Knallstart for Marie Auberts Voksne mennesker i Storbritannia

 

 

 

 

 

Knallstart for Marie Auberts Voksne mennesker i Storbritannia

 

 

 

I dag lanseres Marie Auberts roman Voksne mennesker i Storbritannia. Den kritikerroste romanen har fått strålende forhåndsomtale. I forkant av utgivelsen er boken allerede trukket frem som en favoritt i britiske Vogue, The Independent og BBC Radio. 

 


Voksne mennesker (eng. tittel: Grown Ups) utkommer på Pushkin Press.

Vogue er Voksne mennesker med på listen over sommerens fem beste leseropplevelser. Her er Aubert i godt selskap med blant andre Rachel Cusk. «En komisk og smertefullt menneskelig fortelling om hva det vil si å være voksen når du ikke har din egen familie», heter det i anbefalingen (vedlagt). 

«Open Book» på BBC Radio er et veletablert litteraturprogram som denne uken vier god plass til Voksne mennesker. I spalten «Editor’s tip» har redaktør Hannah Westland fra det velrenommerte forlaget Serpent’s Tale valgt seg Auberts bok, som hun beskriver som «en svært fintfølende og gjennomtenkt undersøkelse av et søskenforhold, et familieforhold og en erfaring mange kvinner har, uavhengig av livssituasjon - det var det jeg følte kom til å resonnere sterkt hos mange».
Lytt til programmet her (13.30): https://www.bbc.co.uk/sounds/play/m000wjf9

The Independent trykket lørdag en artikkel med åtte utvalgte page-turners som egner seg særlig godt for bokklubb-lesning («8 best book club books to discuss, debate and enjoy»). Også her blir Auberts bok sterkt anbefalt: «Etter flere lockdowns som har frarøvet mange av oss evnen til å konsentrere oss om en lenger tekst enn den på frokostblandingen, er kanskje ikke tanken på å dykke ned i en dørstoppertykk bok helt det som trengs. Voksne mennesker - en fantastisk debut av den norske forfatteren Aubert - er den perfekte løsningen. I Rosie Hedgers friske oversettelse gir den deg massevis å snakke om, den er vakkert skrevet, og så kort at den kan leses i løpet av en ettermiddag».

https://www.independent.co.uk/extras/indybest/books/best-book-club-books-b1854160.html

Voksne mennesker er Marie Auberts første roman. Rettighetene til boken er nå solgt til 14 land. Den kritikerroste novellesamlingen Kan jeg bli med deg hjem er solgt til fem land.

Relevante bøker