Forestillingen om et ukomplisert liv med en mann

roman

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249511310
«Sydende fortelling om hverdagslige hendelser»
INGER BENTZRUD, DAGBLADET
«Helle Helle har skrevet har skrevet en fremragende roman»
JYLLANDS-POSTEN
«den beste boken hennes hittil»
CATHRINE SANDNES, AFTENPOSTEN
«Helle går i realismens papirkurv og henter frem de oversette handlingene og de overhørte replikkene. Og slikt blir det ganske rørende historier av.»
ÅSHILD MATHISEN, VÅRT LAND
«Helle Helle er en dansk forfatter med sin helt unike stil … mer enn overbevisende … et uhyggelig dokument over hvordan livet kan utvikle seg til forødende stillstand.»
SARPSBORG ARBEIDERBLAD
«Med et knapt, nøkternt språk skildrer Helle hverdagens trivielle hendelser og samtaler, og gir oss et detaljrikt innblikk i et samliv som ligger så langt fra kjærlighetsromanenes svulstigheter som det er mulig å komme. … om den sitrende spenningen som ligger i det usagte og ugjorte i et trivielt liv.»
DAGSAVISEN
«Helle Helle er dreven når det gjelder å benytte hverdagens trivialiteter som bakgrunn for de store følelsene.»
ELLE
«Helle Helle har med denne stilistisk rene romanen tatt et finurlig grep om identitetskrisen som ofte herjer unge mennesker i vår tid. Med sin tilsynelatende enkle fortellerteknikk åpner hun opp dører til rom og hjørner man ikke ante at hennes figurer hadde, og man ser dem i et stadig klarere lys jo mindre det sies direkte om dem. en hjertevarm og dypsindig fortelling»
SPOT.NO
«i aller høyeste grad leseverdig.»
TRØNDER-AVISA
Susanne bor sammen med Kim, som vil være forfatter og derfor sitter hjemme og jobber. Susannes venninne Ester går fra kjæresten sin i høygravid tilstand og ber om hjelp. Da Susanne og Kim lar henne flytte inn i den lille leiligheten deres blir alt snudd på hodet, og den besværlige graviditeten irriterer, samtidig som man jo må oppføre seg ordentlig. Situasjonen skaper sjalusi og irritasjon, og skaker ved forholdet mellom Susanne og Kim. Helle Helle skildrer dette merkelige forløpet med en voldsom realisme og en ny klukkende humor.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2013
ISBN 9788249511310
Innbinding Pocket
Tittel Forestillingen om et ukomplisert liv med en mann
Bokgruppe 504
Oversetter Trude Marstein
I salg 10.01.2013
Emne Ekteskap og parforhold København Skjønnlitteratur Romaner
Helle Helle

Helle Helle

Helle Helle er født i 1965 og oppvokst i Rødby i Danmark. Hun er en av Danmarks mest betydelige forfattere. Helle debuterte i 1993 med kortprosasamlingen Eksempel på liv, og har siden skrevet novellesamlingene Rester og Biler og dyr, samt romanene Hus og hjem, Forestillingen om et ukomplisert liv med en mann, RødbyPuttgarden, Ned til hundene, Dette burde skrives i nåtid, Hvis du vil, de og BOB.  I 2024 utkom romanen Hafni forteller på norsk.

Helle Helle har mottatt en rekke priser for sitt forfatterskap, bl.a. Kritikerprisen i Danmark for Rødby–Puttgarden i 2005, P.O. Enquists Pris 2009 og Det danske akademis store pris 2016. Hun har blitt nominert til Nordisk råds litteraturpris tre ganger, i 2009 for Ned til hundene, i 2015 for Hvis du vil (orig. Hvis det er) og i 2019 for de. For romanen Dette burde skrives i nåtid ble hun tildelt De Gyldne Laurbær, en av Danmarks største og viktigste litteraturpriser. Novellene og romanene hennes er oversatt til over 20 språk.

 

Litterære priser:

2016 Den Danske Akademis Store Pris
2012 De Gylne Laurbær
2009 Per Olov Enquists Pris
2005 Kritikerprisen (i Danmark)

 

Utgitt på Oktober:

2024 Hafni forteller (Roman)
2022 BOB (Roman)
2019 de (Roman)
2015 Hvis du vil (Roman)
2012 Dette burde skrives i nåtid (Roman)
2009 Ned til hundene (Roman)
2006 Rødby–Puttgarden (Roman)
2003 Forestillingen om et ukomplisert liv med en mann (Roman)
2002 Biler og dyr (Noveller)
2001 Hus og hjem (Roman)
Les mer

Nyheter

Helle Helles nye roman rett inn på bestselgerlista

Helle Helles kritikerroste roman BOB inntar denne uken 9. plassen på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur. BOB er også på 5. plass på bestselgerlista for e-bøker.
Les mer