Jeg er egentlig ikke sånn

roman

Velg format

Tilbudspris kr 129 Før kr 229
På lager
ISBN
9788249526468
"Aubert er virkelig en mester i å skrive presist om sinne, misunnelse og følelsen av å bli avvist, slik at man både humrer og blir sint ... Hos Marie Aubert viser folk seg ofte fra sine verste sider, og den norske forfatteren har en befriende, elegant måte å skrive om alle de små maktkampene som foregår, gjennom språk og uuttalte andninger. «Jeg er egentlig ikke sånn» er menneskeklok på aller beste måte, og romanen er sublim moderne prosa. Hold øye med hun her!"
ANNA MØLLER, FEMINA (DANMARK)
"Marie Aubert fortsetter å imponere med sine finsnittede setninger. Høstens roman «Jeg er egentlig ikke sånn» er et lettflytende kammerspill for fire stemmer. I «Jeg er egentlig ikke sånn» får hun vist fram sin sans for de trivielle samtalers hemmelige skjær og dybder. En uskyldig replikk kan spidde deg, et eneste ord kan senke gleden. Hvilken fryd det er å lese en forfatter som til de grader har kontroll ikke bare på ordenes tyngde, men også på taushetens tale"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN, ÅRETS BESTE BØKER 2022
"Marie Aubert har vært en av de mest spennende forfatterne å følge de siste årene … I Jeg er egentlig ikke sånn tar Aubert steget videre … Som alltid hos Aubert får vi solide doser av både humor og smerte, og mangt et kleint øyeblikk … Boka er langt mer kompleks enn Voksne mennesker, et gruppeportrett mer enn et dypdykk i en enkelt person … en fornøyelig sår roman"
OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN
"Pirker der det gjør vondt … I disse portrettene sikter Aubert seg inn mot de aller mest grunnleggende smertepunktene i livet – søskensjalusi og kampen om foreldrenes gunst – og treffer. Med en usedvanlig lett penn borer forfatteren i en vifte av mørke følelser, som gjør at man leser romanen med stadig stigende gru … Men Aubert kan mer enn å gi oss vondt i magen. Hun har nemlig en velutviklet sans for sylskarpe vittigheter … Aubert skriver både ømt og avslørende"
ANNE MERETHE K. PRINOS, AFTENPOSTEN
"Nervepirrende familiegørr. Det koker bra under overflaten når familien i Marie Auberts nye roman samles til konfirmasjon … En familiesamling som ramme er klassisk, men Aubert bringer ny og lite omskrevet tematikk til torgs … Gjennom synsvinkel-vekslingen får vi et utvidet og nyansert bilde av karakterene og situasjonene … en nervepirrende fortelling om ensomhet, sorg og sinne i en familie på randen av kollaps"
MAYA TROBERG DJUVE, DAGBLADET
"I sin andre roman skriver Marie Aubert om høyst alminnelige ting i en nokså alminnelig familie. Det gjør forfatteren ualminnelig godt … Ensomheten, usikkerheten og frustrasjonene som preger tilværelsen til Bård, Linnea og Hanne, presenteres av Aubert i et enkelt og hverdagslig språk som flyter lett og gir dialogene liv … Samtidig som Aubert skriver lett og leservennlig, gir hovedpersonenes refleksjoner om egne liv og det som en gang har vært, forfatteren mulighet til å tegne fargerike tidsbilder fylt av skarpe observasjoner"
LEIF GJERSTAD, BOK365
"Det er verken for dramatisk, for medlidende – eller for søtladent ... Denne romanen som turnerer samlivskrisene på en troverdig og relevant måte, i et språk som aldri blir verken klissete eller ukebladenes, vitner nok om at temaet på langt nær er uttømt"
JAN-ERIK ØSTLIE, FRI FAGBEVEGELSE
"Det er en fryd å lese en tekst som så ubesværet smyger seg inn på leseren og later som den er vektløs. Det er den ikke … Jeg er egentlig ikke sånn har en forførende flyt og variasjon gjennom bruken av flere stemmer … Det er i denne strømmen av ufarlige samtaler Marie Aubert viser fram sin litterære kompetanse … Aubert klarer på forbilledlig vis å avsløre skjørheten i forbindelsene og følelsene våre. I høstens roman viser hun tydelig hvor elegant hun klarer å skrive fram disse motstridende følelsene som martrer oss når noe står på spill i livet vårt"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN

Hanne har gått ned så mye i vekt at folk i hjembygda ikke kjenner henne igjen. Hun kommer til niesens konfirmasjon med ny kjæreste og et voksende ubehag.

Bård, Linneas far, har hele livet vært fast bestemt på å være en bedre mann enn faren sin. Men hva slags mann blir han nå som tingene har begynt å glippe?

Bestefar Nils har alltid bare villet det beste. Og likevel ser det ikke ut til å bli godt nok.

"Jeg er egentlig ikke sånn" er en roman om frykten for de andres blikk og lengselen etter å bli sett, og om det risikable i å slippe et annet menneske innpå seg.]]>

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2023
ISBN 9788249526468
Innbinding Pocket
Tittel Jeg er egentlig ikke sånn
Bokgruppe 502
I salg 11.05.2023
Design Exil Design
Emne Romaner Skjønnlitteratur Konflikter Familie
Marie Aubert

Marie Aubert

Marie Aubert (f. 1979) debuterte i 2016 med novellesamlingen Kan jeg bli med deg hjem, som fikk begeistret mottagelse og mange lesere. Romanen Voksne mennesker (2019) ble nominert til Bokhandlerprisen og vant Ungdommens kritikerpris 2020. Jeg er egentlig ikke sånn er Marie Auberts tredje bok. Bøkene hennes er solgt til mange land.

 

Litterære priser:

2023 Bjørg Vik-prisen
2020 Ungdommens kritikerpris

 

Utgitt på Oktober:

2022 Jeg er egentlig ikke sånn (Roman)
2019 Voksne mennesker (Roman)
2016 Kan jeg bli med deg hjem (Noveller)

 

 

Les mer

Nyheter

Marie Auberts Voksne mennesker til Polen og Ungarn - nå 9 land

Den kritikerroste romandebuten er med dette solgt til ni land
Les mer

Marie Aubert tildelt Ungdommens kritikerpris 2020

Marie Aubert mottok i går ettermiddag Ungdommens kritikerpris 2020 for romanen Voksne mennesker.
Les mer

Marie Auberts Voksne mennesker - nå 10 land

Rettighetene til Marie Auberts kritikerroste roman Voksne mennesker er nå solgt Tyrkia. Med dette er Voksne mennesker solgt til hele ti land.
Les mer

Marie Auberts debutnoveller på 1. plass på bestselgerliste i Polen

Marie Auberts novellesamling Kan jeg bli med deg hjem utkom i Polen tidligere denne måneden. Nå topper boken bestselgerlista for oversatt skjønnlitteratur hos Empik, Polens største bokhandlerkjede.
Les mer

Knallstart for Marie Auberts Voksne mennesker i Storbritannia

I forkant av utgivelsen er boken allerede trukket frem som en favoritt i britiske Vogue, The Independent og BBC Radio. 
Les mer

Marie Auberts nye roman forhåndssolgt til fire land

Det knyttes store forventninger til Marie Auberts kommende roman, både i og utenfor Norge. Rettighetene til Jeg er egentlig ikke sånn er solgt til fire land allerede før lanseringen her hjemme. Boken skal utkomme i Polen, Sverige, Tyskland og Ungarn.
Les mer