Trengsel

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249513840
"Ambivalens og sjalusi dirrer i Kathrine Nedrejords nye kjærlighetsroman ... Nedrejord har videreutviklet talentet i sin andreroman. Mens Transitt iblant kunne bli vel kontrollert og skoleflink, er Trengsel både mørkere og mer dristig, men like fullt elegant ... Nedrejord dekonstruerer all romantikk i en spennende kjærlighetsfortelling som jeg opplever som hyperrealistisk, uten å bli dokumentarisk ... Dialogene er konsentrerte og troverdige, overgangene mellom rom og scener effektivt komponert ... Jeg spår at Nedrejord vil kunne skrive godt om alt hun vil"
TINA ÅMODT, KLASSEKAMPEN
"Nedrejord følgjer opp ein stødig debut med ein prosa som både er slentrande lett og slepande mørk ... eit tett og godt portrett av ei ung kvinne, særleg fordi forfattaren lukkast i å gi kvinna rom og språk til å vise fram det ubehaget ho kjenner ved sakte å forsvinne"
MARGUNN VIKINGSTAD, MORGENBLADET
"i slike gradvise skifter, svingninger og knapt registrerbare endringer viser forfatteren Kathrine Nedrejord sin styrke. Debuten var lovende, men ennå var mye uavklart. Denne gangen slår hun til med en langt fastere gjennomført roman om noen eksistensielle grunnsituasjoner; om å ta sjansen på virkeligheten, eller velge å holde fast ved drømmen. Og er det sagt at de to ikke kan forenes? .... en original roman om en lang og kald vinter i Paris ... en vakker og særpreget tekst"
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
"Man vil nesten ikke at Trengsel skal slutte ... Det er noe som treffer smertelig godt hver gang hovedpersonen tar på seg maska for å gjøre det som er forventet. Nedrejord leverer en velskrevet og fin roman om kjærligheten etter at den brennende sola har gått ned. Det er bare å glede seg til fortsettelsen på hennes forfatterskap"
NICOLINE BJERGE SCHIE, UNIVERSITAS
"Kathrine Nedrejord skriv godt om kulturkollisjonar og kjønnsrollemønster"
ODDMUND HAGEN, DAG OG TID
"Om forrige roman sa Dagbladets Maya Troberg Djuve at 'Nedrejord avdekker gradvis hvordan erfaringene skaper et menneske; i dette tilfellet en rastløs og ganske fortregningsvillig ung kvinne. Og hun viser hennes trøblete vei ut av en overgangsfase.' Det samme kan sies om denne romanen ... Nedrejord skriver frem det irriterende gjenkjennelige samtidig som hun sakte åpner karakterene opp. Den klassiske kontrasten mellom ukjent og trygt følger boken tematisk og språklig"
KAREN FRØSLAND NYSTØYL, VÅRT LAND
"Nedrejords stil er preget av et impresjonistisk språk, tidvis tilnærmet prosalyrisk med korte, stikkordsformede setningsemner og repetitiv ordbruk. Det gir romanen en særegen form. Hun veksler ubesværet mellom nåtidsplan og fortidsplan ... forfatterens evne til å tegne den eksistensielle uroen hos den unge kvinnen, er avgjort dyktig gjort"
FINN STENSTAD, TØNSBERGS BLAD
En ung jente flytter til Paris for å studere og skrive. Mens hun venter på at begynnelsen skal fortsette møter hun han - en elegant og tilsynelatende verdensvant gutt med algerisk bakgrunn som har vokst opp i en forstad til Paris. Han har øyne som vil vel, og kan kanskje gi et feste og en ro. Byen suger henne inn, men støter henne samtidig fra seg. Bankkontoen blir stadig mer skranten, vinteren tar aldri slutt, og i leiligheten krafser og kravler musene. Fortvilelsen og desperasjonen øker, det blir stillere og stillere mellom henne og kjæresten, og hun begynner å drømme om å forsvinne.

"Trengsel" er en tett og intens roman om sterke lengsler og fortvilet kjærlighet. Med innlevelse og en særegen letthet skriver Kathrine Nedrejord fram den voksende desperasjonen i en ung jentes sinn.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2014
ISBN 9788249513840
Innbinding Ebok
Tittel Trengsel
Bokgruppe 852
I salg 13.01.2014
Emne Skjønnlitteratur Kjærlighet Romaner Paris
Kathrine Nedrejord

Kathrine Nedrejord

Kathrine Nedrejord (f. 1987) er forfatter, dramatiker og scenekunstner. Nedrejord er samisk med røtter i Kjøllefjord i Finnmark, men har bodd i Paris siden 2011. Hun debuterte i 2010 med romanen Transitt, og i 2014 utkom hennes andre roman, Trengsel. For romanen Forvandlinga (2018) ble hun tildelt Havmannprisen. Fra 2018 til 2020 var Kathrine Nedrejord husdramatiker ved Nationaltheatret. Hun har også skrevet fem barne- og ungdomsbøker. Nedrejord er nominert til Nordisk råds litteraturpris 2023 for romanen Forbryter og straff (2022).

«Det er ikke ofte man kommer i berøring med en litteratur som så skarpt og utilslørt avviser tilgivelse og benådning som etisk og juridisk bestemmelse … Med imponerende litterær kontroll og med klokskap snarere enn skånsomhet, med vrede snarere enn selvransakende forbehold, skriver Nedrejord frem sitt anklageskrift … Forbryter og straff er en rik roman som klarer å være tidsmessig og aktuell samtidig som den vekker til live en forbindelse f.eks. med Nathaniel Hawthornes hjerteskjærende The Scarlet Letter
Fra juryens begrunnelse for nominasjonen til Nordisk råds litteraturpris 2023.

 

Litterære priser:

2022 Havmannprisen

 

Utgitt på Oktober:

2022 Forbryter og straff (Roman)
2018 Forvandlinga (Roman)
2014 Trengsel (Roman)
2010 Transitt (Roman)

 

Flere forfatterportretter

Les mer

Nyheter

Kathrine Nedrejord - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Kathrine Nedrejord
Les mer

Kathrine Nedrejord nominert til Nordisk råds litteraturpris 2023

Kl. 12.00 i dag ble nominasjonene til Nordisk råds litteraturpris offentliggjort. Kathrine Nedrejord er en av de to norske kandidatene. Nedrejord er nominert for den kritikerroste romanen Forbryter og straff som utkom våren 2022.​​​​​​​
Les mer