Marie Auberts debutnoveller på 1. plass på bestselgerliste i Polen 

 

 

 

 

Marie Auberts debutnoveller på 1. plass på bestselgerliste i Polen 

 

 

 

Marie Auberts novellesamling Kan jeg bli med deg hjem utkom i Polen tidligere denne måneden. Nå topper boken bestselgerlista for oversatt skjønnlitteratur hos Empik, Polens største bokhandlerkjede.

 


Se lista her: https://www.empik.com/ksiazki/powiesc-obca

 

Kan jeg bli med deg hjem er også nominert til årets beste bok hos den polske utgaven av Goodreads: https://lubimyczytac.pl/plebiscyt/kategoria/96/literatura-piekna

 

Det polske forlaget Pauza utga Auberts roman Voksne mennesker våren 2020. Utgivelsen fikk gode kritikker og mye oppmerksomhet, dermed sikret forlaget seg rettighetene til debutnovellene også. 

Auberts forlegger Anita Musioł er svært glad for suksessen: 

 

– Den polske utgaven av Voksne mennesker var en av de første oversettelsene utenfor Norge, og polske lesere omfavnet boken og forfatteren helt fra begynnelsen. Kan jeg bli med deg hjem ble lansert 10. februar i år, og noen dager senere befant den seg på førsteplass på Empiks bestselgerliste for utenlandsk fiksjon. For en suksess, spesielt for noveller, som alltid ryktes å være vanskelige å selge ... vel, ikke denne gangen! En uke etter lanseringen trykker vi nå et nytt opplag, siden førsteopplaget er nesten utsolgt. Det er noe unikt i Auberts forfatterskap som snakker til polske lesere, de påpeker ofte hvor mye som skjer ‘bak kulissene’ i bøkene hennes, at alle de skjulte følelsene appellerer til dem.

 

Kan jeg bli med deg hjem utkom i Danmark og Sverige i 2020 til strålende kritikker. Her hjemme er boken trykket i hele 21 500 eksemplarer. 

 

Anmelderne om Kan jeg bli med deg hjem

«Tenk at realistiske hverdagsfortellinger som kun vil bore i smålige, stygge følelser, kan være så fine, lette leseopplevelser. Jeg snek meg hele tiden unna for å lese litt mer»
LINEA MAJA ERNST, WEEKENDAVISEN (Danmark)

«Aubert ser gjennom karakterene sine med røntgenblikk, så man nesten skammer seg på deres vegne … Mesterlig!›»
KRISTIN VEGO, INFORMATION (Danmark)

«Novellene er korte med presise snitt, helt ned til der hvor det gjør vondt, og der hvor de små følelsene blir store, eller de store forsvinner. Det er rystende skarpt og godt fortalt»
 FEMINA (Danmark)

«Aubert trykker fingrene langt ned i alt det som gjør vondt. Følelser som sorg, skam, skyld, desperasjon og smålighet løper som tynne tråder i debutnovellene, som rommer en menneskeinnsikt ut over det vanlige. Dette er virkelig en forfatter med et skarpt blikk»
 ANNA MØLLER, KRISTELIGT DAGBLAD (Danmark)

«Imponerende debut. Marie Aubert viser hvor sviende flaut det er å være menneske. Men det er samtidig trøstefullt å lese, siden de kompliserte hovedpersonene skildres av en så begavet og morsom forfatter»

KRISTINA SANDBERG, SVENSKA DAGBLADET (Sverige)

«Aubert er dyktig på å etablere selve relasjonen raskt, hun skriver frem smertepunktet og så trykker hun der, hardt. Man leser ikke uten ubehag, for det er stygge, dumme følelser hun maner frem. Men det føles også sant, livet er fullt av tilkortkommenheter. Når vi blir presset, kan vi gjøre alt for å vinne en kamp, ​​selv om vi vet at krigen allerede er tapt. Det har Marie Aubert et blikk for» 
ANNA ANDERSSON, AFTONBLADET (Sverige)

 

«En god novelle strekker seg lenger enn dens fysisk korte format. En virkelig god novelle strekker seg lenger og dypere enn det korte formatet ved å åpne opp luker mellom ordene … Slik kan en novelle i sin tilsynelatende enkle form fange menneskets og livets kompleksitet. Aubert gjør nettopp det. Fanger det komplekse og motstridende i det å være et menneske»

LEJLA CATO, KULTURSIDEN.SE (Sverige) 

 

KRISTINE ISAKSEN, VG, ÅRETS BESTE BØKER 2016 
IDA VÅGSETHER, STAVANGER AFTENBLAD, ÅRETS BESTE BØKER 2016
AKSEL BRAANEN STERRI, DAGBLADET, ÅRETS BESTE BØKER 2016
DAGSAVISEN, ÅRETS BESTE BØKER 2016

 

Relevante utgivelser