Helle Helles nye roman rett inn på bestselgerlista

 

 

 

Helle Helles nye roman rett inn på bestselgerlista

 

 

 

Helle Helles kritikerroste roman BOB utkom forrige fredag i norsk oversettelse. Boken inntar denne uken 9. plassen på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur. BOB er også på 5. plass på bestselgerlista for e-bøker.

 

Publisert 4. februar 2022

Helle Helle

Fotot: Mikkel Carl


Se listene her:

https://bokhandlerforeningen.no/boklista/?bookcat=176&bookyear=2022&bookweek=4

https://bokhandlerforeningen.no/boklista/?bookcat=1714&bookyear=2022&bookweek=4

 

Helles siste roman regnes av flere danske og norske anmeldere som en av hennes aller beste bøker. «Gi denne dama en pris», lød overskriften i Dagbladets anmeldelse. NRKs Marta Norheim beskrev BOB som "ein genistrek av ein roman!». 

 

"Helle Helle har skrevet en mesterlig roman. Kanskje hennes aller beste … et dramatisk kammerdrama formidlet lavmælt, presist og uten sentimentalitet"

 OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN

 

"Helt Helle! Få kan som Helle Helle skrive om ingenting og få det til å bli mye. Hennes nye roman Bob er et utmerket eksempel på dette"

 LEIF GJERSTAD, BOK365

 

"Med BOB har Helle skrevet en innertier som selvbevisst peker på den sammenhengende kraften i dette uvanlige sterke forfatterskapet"

ASTRID FOSVOLD, VÅRT LAND

 

"ein genistrek av ein roman. Helle Helle skriv sensasjonelt bra om det usensasjonelle. Korleis får ho det til? Det er ikkje spenning, det er eit sug"

MARTA NORHEIM, NRK BOK

 

"Gi denne dama en pris … Planen var å lese BOB langsomt, drøye. Det gikk ikke - drivet i teksten er for sterkt … Det er elegant, presist og komisk. Kort sagt: Et rørende stykke romankunst"

 MAYA TROBERG DJUVE, DAGBLADET

"Gjennom muligheten for at [Bobs] versjon ville vært annerledes, minnes vi om blindheten vår i møte med hverandre – både i livet selv, og litteraturens verden"

 ANNA KVAM, STAVANGER AFTENBLAD

 

"Helle Helle, dronningen av minimalistisk skrivekunst, har levert en ny strålende roman"

TURID LARSEN, DAGSAVISEN

 

"det skal ligge et ganske stort emosjonelt trykk mellom linjene for å få det til å fungere. Helle får det til. Leseren blir glad i den vankelmodige Bob, samtidig som hun gjør selve den litterære formen intenst interessant"

BJØRN IVAR FYKSEN, KLASSEKAMPEN

 

Helle Helle (f. 1965) er en av Danmarks fremste prosaister. Hun har mottatt Kritikerprisen, P.O. Enquists pris, De Gyldne Laurbær, Holbergmedaljen og Det Danske Akademis Store Pris. Hun har vært nominert til Nordisk råds litteraturpris flere ganger, senest for de i 2019. Bøkene hennes er oversatt til 22 språk.