Bla i boken

Tilværelser

essays

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249525829
"Pedersen har en forkjærlighet for ordspill, rim og rytmikk også utenfor poesi-poesien, og jeg lar meg gladelig påvirke … Med arkitektur, poesi og selvbiografi som verktøy tegner Pedersen opp en historie om Oslo, om endringene i norsk politikk fra etterkrigstida til i dag, og om hvordan et vilt og poetisk liv kan se ut i praksis … oftest er han en klok, styggmunter observatør av lange linjer i historien, et oppkomme av kunnskap med en formuleringsglede … Godt humør er tilværelsens salt, hvilket Pedersen bekrefter i sine beste tekster"
EVEN TEISTUNG, KLASSEKAMPEN
Torgeir Rebolledo Pedersen har siden debuten i 1983 vært en av våre mest markante poeter. Nå griper han til essayformen for første gang.

Med både livsglede og livslede skriver Torgeir Rebolledo Pedersen seg gjennom sitt liv og sin diktnings tilværelser, med et blikk for, og en vilje til å finne sammenhenger. Han skriver med et eksistensielt sinne mot det individuelle materielle begjær, og med omsorg for den kollektive samfunnsånd. Her finnes essays om trapper og brannforskrifter, om gestikk, poesi og politikk, og om sorg og død. Her blandes saklig og poetisk prosa med utpreget vitalitet og lekenhet. Essayene byr på overraskende og øyeåpnende innsikter, dypt impregnert med Rebolledo Pedersens karakteristiske form for svartsynt humor.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2022
ISBN 9788249525829
Innbinding Ebok
Tittel Tilværelser
Bokgruppe 852
I salg 10.08.2022
Emne Faglitteratur Forfattere Personlige beretninger Samfunnsanalyse Essay
Torgeir Rebolledo Pedersen

Torgeir Rebolledo Pedersen

Torgeir Rebolledo Pedersen (f. 1949) er utdannet arkitekt og debuterte med Tidr i 1983. Han har siden utgitt en rekke diktsamlinger. For samlingen Blåveisfra mottok han Oktoberprisen og Den norske Lyrikklubbens pris. Rebolledo Pedersen har opptrådt med Stuntpoetene og jazzgruppen Søyr. Han har et rikt forfatterskap, bestående av kritikerroste diktsamlinger, litterære kabareter og korverk og dramatikk for scene, radio og dukketeater. For librettoen til radiooperaen Alfa Romeo, med musikk av Tor Halmrast, mottok han både Prix Italia og Edvard-prisen i 1999. I 2004 utga Oktober hans Samlede dikt.

Rebolledo Pedersen ble Norgesmester i slampoesi i 2005. I 2013 ble han tildelt Doblougprisen for hele sitt forfatterskap, og i 2015 ble han nominert til Bjørg Vik-prisen for diktsamlingen Åstedsblomster.

 

Litterære priser:

Doblougprisen 2013

Oktoberprisen 1998

Den norske lyrikklubbens pris 1998

Norsk kassettavgiftsfonds pris for det beste musikkdramatiske verk 1995

Les mer