Nina Lykkes Full spredning til Polen – nå 15 land

 

 

 

 

 

Nina Lykkes Full spredning til Polen – nå 15 land

 

 

 

 

Rettighetene til Nina Lykkes Full spredning. En legeroman ble nylig solgt til det polske forlaget Pauza. Den prisbelønte og kritikerroste boken er med dette solgt til hele 15 land, blant annet USA, Tyskland og Spania. 


Lykkes roman er allerede utkommet i Sverige og Danmark til svært god mottagelse. Boken har figurert på bestselgerlistene i begge landene.  

Full spredning var den mest solgte norske romanen i 2019. Boken har ligget på bestselgerlistene i hele 54 uker totalt. Samlet opplag er så langt på 77 500 eksemplarer. 

For Full spredning mottok Lykke Brageprisen for beste skjønnlitterære bok. Hun ble også nominert til Bokhandlerprisen 2019. 
 

Anmelderne om Full spredning:

 

«En fest av en samfunnssatire .. Full spredning er en avhengighetsdannende, underholdende, fartsfylt og ofte dialogbåret roman … Det er en fryd å lese»

KRISTIN VEGO, INFORMATION (Danmark)


«Nina Lykke [viser] seg både fra en skarp galgenhumoristisk og dissekerende side. Sjelden er en litterær midtlivskrise blitt beskrevet så misantropisk og morsomt som i Full spredning» 

LINE RASMUSSEN, BØRSEN, 5 av 6 stjerner (Danmark)

 

«Klinisk og satirisk utredning av en midtveiskrise og et ødelagt ekteskap, suverent dissekert av den mest strålende hovedperson i legefrakk»
LINE HOFFGAARD, LITTERATURSIDEN.DK (Danmark)


«elegant og morsomt om det privilegerte livs mange utfordringer … en forrykende roman som fester seg som et bilde på tilværelsens avsindige absurditet»

KATRINE SOMMER BOYSEN, JYLLANDS-POSTEN (Danmark)


Lykkes legeroman er, vil jeg påstå, svært effektiv medisin - mot det meste”

FEMINA, 5 av 5 stjerner (Sverige)

«Hysterisk morsomt om middelklassens lille liv … jeg liker alt med denne romanen … Hun gjennomskuer mennesker uten å slakte, avslører dem uten å forakte. Takk så mye, Nina Lykke»
REBECKA ÅHLUND, KRISTIANSTADSBLADET (Sverige)

"satirisk og svært morsomt om gjenkjennelige mellommenneskelige fenomener ... med årets roman har hun også etablert seg som en virkelig kritikerfavoritt"
ADRESSEAVISEN, Årets beste norske roman 2019

"Ingen beskriver vel den hvite middelklassens uutholdelige letthet morsommere enn Lykke"
TRINE SAUGESTAD HATLEN, VG, Årets beste bøker 2019

"Smart og skarp og morsom, men med nok varme og kjærlighet i bunnen til at det ikke føles slemt. Bare godt"
GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN, Årets beste bøker 2019

"Det er mange år siden jeg har ledd så overgivent langt og lenge av en bok, som da jeg leste Lykkes Brageprisvinnende legeroman"
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET, Årets beste bøker 2019

"Lykkes vittige samtids­ og menneske­forakt er så sterk at jeg føler meg forpliktet til moralsk harme, men nei, jeg koser meg altfor mye"
BJØRN IVAR FYKSEN, KLASSEKAMPEN, Årets beste bøker 2019

"En legeroman av sjelden kvalitet: raseri, ironi, sprudlende overskuddsroman"
FINN STENSTAD, TØNSBERGS BLAD, Årets beste bøker 2019

"Nina Lykke vant Norges mest kjente litteraturpris, Brageprisen, for dette satiriske lykketreffet av en roman"
ANNE MERETHE K. PRINOS, AFTENPOSTEN, Årets beste bøker 2019

"Skarpt, sanselig og svært underholdende om fastlegen Elins utroskap og de opprørende hendelsene i kjølvannet av det. I tillegg er romanen ubetalelig morsom"
 STEIN ROLL, ADRESSEAVISEN 

"Lykkes utroskapsroman burde skrives ut på blå resept. Sylskarpt og fornøyelig om det forbudte"
ELLEN SOFIE LAURITZEN, DAGENS NÆRINGSLIV

"Lykkes enda bedre! Få lykkes bedre med å harselere med oss bortskjemte nordmenn enn Nina Lykke ... Det er flaut og gjenkjennelig, morsomt og mørkt"
 TRINE SAUGESTAD HATLEN, VG 

"Lykke skriver med en suveren blanding av erkjennelse og humor"
 INGER BENTZRUD, DAGBLADET 

"Satiren er skarp og ramsalt … Med eit sikkert grep om forteljing og språk syner forfattaren oss dårskapen i tida vi lever i - og at nokpunktet for lengst er overskride"
HILDE VESAAS, DAG OG TID

"Romanen er breiddfull av småleg sneversyn, usympatiske uvanar og ekle karaktertrekk som det er vekselvis frydefullt og forferdeleg å kjenne seg sjølv og andre att i. Det halve kunne vore nok. Det heile gir Full spredning fullt trøkk, full kraft"
EIVIND MYKLEBUST, KLASSEKAMPEN

"Nina Lykke stiller helt rett diagnose i legeromanen Full spredning … Her får det velfødde og oljesmurte norske folk anno 2019 sitt pass påskrevet, sitt indre framvist"
GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN

"Lykke blir ofte nevnt i sammenheng med forfattere som Agnes Ravatn og Marit Eikemo, som også skriver satirisk om hverdagslivets håp og illusjoner. Men romanene hennes fremstår hakket mer litterære; de befinner seg et sted mellom urolig eksistensgrublen og enkel underholdning. Lykke kan like gjerne sammenlignes med Vigdis Hjorth, Dag Solstad eller Kristine Næss … Stilen til Lykke er effektiv, ren og ofte full av ironi. Hun skriver med enkel eleganse, og Elins refleksjoner rommer mye skrudd klokskap"
CARINA ELISABETH BEDDARI, MORGENBLADET

"Bragepris-nominerte Nina Lykke er nærmest sin egen sjanger for tiden. Underholdende romaner som ikke kan avskrives som kun det"
 VIDAR KVALSHAUG, BOK365 

Mer om Full spredning. En legeromanhttps://oktober.no/full-spredning-2

Nina Lykke

Nina Lykke

Nina Lykke (f. 1965) debuterte i 2010 med den kritikerroste novellesamlingen Orgien, og andre fortellinger. Romanen Oppløsningstendenser (2013) fikk strålende anmeldelser og ble kortlistet til P2-lytternes romanpris. I 2016 fikk Lykke sitt store gjennombrudd med romanen Nei og atter nei (2016), som vant Ungdommens kritikerpris. For Full spredning. En legeroman mottok Lykke Brageprisen 2019. I 2022 utkom Lykkes femte bok, Vi er ikke her for å ha det morsomt. Bøkene hennes er oversatt til 19 språk.

 

Bøker utgitt på Oktober 

2022 Vi er ikke her for å ha det morsomt
2019
Full spredning
2016
Nei og atter nei
2013 Oppløsningstendenser
2010 Orgien, og andre fortellinger

 

Litterære priser 

Brageprisen 2019

Ungdommens kritikerpris 2017

Bokhandelens forfatterstipend 2014

 

Flere forfatterportretter

 

Les mer