Mannen som døde som en laks

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249526062
Den pensjonerte tolleren og folkeskolelæreren Martin Udde blir funnet myrdet i sitt hjem i Pajala, og det på en spektakulær måte. Det er ingen mangel på mistenkte. Byen er full av sterke følelser og minner som man forsøker å gjemme og glemme. Svensk og tornedalsfinsk summer i Pajala. Men kan man myrde på grunn av et språk? Det lokale politiet får forsterkninger fra Stockholm da Therese Fossnes fra Rikskrim sendes nordover for å lede etterforskningen. Saken forgrener seg raskt i mange retninger.

'Mannen som døde som en laks' er en kriminalhistorie med mystiske sider, en kjærlighetshistorie med forviklinger og en vill skrøne fra dagens Tornedalen.

«Suveren ordkunst og enda mye mer ... en roman som med sitt innbo av klarsyn og spill levende tankekraft bør sette spor i mange lesere»
PÅL GERHARD OLSEN, BERGENS TIDENDE

«en dyptloddende skildring av et samfunn i konflikt med samtiden.»
VG

«Mikael Niemis flytende rike samtidsroman er et sviende oppgjør med tornedalsfinnernes undertrykkelse»
SVENSKA DAGBLADET

«Sjelden har vi lest en bedre skrekkvisjon av hva språkundertrykkelse kan føre til, i et saftig språk som må ha røtter i det tornedalske»
GURI HJULSTAD, TRØNDER-AVISA

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2023
ISBN 9788249526062
Innbinding Pocket
Tittel Mannen som døde som en laks
Bokgruppe 504
Oversetter Erik Krogstad
I salg 24.01.2023
Emne Kjærlighet Drap Bygder Skjønnlitteratur Romaner Krim Språklige minoriteter Sverige Politi og detektiver
Mikael Niemi

Mikael Niemi

Mikael Niemi (f. 1959) er oppvokst i Pajala i Nord-Sverige, der han fortsatt bor. Han debuterte i 1988 med diktsamlingen Näsblod under högmässan, og har senere skrevet i ulike sjangre for både voksne og ungdom. Hans store gjennombrudd kom med Populærmusikk fra Vittula (2000), som ble tildelt Augustprisen som årets beste roman i Sverige og ble innstilt til Nordisk råds litteraturpris. Koke bjørn utkom i Sverige i 2017 til strålende kritikker, og rettighetene til boka er foreløpig solgt til 14 land.

Les mer

Nyheter

Mikael Niemis Koke bjørn – nå over 50.000

Mikael Niemis roman Koke bjørn er nå trykket i over 50.000 eksemplarer.
Les mer