Om mat
Serie:
Oktobers korte
"God litteratur servert i munnfuller er rett og slett fristende"
BERNHARD ELLEFSEN, MORGENBLADET (OM SERIEN «OKTOBERS KORTE»)
"Smått og godt … Slike bøker blir som den lille ekstra delikatessen man tar med seg på impuls når man er i butikken for å handle noe annet"
AUDUN VINGER, D2 (OM SERIEN «OKTOBERS KORTE»)
"Aller best er Dag Solstads litterære amuses-bouches om «mat». Her gjengis tallrike måltider i korte utdrag fra romaner fra tidlig til sent i forfatterskapet, og summen blir et sant gilde"
BERNHARD ELLEFSEN, MORGENBLADET
"Høydepunktet i bunken er så klart Dag Solstad om mat. Det er noe fattigfornemt i hans beskrivelser av råvarer og presentasjonen av dem, hvordan det er assosiasjoner til klasse og historie. Det er ikke først og fremst det kulinariske han behersker, det er mer måltidet som en sosial hendelse, enten det er i ensom majestet i restaurantvogner på NSB, den klassiske alenejulemiddagen i Professor Andersens natt eller Bjørn Hansens nevrotiske møter med familien"
AUDUN VINGER, D2
«Hjemmelagde silderetter, etter arvede oppskrifter, er også blitt virkeliggjort i forbausende store mengder, slik at vi spiser oss
ned gjennom mine Partikameraters formødres tryllerier. Leverposteier er her også, samt intrikate kjøttposteier. Billedskjønne kyllingsalater. Dramatiske små retter i ildfast form. Og en tragisk utseende Jansons fristelse.»
Bør ikke den som vil forstå Solstads udødelige karakterer - T. Singer, professor Andersen, Bjørn Hansen, gymnaslærer Pedersen - også studere hva og hvordan de spiser?
Et uortodokst koldtbord laget av folkelige amatører til et AKP-bryllup på Lillehammer. En norsk julemiddag tilberedt av en enslig professor som forundres over hvor dypt tradisjonen
sitter i ham. Rakfisk og rype, øl og dram servert i et muntert middagsselskap for en gruppe venner og vellykkede intellektuelle i 50-årsalderen. Rådyr wienerschnitzel inntatt i kjærlighetens navn på Calle i Larvik
Denne boka byr på en smakfull samling av matscener servert av mesteren Dag Solstad. Til inspirasjon, forundring og fornøyelse!
Utvalg fra 16.07.41, T. Singer, Irr! Grønt!, Gymnaslærer Pedersen, Professor Andersens natt, Ellevte roman, bok atten, Brød og våpen, 17. roman, Roman 1987 og Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen.
ned gjennom mine Partikameraters formødres tryllerier. Leverposteier er her også, samt intrikate kjøttposteier. Billedskjønne kyllingsalater. Dramatiske små retter i ildfast form. Og en tragisk utseende Jansons fristelse.»
Bør ikke den som vil forstå Solstads udødelige karakterer - T. Singer, professor Andersen, Bjørn Hansen, gymnaslærer Pedersen - også studere hva og hvordan de spiser?
Et uortodokst koldtbord laget av folkelige amatører til et AKP-bryllup på Lillehammer. En norsk julemiddag tilberedt av en enslig professor som forundres over hvor dypt tradisjonen
sitter i ham. Rakfisk og rype, øl og dram servert i et muntert middagsselskap for en gruppe venner og vellykkede intellektuelle i 50-årsalderen. Rådyr wienerschnitzel inntatt i kjærlighetens navn på Calle i Larvik
Denne boka byr på en smakfull samling av matscener servert av mesteren Dag Solstad. Til inspirasjon, forundring og fornøyelse!
Utvalg fra 16.07.41, T. Singer, Irr! Grønt!, Gymnaslærer Pedersen, Professor Andersens natt, Ellevte roman, bok atten, Brød og våpen, 17. roman, Roman 1987 og Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen.
Vis info om boka Skjul info om boka
Utgitt | 2021 |
---|---|
ISBN | 9788249520930 |
Innbinding | |
Tittel | Om mat |
Bokgruppe | 502 |
I salg | 25.01.2021 |
Emne | Skjønnlitteratur Mat og drikke Prosastykker |