Sandra Lillebøs romandebut Tingenes tilstand – nå 3. opplag

 

Sandra Lillebøs romandebut Tingenes tilstand – nå 3. opplag

 

Sandra Lillebøs roman Tingenes tilstand utkom til strålende kritikker 4. september og boken har fått god fart ut av bokhandlene. Det ble raskt trykket et nytt opplag, kun få dager etter lanseringen. Nå trykkes nok et opplag på ytterligere 1500 bøker. Samlet opplag er på 4 800 eksemplarer. 


«Hun er en av våre nye litterære stjerner», lød konklusjonen i Adresseavisens anmeldelse av boken. «Lillebø skriver så det dirrer om hvordan barndommens traumer setter seg i sjel og særlig kropp», slo Dagsavisens Gerd Elin Stava Sandve fast. Tingenes tilstand er Lillebøs første roman.

Anmelderne om Tingenes tilstand:

"Meisterleg og drivande roman … I sylskarpt formulerte innsikter avkler romanens ‘eg’ den familien ho har kome frå … Eg ante ikkje at det var ei slik bok eg trong nett nå. Men det var det. Den set mange ting på plass i verda. Det opnar og stengjer og luktar og legg seg som ei kjensle av avmektig, levande sanning kring kropp og sjel"

HELGE TORVUND, KLASSEKAMPEN

"Lillebø skriver forfriskende rått … Romanen er sterk å lese, absolutt hele veien. Ikke bare er den sterk reint følelsesmessig, men den er også klok på en måte som styrker meg som leser … Jeg får en følelse av at det ligger langvarig og hardt arbeid bak denne romanen, samtidig som den er skrevet fram av nødvendighet"

 KATRINE JUDITH URKE, DAGBLADET

"Sterkt om å leve med en psykisk syk mor … Lillebø har en fantastisk evne til å formidle følelser. Også når hun bruker sitt litterære språk til en debatt om litteraturens rolle. Innholdet gjør inntrykk, men den litterære kvaliteten det formidles i er legitimeringen av denne virkelighetsbeskrivelsen. Hun er en av våre nye litterære stjerner"

 VIGDIS MOE SKARSTEIN, ADRESSEAVISEN

"Tingenes tilstand er en roman skrevet i stor nødvendighet og med et dypt litterært alvor … Teksten er full av slående innsikter og tanker om språk og skriftens betydning. Det er lenge siden jeg har lest en så sitatvennlig roman, som åpner for viktige diskusjoner og videre refleksjon"

 GABRIEL VOSGRAFF MORO, VG

«Lillebø skriver så det dirrer om hvordan barndommens traumer setter seg i sjel og særlig kropp»
GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN

 

"en sjeldent ærlig, personlig og ufiltrert tekst om det å leve med en psykisk syk mor – og det å leve uten henne … Nettopp slik føles denne romanen: Som en absolutt nødvendighet … Oppløftende? Nei. Men verdt det? Ja"

SHANA FEVANG MATHAY, NRK BOK