.

I de ni novellene i denne boka er det kort vei fra lengsel til skamløshet og videre til overtramp. Det handler om mennesker i oppbrudd -- fra vennskap, ekteskap og kjæresteforhold. Alle gjør ting de skammer seg over, og alle klamrer seg til forestillingen om at det finnes noe som er større enn det de forlater.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2020
ISBN 9788249522125
Innbinding Pocket
Tittel Kan jeg bli med deg hjem
Bokgruppe 502
I salg 02.01.2020
Design Exil Design
Emne Noveller Skjønnlitteratur
Marie Aubert

Marie Aubert

Marie Aubert (f. 1979) debuterte i 2016 med novellesamlingen Kan jeg bli med deg hjem, som fikk begeistret mottagelse og mange lesere. Romanen Voksne mennesker (2019) ble nominert til Bokhandlerprisen og vant Ungdommens kritikerpris 2020. Jeg er egentlig ikke sånn er Marie Auberts tredje bok. Bøkene hennes er solgt til mange land.

 

Litterære priser:

2023 Bjørg Vik-prisen
2020 Ungdommens kritikerpris

 

Utgitt på Oktober:

2022 Jeg er egentlig ikke sånn (Roman)
2019 Voksne mennesker (Roman)
2016 Kan jeg bli med deg hjem (Noveller)

 

 

Les mer

Nyheter

Marie Auberts Voksne mennesker til Polen og Ungarn - nå 9 land

Den kritikerroste romandebuten er med dette solgt til ni land
Les mer

Marie Aubert tildelt Ungdommens kritikerpris 2020

Marie Aubert mottok i går ettermiddag Ungdommens kritikerpris 2020 for romanen Voksne mennesker.
Les mer

Marie Auberts Voksne mennesker - nå 10 land

Rettighetene til Marie Auberts kritikerroste roman Voksne mennesker er nå solgt Tyrkia. Med dette er Voksne mennesker solgt til hele ti land.
Les mer

Marie Auberts debutnoveller på 1. plass på bestselgerliste i Polen

Marie Auberts novellesamling Kan jeg bli med deg hjem utkom i Polen tidligere denne måneden. Nå topper boken bestselgerlista for oversatt skjønnlitteratur hos Empik, Polens største bokhandlerkjede.
Les mer

Knallstart for Marie Auberts Voksne mennesker i Storbritannia

I forkant av utgivelsen er boken allerede trukket frem som en favoritt i britiske Vogue, The Independent og BBC Radio. 
Les mer

Marie Auberts nye roman forhåndssolgt til fire land

Det knyttes store forventninger til Marie Auberts kommende roman, både i og utenfor Norge. Rettighetene til Jeg er egentlig ikke sånn er solgt til fire land allerede før lanseringen her hjemme. Boken skal utkomme i Polen, Sverige, Tyskland og Ungarn.
Les mer