Min fars tegnemaskin

dikt

Velg format

kr 199
ISBN
9788249505784
"Torgeir Rebolledo Pedersen er en av de poetene som gjør meg oppriktig lei meg for at poesi har såpass smal gjennomslagskraft i Norge. For dette er dikt som burde kunne bli lest av mange. Det fins et enormt tilgjengelig nærvær her ... Samtidig er det en kraft og et alvor bak de rytmiske, nesten flytende konstruksjonene ... Jeg tror det er mange, svært mange, som vil kunne ha glede av denne diktsamlingen, også blant dem som ikke leser poesi."
ASTRID HYGEN MEYER, NRK P2 Boktilsynet
"Sterke dikt om sorg og savn ...Slagkraftig musikalitet ... Diktene glir, så å si, på rytmen, og stemningsmessig varierer defra elegien til det nærmest militante, marsjaktige ... det rytmiske rammeverket har nesten en sorgterapeutisk og erindringsvekkende funksjon."
SINDRE EKRHEIM, BERGENS TIDENDE
"Torgeir Rebolledo Pedersen er ute med stille, ettertenksomme og erindrende dikt ... Samlingen er en solid tilvekst til forfatterskapet."
HANS H. SKEI, AFTENPOSTEN
"Med ledig humor og klok ettertenksomhet fabulerer forfatteren frem barndommens univers."
FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN
"både personlig og allmenn, sjarmerende og vemodig. Den [boka] beveger seg i sårflaten mellom generasjonene, men tonen er forsonlig og tekstene tilgjengelige"
LIV RIISER, VÅRT LAND
"Min fars tegnemaskin" er en dypt personlig diktsamling om en far og en sønn, om å bli til i en liten verden og finne seg selv igjen i en større. Samlingen er skrevet med ledighet og humor, diskret patos og forreven inderlighet.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2008
ISBN 9788249505784
Innbinding Pocket
Tittel Min fars tegnemaskin
Bokgruppe 413
I salg 23.04.2008
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Torgeir Rebolledo Pedersen

Torgeir Rebolledo Pedersen

Torgeir Rebolledo Pedersen (f. 1949) er utdannet arkitekt og debuterte med Tidr i 1983. Han har siden utgitt en rekke diktsamlinger. For samlingen Blåveisfra mottok han Oktoberprisen og Den norske Lyrikklubbens pris. Rebolledo Pedersen har opptrådt med Stuntpoetene og jazzgruppen Søyr. Han har et rikt forfatterskap, bestående av kritikerroste diktsamlinger, litterære kabareter og korverk og dramatikk for scene, radio og dukketeater. For librettoen til radiooperaen Alfa Romeo, med musikk av Tor Halmrast, mottok han både Prix Italia og Edvard-prisen i 1999. I 2004 utga Oktober hans Samlede dikt.

Rebolledo Pedersen ble Norgesmester i slampoesi i 2005. I 2013 ble han tildelt Doblougprisen for hele sitt forfatterskap, og i 2015 ble han nominert til Bjørg Vik-prisen for diktsamlingen Åstedsblomster.

 

Litterære priser:

Doblougprisen 2013

Oktoberprisen 1998

Den norske lyrikklubbens pris 1998

Norsk kassettavgiftsfonds pris for det beste musikkdramatiske verk 1995

Les mer