Bla i boken

Sangria i parken

Velg format

kr 379
På lager
ISBN
9788249523818
"Bildet av den stakkarslige myke mann herlig oppdatert i metoo-kontekst … Dette er en god roman å lese, det er fin språklig flyt, mange spenstige referanser til pop og rock, Haagensen tar dynamikken i en vennegjeng på kornet. Mye å kjenne seg igjen i … I tillegg til at dette er den av årets norske romaner jeg har kost meg mest med under lesing, så er det også en av de bøkene som har hengt lengst i meg. Altså ikke bare en perfekt bok for en sensommerdag i parken, med sangria eller eventuelt andre greier - men også med ettertenksom ettersmak"
OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN
"Romanen kan leses som et konsentrat av samfunnsdebatten etter metoo, sett med blikket til mannen i gata … I tråd med det iscenesatte blir [Aksel] en personifisering av det utvida perspektivet som metoobevegelsen ga … Et mannlig, kritisk blikk på dette er velkomment … en snedig undersøkelse av det å oppdage de personlige og mer eller mindre vage grensene som har begynt å bli flombelyst. Ved å inkludere det mannlige perspektivet, uten å polemisere, viser den hvordan verken intensjoner eller opplevelser alltid er slik de først virker"
KAROLINE HENGANGER, KLASSEKAMPEN
En dag Aksel sitter i parken blir han vitne til at kameraten hans legger hånda si inn mellom beina, i skrittet, til deres felles venninne. Rett nok har de to et slags forhold, rett nok reagerer ikke venninna nevneverdig, men betyr det at det skal overses? Hva vitner den handlingen om? Aksel tenker først at han ikke skal si noe, bare la det fare. Men så ombestemmer han seg og sier noe. Og i det samme flyter alt opp, blir synlig; hvordan det alltid og overalt finnes en undertrykkende impuls i alt menn gjør.

Denne hendelsen i parken fører kameratene ut i offentlighetens lys, til en podcast-sending, til NRKs Debatten og etter hvert til Tingretten.

I «Sangria i parken» skriver Nils-Øivind Haagensen om dynamikken innad i guttegjengen, om den ofte legitimerende stillheten menn imellom når det kommer til måten de ser på, snakker om og behandler kvinner på, og hva som skjer når stillheten brytes.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249523818
Innbinding Innbundet
Tittel Sangria i parken
Bokgruppe 411
I salg 09.08.2021
Emne Skjønnlitteratur Seksuell trakassering Menn Romaner
Nils-Øivind Haagensen

Nils-Øivind Haagensen

Nils-Øivind Haagensen (f. 1971) debuterte med diktsamlingen Hender og hukommelse i 1998. Siden har han skrevet flere romaner og en rekke bøker i andre sjangre. I 2004 ble han tildelt Sultprisen for sitt forfatterskap. I 2013 ble diktsamlingen God morgen og god natt nominert til Nordisk råds litteraturpris. I 2017 ble han tildelt Stiftelsen Kjell Holms kulturpris.

 

Litterære priser:

2017 Stiftelsen Kjell Holms kulturpris
2004 Sultprisen

 

Utgitt på Oktober:

2021 Sangria i parken (Roman)
2020 Det uregjerlige (Dikt)
2019 Dette norske livet (Roman)
2018 Stor (Dikt)
2016 Er hun din? (Roman)
2014 Spredning (Dikt)
2013 Liten (Roman)
2012 God morgen og god natt (Dikt)
Les mer

Nyheter

Nils-Øivind Haagensen - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Nils-Øivind Haagensen.
Les mer