Sandra Lillebøs Tingenes tilstand til Sverige

 

 

 

 

Sandra Lillebøs Tingenes tilstand til Sverige

 

 

 

Sandra Lillebøs roman Tingenes tilstand er nå solgt til Sverige. Boken skal utkomme på det kvalitetsbevisste forlaget Weyler. Tingenes tilstand ble lansert i september til svært gode kritikker og er allerede trykket i tre opplag. Lillebø har tidligere utgitt to kritikerroste diktsamlinger, dette er hennes debutroman.


Anmelderne om Tingenes tilstand:

 

"Lillebø skriver forfriskende rått … Romanen er sterk å lese, absolutt hele veien. Ikke bare er den sterk reint følelsesmessig, men den er også klok på en måte som styrker meg som leser … Jeg får en følelse av at det ligger langvarig og hardt arbeid bak denne romanen, samtidig som den er skrevet fram av nødvendighet"

KATRINE JUDITH URKE, DAGBLADET

 

"Meisterleg og drivande roman … I sylskarpt formulerte innsikter avkler romanens ‘eg’ den familien ho har kome frå … Eg ante ikkje at det var ei slik bok eg trong nett nå. Men det var det. Den set mange ting på plass i verda. Det opnar og stengjer og luktar og legg seg som ei kjensle av avmektig, levande sanning kring kropp og sjel"

HELGE TORVUND, KLASSEKAMPEN

 

"Hjerteskjærende om løsrivelsens pris. Sterkt og tenksomt om å måtte være hensynsløs mot en man elsker for å overleve … Ikke siden Olaug Nilssens Tung tids tale (2017) har jeg lest noe som så intenst gripende, sorgsint, skamfullt og omsvøpsløst forteller om det pinefulle i å måtte redde seg selv på bekostning av en man elsker"

PREBEN JORDAL, AFTENPOSTEN
 

"Sterkt om å leve med en psykisk syk mor … Lillebø har en fantastisk evne til å formidle følelser. Også når hun bruker sitt litterære språk til en debatt om litteraturens rolle. Innholdet gjør inntrykk, men den litterære kvaliteten det formidles i er legitimeringen av denne virkelighetsbeskrivelsen. Hun er en av våre nye litterære stjerner"

 VIGDIS MOE SKARSTEIN, ADRESSEAVISEN

 

"Tingenes tilstand er en roman skrevet i stor nødvendighet og med et dypt litterært alvor … Teksten er full av slående innsikter og tanker om språk og skriftens betydning. Det er lenge siden jeg har lest en så sitatvennlig roman, som åpner for viktige diskusjoner og videre refleksjon"

 GABRIEL VOSGRAFF MORO, VG

 

«Lillebø skriver så det dirrer om hvordan barndommens traumer setter seg i sjel og særlig kropp»
GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN

 

«Eg blar og blar, les fort, som om det var ein krimroman. Sjølv om det er tungt lada, avansert prosa. Lillebø har jo i seg evna til å fange lesaren i éi setning … utan tvil ei viktig bok. Forteljaren målbær ei røynsle som fleire har hatt, men som dei færraste kan formulere. Sorg søkjer selskap»

 METTE KARLSVIK, ROMSDALS BUDSTIKKE

 

"en sjeldent ærlig, personlig og ufiltrert tekst om det å leve med en psykisk syk mor – og det å leve uten henne … Nettopp slik føles denne romanen: Som en absolutt nødvendighet … Oppløftende? Nei. Men verdt det? Ja"

SHANA FEVANG MATHAY, NRK BOK