Himlene glitrer

dikt

Velg format

kr 269
På lager
ISBN
9788249527175
" dikta i «Himlene glitrer» svingar overraskande, i stadig drift frå denne til andre verder. Ikkje minst merkar ein seg lengten i språket … I botnen av dikta til Høvring verkar det som det ligg fornyings- og forvandlingssoger, eit eldgamalt litterært motiv … Det er interessant at Høvring nyttar det eventyrlege. Høvring viser at eventyret har noko grunnleggjande tragisk og sorgfullt ved seg fordi det ber med seg eit medvit om at den verda og dei samanhengane eventyra høyrde til, er borte, har gått under … Trass i alt mørke finst det ei lys poetisk tru og håp på mennesket i Mona Høvrings dikt. «Himlene glitrer» er eit forsvarsskrift for mennesket og poesien"
SINDRE EKRHEIM, DAG OG TID
"Mona Høvrings minimalistiske diktsamling går langt inn i en mytisk virkelighet … Høvring dikter og klipper til fliker av gammelmodige myter, og antyder et slags samfunn inni samfunnet – et sted hvor sannheten søkes på et elegant vaklepunkt mellom skarphet og sløvhet, mellom individuell og kollektiv skaperkraft. Høvrings forfatterskap er noe ganske for seg selv"
SINDRE ANDERSEN, KLASSEKAMPEN
Med samlingen "Himlene glitrer" fornyer Mona Høvring seg som poet. Selv om hun fortsatt er umiskjennelig med sin språklige rikdom og oppfinnsomhet, bærer de nye diktene bud om forvandling og forløsning. Allerede i det første diktet varsles det om avgjørende endringer og erkjennelser: «Jeg hadde ei svart glasskule,/ i den så jeg at jeg ikke var jente lenger,/ jeg var kvinne (...)». Samlingen tar leseren med på en urovekkende oppdagelsesreise inn i menneskesinnet, gjennom skarpskårne syner og visjoner. Her finner vi gåtefulle spådommer, meditative refleksjoner og en gjennomgripende, klartenkt humanisme. "Himlene glitrer" er en spektakulær diktbok breddfull av både skremmende og trøsterike perspektiver.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2023
ISBN 9788249527175
Innbinding Ebok
Tittel Himlene glitrer
Bokgruppe 852
I salg 31.07.2023
Emne Skjønnlitteratur Lyrikk
Mona Høvring

Mona Høvring

Mona Høvring (f. 1962) debuterte i 1998 med diktsamlingen IIK! Ein dialog, og har siden utgitt en rekke kritikerroste romaner og diktsamlinger. I 2012 ble hun tildelt Språklig samlings litteraturpris for sitt forfatterskap. Romanen Camillas lange netter (2013) ble nominert til Nordisk råds litteraturpris. I 2018 utkom Høvrings fjerde roman Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født til strålende kritikker. For denne romanen ble Høvring tildelt Kritikerprisen 2018. Hun ble også nominert til Bokhandlerprisen samme år. Høvrings bøker er oversatt til flere språk, og nylig utkom Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født på engelsk. Boka har også fått svært god mottakelse i blant annet Danmark og Tyskland. I 2021 ble Høvring tildelt Doblougprisen for hele sitt forfatterskap.

 

Litterære priser:

Doblougprisen 2021

Kritikerprisen 2018

Språklig samlings litteraturpris 2012

 

Utgitt på Oktober:

2023 Himlene glitrer
2022 Samlede dikt. 1998–2022
2018 Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født
2017 Jente med dødningehode
2013 Camillas lange netter
2012 Venterommet i Atlanteren
2010 Ekornet og den vaklevorne brua
2008 Å Paradis
2006 Helt vanlige mirakler
2004 Noe som hjelper
2000 Ensomme badedager og andre dikt
Les mer

Nyheter

Mona Høvring-roman til Spania

Mona Høvrings prisbelønte roman Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født er nå solgt til Spania. Det er det velrenommerte forlaget Malpaso som skal utgi boken.
Les mer

Kjartan Hatløy og Mona Høvring tildelt Doblougprisen 2021

Doblougprisen 2021 er tildelt Kjartan Hatløy og Mona Høvring. Tildelingen fant sted under Norsk Litteraturfestivals åpningsforestilling i går kveld.
Les mer