Alt skal skinne og blø

dikt

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249517442
"Sandra Lillebøs dikt tenker på måter som åpner for at leseren selv kan ta stilling ... Boken stiller seg slik kritisk til ideen om én fast identitet, og antyder at utforskning og bruk av egne erfaringer er viktigere i personlig frigjøringsøyemed enn tydelig å definere seg selv - det siste kan i verste fall bli et bur. Lillebø har et selvsikkert og velsmurt språk. Kanskje nettopp derfor virker diktene enkle ved første øyekast. Gjennom bokens fortellende ramme – veien fra vugge til morskap – tilføres de imidlertid ytterligere betydning og flere tolkningsmuligheter"
KATRINE HEIBERG, MORGENBLADET
"Det som kleppar tak i meg med Lillebøs dikt, er det enkle grepet, attpåtil i svært korte dikt, som påkallar komplekse attomliggande samanhengar, avslørar makt og leverer verdfulle innsikter knytt til den gjengse språkbruken"
SINDRE EKRHEIM, HUMBABA.NO
"eg [er] ikkje er i tvil om at me her har fått ein ny poetpersonlegdom med sitt eige stoff og sin eigen stil. Ho meistrar å formidla det motsetnadsfylte, og dei raske spranga ... Gjennom si tilnærming til språket, mellom anna via den manande og sjamanistiske tradisjonen, som ho òg kan setja rett inn i vår konkrete kvardag, får ho det som me ser til å opna seg og famna om noko større og usagt ... Eg veit at Sandra Lillebø har klart det ho sannsynlegvis sette seg føre med desse dikta, ho har fått språket til å skina og blø"
HELGE TORVUND, KLASSEKAMPEN
"What does the fox say? Svaret finnes i poesien. 'Finne tider og steder der rever blir verdsatt/som når som helst ved et engelsk gods.'"
JONAS BALS, KLASSEKAMPEN, Årets beste bøker 2016
Sandra Lillebøs andre diktsamling, «Alt skal skinne og blø», består av dikt som gjennomlyser en barndom, et parforhold og et hverdagsliv. Men det er ingenting selvfølgelig over hverdagen i disse tekstene, hvor en mangel eller uro viser seg med slående klarhet, ofte uttrykt i en svært knapp form, og skrevet med en blanding av tillit og mistro til tanken og språket. Det handler om å holde og bli holdt fast, lukket inne i et hus som kanskje er et hjem, mellom barn og voksen, mann og kvinne -- og å kunne bli en rev.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2016
ISBN 9788249517442
Innbinding Ebok
Tittel Alt skal skinne og blø
Bokgruppe 852
I salg 22.08.2016
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Sandra Lillebø

Sandra Lillebø

Sandra Lillebø er født i 1978 i Ålesund og bor i Bergen. Hun debuterte som forfatter i 2011 med diktsamlingen Navnet på den ensomme er frigitt. I 2016 kom hennes andre bok, diktsamlingen Alt skal skinne og blø. Lillebøs første roman, Tingenes tilstand, utkom i 2020 til strålende kritikker. Høsten 2023 er hun aktuell med romanen En fransk familie.

Flere forfatterportretter

 

Utgitt på Oktober

2023
En fransk familie (roman)
2020 Tingenes tilstand (roman)
2016 Alt skal skinne og blø (lyrikk)
2011 Navnet på den ensomme er frigitt (lyrikk)
Les mer

Nyheter

Strålende kritikker til Sandra Lillebøs debutroman – nå i nytt opplag 

Sandra Lillebøs roman Tingenes tilstand har fått mye oppmerksomhet og strålende kritikker den siste uken. Nå trykkes nytt opplag av boken, få dager etter lanseringen.
Les mer

Sandra Lillebøs romandebut Tingenes tilstand – nå 3. opplag

Sandra Lillebøs roman Tingenes tilstand utkom til strålende kritikker 4. september. Det ble raskt trykket et nytt opplag, kun få dager etter lanseringen. Nå trykkes nok et opplag.
Les mer

Sandra Lillebøs Tingenes tilstand til Sverige

Sandra Lillebøs roman Tingenes tilstand er nå solgt til Sverige. Boken skal utkomme på det kvalitetsbevisste forlaget Weyler.
Les mer

Sandra Lillebøs Tingenes tilstand nominert til Osloprisen 2020 

Sandra Lillebøs kritikerroste roman Tingenes tilstand ble i dag nominert til Osloprisen 2020 i kategorien «Årets beste litteratur». 
Les mer

Sandra Lillebø tildelt Bjørnsonstipendet 2021

I dag ble det kjent at Sandra Lillebø tildeles Bjørnsonstipendet 2021. Stipendet på 25.000 kroner gis til «en forfatter det er grunn til å knytte betydelige forventninger til».
Les mer

3.11.23 |En fransk familie og ein fransk klassikar @Fuglen

Velkomen til bokfest hos Fuglen!
Les mer