Mikael Niemis Koke bjørn – nå over 50.000


 

 

 

Mikael Niemis Koke bjørn – nå over 50.000

 

 

Mikael Niemis roman Koke bjørn er nå trykket i over 50.000 eksemplarer. Med nye pocketutgaver har den kritikerroste romanen nå et opplag på 51.500. Niemi gjester Norge og festivalen Finnlitt Underveis 28.-30. oktober. 

 

Mikael Niemi

Foto: Peter Knudson

Publisert 24. august 2021


Koke bjørn var en gjenganger på listene over årets beste bøker i 2019. Adresseavisens anmeldere kåret Koke bjørn til årets beste krimbok. Seks aviser ga boken terningkast seks, blant annet VG, Adresseavisen og Dagbladet. 
 

 VG 

 DAGBLADET 
 ADRESSEAVISEN 
 STAVANGER AFTENBLAD 
  NETTAVISEN 
  ALTAPOSTEN 

BERGENS TIDENDE 

"19 år megasuksessen Populærmusikk fra Vittula skildrer Niemi ubarmhjertig og nesten fysisk merkbart en tid som føles uendelig lenge siden … ganske enkelt en stor litterær opplevelse"
SINDRE HOVDENAKK, VG, Årets beste bøker 2019 

«Årets beste krimbok 2019»
ADRESSEAVISEN

«En fantastisk øm og storslagen beretning, spennende som en kriminalroman»
ARNE DVERGSDAL, DAGBLADET, Årets beste bøker 2019

"Få såg nok for seg at mannen bak spontanklassikaren Poplulærmusikk frå Vittula 17 år seinare skulle kome opp med ein fengslande roman om Lars Levi Læstadius … portrettet gjev han mange nyansar, truleg fleire enn originalen hadde"
MARTA NORHEIM, NRK P2, Årets beste bøker 2019 

«Med den historiske skikkelsen Lars Levi Læstadius som detektiv og samegutten Jussi som hans assistent utmyntes så en suverent fortalt lapplandskrim»
SIGMUND JENSEN, STAVANGER AFTENBLAD, Årets beste bøker 2019

«blant årets mest oppfinnsomme, mest spennende og mest solide litterære verk»
MARIE L. KLEVE, DAGBLADET, Årets beste bøker 2019

«Denne briljante historiske kriminalromanen av svenske Mikael Niemi er lagt til Nord-Finland på 1850-tallet … en helt ekstraordinær leseropplevelse»
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET, Årets beste bøker 2019

"En stor og styggvakker fortelling fra en forfatter av verdensformat"
MARIA ÅROLILJA RØ, ADRESSEAVISEN, Årets leseropplevelse 2019 

 «En fascinerende, betagende roman, som berører dypt. Her er kultur- og religionshistorie, naturskildringer, samfunnskritikk og et mysterium å løse»
TURID BARTH PEDERSEN, VÅRT LAND, Årets beste bøker 2019

«et oppsiktsvekkende sterkt litterært portrett»
ESKIL SKJEDAL, VÅRT LAND

"Mikael Niemi er på sitt beste i en fascinerende roman som lar mordmysterier og litterære erfaringer gå opp i en høyere enhet ... Det er ikke så ofte man leser en roman som er så rik på fortellerglede» 
ANNE MERETHE K. PRINOS, AFTENPOSTEN 

«Koke bjørn kombinerer kriminalromanens spenning med en vakker kjærlighetshistorie. Resultatet er en brutal og poetisk fortelling om menneskelig attrå. I tillegg gir Mikael Niemis roman innsikt i en vekkelsesbevegelse som sjelden er gjenstand for romaner på aller øverste nivå»
TOM EGIL HVERVEN, KLASSEKAMPEN


«Koke bjørn er ein meisterleg roman om skrift og kunnskap, tvil og tru, knuste draumar og jakta på ein drapsmann... Med dette er Koke bjørn tilrådd på det varmaste!»

ODDMUND HAGEN, DAG OG TID

Mer om Koke bjørn https://oktober.no/koke-bjorn-2