Bla i boken

En fransk familie

Velg format

kr 429
På lager
ISBN
9788249527489
"Det er en varm, original og spennende historie. Ikke bare på grunn av handlingen, men av de nærmest filosofiske betraktningene som utdyper det som skjer. Lillebø har full kontroll på fortellerperspektiv og motivkrets, og en språklig bevissthet med formuleringer som sitrer i en. Hun leker med leseren og skaper positiv forvirring gjennom sitt skifte mellom en forteller som er Marianne selv og en som forteller om henne"
VIGDIS MOE SKARSTEIN, ADRESSEAVISEN
"Jeg nyter den for de klare setningene, den tydelige estetiske linjen … Lillebø viser fram en side ved det menneskelige som sjeldent får fylle en hel hovedrolle. Marianne er «heroisk» på feil måte … Troverdigheten og gjenkjennelsen i et slikt feilplassert heltemot har litterær verdi: Har vi ikke alle en Marianne i oss, som vi prøver å frigjøre oss fra? … estetisk overskuddspreget, [romanen] lyssetter, ja som en høstdag der lag på lag med tid og tanker daler lett over en, sammen med det fargesprakende løvet. Dette er det nytelse i. Og ikke minst er den minneverdig fordi Marianne, i sin heroiske feighet, overskrider sitt intetsigende utgangspunkt og blir interessant på en nesten ibsensk måte, lik en Nora som blir, eller en Hedda uten bitterhet"
LIVE LUNDH, KLASSEKAMPEN
"Det er særlig i sceniske beskrivelser av bybildet og av kroppslige fornemmelser at Sandra Lillebø viser seg som en bevegende god stilist … Det er ikke bare fortellerformen i «En fransk familie» som kan sende tankene til Ernauxs litteratur. Som den franske nobelprisvinneren, virvler Lillebø opp en samfunnsfortelling, satt i en viss epoke, parallelt med den individuelle historien. Det som skjer med Marianne i Paris, er dramatisk nok … Hennes historie inneholder gripende skildringer av både offer- og omsorgsrollens ansikter, og ikke minst av det komplekse møtet mellom de to … At fortellerens kryssing av sine egne spor også avføder en parallell fortelling, som på en og samme tid peker utover og inn mot henne selv, er et forfriskende grep"
CARINA ELISABETH BEDDARI, MORGENBLADET
"«En fransk familie» er en bok som kverner i hodet lenge etter jeg har lagt den fra meg. Jeg får lyst til å diskutere den med vennene mine … Lillebø er en mester i å skrive om det allmenne … «En fransk familie» er en fortelling om tilhørighet skildret på såreste vis. Desperat, iherdig og inntrengende gjør Marianne alt hun kan for å passe inn og unnslippe ensomheten … Lillebø har en særegen skrivemåte som byr på en unik leseropplevelse"
TONE WANG ANDERSEN, BERGENS TIDENDE

Marianne reiser til Paris for å studere. Der møter hun Yoann, som hun forelsker seg i, og de flytter sammen i den kommunale boligen han har vokst opp i utenfor byen. Marianne blir gravid, og kort tid etter forsvinner Yoann ut av livet hennes. Samtidig bryter voldsomme opptøyer ut. Det settes fyr på biler og garasjeanlegg, og politistasjoner, skoler og bakerier lyser opp i flammer.

«En fransk familie» er en roman om kryssende livslinjer og tapte forbindelser, om alenehet og underkastelse, avmakt og vold.]]>

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2024
ISBN 9788249527489
Innbinding Lydbok (nedlastbar)
Tittel En fransk familie
Bokgruppe 882
I salg 09.04.2024
Emne Romaner Familie Paris Skjønnlitteratur Sosial uro
Lest av Hanne Gjerstad Henrichsen
Sandra Lillebø

Sandra Lillebø

Sandra Lillebø er født i 1978 i Ålesund og bor i Bergen. Hun debuterte som forfatter i 2011 med diktsamlingen Navnet på den ensomme er frigitt. I 2016 kom hennes andre bok, diktsamlingen Alt skal skinne og blø. Lillebøs første roman, Tingenes tilstand, utkom i 2020 til strålende kritikker. Høsten 2023 er hun aktuell med romanen En fransk familie.

Flere forfatterportretter

 

Utgitt på Oktober

2023
En fransk familie (roman)
2020 Tingenes tilstand (roman)
2016 Alt skal skinne og blø (lyrikk)
2011 Navnet på den ensomme er frigitt (lyrikk)
Les mer

Nyheter

Strålende kritikker til Sandra Lillebøs debutroman – nå i nytt opplag 

Sandra Lillebøs roman Tingenes tilstand har fått mye oppmerksomhet og strålende kritikker den siste uken. Nå trykkes nytt opplag av boken, få dager etter lanseringen.
Les mer

Sandra Lillebøs romandebut Tingenes tilstand – nå 3. opplag

Sandra Lillebøs roman Tingenes tilstand utkom til strålende kritikker 4. september. Det ble raskt trykket et nytt opplag, kun få dager etter lanseringen. Nå trykkes nok et opplag.
Les mer

Sandra Lillebøs Tingenes tilstand til Sverige

Sandra Lillebøs roman Tingenes tilstand er nå solgt til Sverige. Boken skal utkomme på det kvalitetsbevisste forlaget Weyler.
Les mer

Sandra Lillebøs Tingenes tilstand nominert til Osloprisen 2020 

Sandra Lillebøs kritikerroste roman Tingenes tilstand ble i dag nominert til Osloprisen 2020 i kategorien «Årets beste litteratur». 
Les mer

Sandra Lillebø tildelt Bjørnsonstipendet 2021

I dag ble det kjent at Sandra Lillebø tildeles Bjørnsonstipendet 2021. Stipendet på 25.000 kroner gis til «en forfatter det er grunn til å knytte betydelige forventninger til».
Les mer

3.11.23 |En fransk familie og ein fransk klassikar @Fuglen

Velkomen til bokfest hos Fuglen!
Les mer