Marie Auberts nye roman forhåndssolgt til fire land

 

 

 

Marie Auberts nye roman forhåndssolgt til fire land

 

 

 

Det knyttes store forventninger til Marie Auberts kommende roman, både i og utenfor Norge. Rettighetene til Jeg er egentlig ikke sånn er solgt til fire land allerede før lanseringen her hjemme. Boken skal utkomme i Polen, Sverige, Tyskland og Ungarn.

Publisert 22. september 2022


Litterær sjef i Auberts svenske forlag Wahlström & Widstrand, Maria Såthe, er svært glad for nyanskaffelsen: 

– Jeg elsker denne boken. Aubert berører temaer som utenforskap og ønsket om lykke på en måte som jeg ikke har lest før, og hun gjør det på sitt sedvanlige vis. Det er heftig og slagkraftig, men samtidig berørende og dypt alvorlig. 

Jeg er egentlig ikke sånn utkommer 7. oktober. Dette er Marie Auberts tredje bok. Debuten Kan jeg bli med deg hjem og romanen Voksne mennesker har et samlet opplag på nærmere 50 000 eksemplarer. 

Aubert er oversatt til 15 språk og bøkene hennes har fått strålende kritikker i landene de er utkommet i. Voksne mennesker ble nylig lansert i USA, hvor den er valgt ut av American Booksellers Association som en satsingstittel denne høsten. Da Voksne mennesker utkom i Storbritannia høsten 2021, ble den trukket frem som en favoritt i britiske Vogue, The Independent og BBC Radio. I Sverige er Voksne mennesker solgt i hele 25 000 eksemplarer.

Om Jeg er egentlig ikke sånn: 

Det er mai, og Linnea skal konfirmeres. Bunaden henger klar, bordkortene er skrevet, men Linnea sykler hvileløst omkring etter en avvisning hun ikke kan håndtere. 

            Hanne forbereder en triumfferd til niesens konfirmasjon med den nye kjæresten sin. Hun har ikke vært hjemme i bygda siden hun fortsatt var «hun tjukke», og kjenner et stigende raseri over hvor mye snillere folk plutselig er blitt mot henne nå. 

            Bård, Linneas far, er «familiens bakkemannskap» og har hele livet vært fast bestemt på å være en bedre mann enn faren sin. Men hva slags mann blir han nå som tingene har begynt å glippe? 

            Bestefar Nils vil bare det beste. Og likevel ser det ikke ut til å bli godt nok. 

            I løpet av konfirmasjonshelgen konfronteres de fire på hver sin måte med sprekkene i bildet de har av seg selv. 

Jeg er egentlig ikke sånn er en skarp, sår og underholdende roman om frykten for andres blikk og lengselen etter å bli sett, og om det risikable prosjektet det er å slippe et annet menneske innpå seg. 

Marie Aubert (f. 1979) debuterte i 2016 med novellesamlingen Kan jeg bli med deg hjem, som fikk begeistret mottagelse og mange lesere. Romanen Voksne mennesker (2019) ble nominert til Bokhandlerprisen og vant Ungdommens kritikerpris 202


Les også

Kathrine Nedrejord nominert til Nordisk råds litteraturpris 2023

Kl. 12.00 i dag ble nominasjonene til Nordisk råds litteraturpris offentliggjort. Kathrine Nedrejord er en av de to norske kandidatene. Nedrejord er nominert for den kritikerroste romanen Forbryter og straff som utkom våren 2022.​​​​​​​

Thorvald Steen og Karl Ove Knausgård nominert til Dublin Literary Award 2023

Nominasjonene til den prestisjetunge Dublin Literary Award 2023 er nå klare. Totalt 70 bøker er på langlisten, blant dem to norske romaner: Thorvald Steens Det hvite badehuset og Karl Ove Knausgårds Morgenstjernen.

Boka om Ways of Seeing nominert til Kritikerprisen 2022

Nominasjonene til litteraturkritikerprisene 2022 ble i dag offentliggjort av Norsk kritikerlag. I kategorien beste sakprosabok for voksne er Vi skulle si storm. Boka om Ways of Seeing (red. Pia Maria Roll, Hanan Benammar og Sara Baban) en av fire nominerte bøker.