Å skrive er å be om for mye

dikt og masker 1988 - 2020

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249522583

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2020
ISBN 9788249522583
Innbinding Ebok
Tittel Å skrive er å be om for mye
Bokgruppe 852
I salg 19.10.2020
Design Mikael Nydahl
Emne Skjønnlitteratur Prosastykker Lyrikk
"alt du kan se er ditt disse ordene hvem sier dem
disse ordene kan du høre overalt det er øynene
som sier dem utstrødde ting er tegn for øyet ord
for øret alt du kan se er ditt alt du kan høre tilhører andre"

Til grunn for dette verket, som består av en lang rekke dikt, illustrasjoner, collager og korte tekster, ligger et bredt utvalg av alt Gunnar Wærness har skrevet, men som hittil ikke har funnet veien inn i noen bok, fra 1988 til 2020. Urørte, redigerte, omskrevne og gjendiktede tekster - pluss tre hele bøker, står sammen med nyskrevne dikt og forfatterens egne refleksjoner over det han har skrevet; for dette er også en slags loggbok over veier gått, og stasjoner i tanken, fra en av samtidens største poeter.

"Å skrive er å be om for mye" er en stor, mangslungen og kraftfull bok, en uttømmende arkivgjennomgang og et åpent og vilt poetisk selvstudium av sjeldent merke.
"en av våre desidert mest toneangivende lyrikere de siste 20 årene … denne boken lærer meg å sette pris på forandringene forfatterskapet har tatt, vendinger i bredden som kuriøst nok kan illustreres med hvor ulike de tre prisene han har mottatt er: Tarjei Vesaas Debutantpris (1999), SPROING-prisen for årets beste tegneserie i 2007, og deretter Kritikerprisen for beste oversettelse sammen med Pedro Carmona-Alvarez, for den store verdenspoesiantologien Verden finnes ikke på kartet i 2010 … Denne boken gjør det synligere enn før hvor nitid tenkningen og etikken i Wærness forfatterskap er vevd sammen med talløse siders forsøk, famling, og utprøvning"
MORTEN LANGELAND, KLASSEKAMPEN
"Fantasien bobler i dikt, collager og mye annet fra 1988-2020. Boka dokumenterer utviklingen i et originalt poetisk forfatterskap"
TOM EGIL HVERVEN, KLASSEKAMPEN, ÅRETS BESTE BØKER 2020
"Me har jo merka at Wærness sine tekstar er minst like mykje prosess som ferdig resultat. Og her får me sjå inn i arkivet for versjonar og visjonar"
HADLE OFTEDAL ANDERSEN, KLASSEKAMPEN, ÅRETS BESTE BØKER 2020
"I Gunnar Wærness’ poesi har jeg alltid gjenkjent et litteratursyn som ser litteraturen som bunnet i en livsform. Poesien hans beveger seg mellom språkfilosofiske betraktninger og rytmer, klang og sang, som for å understreke at språket drar i to retninger samtidig. Så også i årets utgivelse Å skrive er å be om for mye, som samler rariteter fra et 30 år langt forfatterskap. Til tross for sine 400 sider med kollasjer, essay, drømmenedtegnelser og dikt, er det en overraskende konsistens i materialet. Det er en fryd å følge en så kompromissløs forfatter gjennom kriser og forandringer"
JOHANNES GRYTNES, BLA 11-12/2020, ÅRETS BESTE BØKER 2020