Fallvann

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249511693
"Niemi lykkes i å veve sammen refleksjoner om menneskelig ødeleggelse og intense øyeblikk av lyrisk og emosjonell skjønnhet. … Slik lar Niemi det visjonære og det hverdagslige blandes, noe nytt kommer fram i vekslingene mellom det komiske og det storslagne. Uten å gå inn på om dette faktisk er Niemis beste bok må jeg slå fast at Fallvann er en ubønnhørlig, mektig, dyp spenningsroman som jeg helhjertet vil anbefale."
VÄSTERBOTTENS-KURIREN
"Oh my God-øyeblikkene er ikke bare mange, de kommer dessuten akkurat så tett som man kan ønske seg i en skikkelig katastrofefilm. … det sivilisasjonskritiske Naturens hevn-temaet håndteres med bravur, de apokalyptiske scenene fra et evakuert Luleå med tilkorkete utfartsveier kunne Cormac McCarthy ha vært stolt over"
EXPRESSEN
"vellykket, morsom og skikkelig gjennomført … Luleelvens hysteriske ferd gjennom landskapet – hvordan den lyder, hvordan den kjennes og hvor truende den er – det er fantastisk godt skrevet."
SVERIGES RADIO KULTURNYTT
"en skikkelig slukebok. … Dessuten tar Fallvann opp noe som ikke mange actionhistorier gjør – de eksistensielle spørsmålene. Hva er egentlig viktig i livet?"
UPSALA NYA TIDNING
"Det er fantastiske trekk i Fallvann. Her er den Mikael Niemi tilbake som forførte lesere og kritikere med Populærmusikk fra Vittula, romanen han år 2000 fikk Augustprisen for."
DALARNAS TIDNING
"om tematikken er ganske annerledes mørk i denne nyeste romanen til Mikael Niemi, er han lett gjenkjennelig i sitt vitale språk, skarpe observasjoner og vekslingen mellom det tragiske og det komiske ... det hele dempet og nøkternt beskrevet, og likevel skremmende troverdig ... Niemi har et skarpt øye for situasjonskomikk, som i denne romanen blir til situasjonstragikk ... en svært spennende roman ... Niemi får vist at han er en forfatter som langt på vei behersker også den store dramatikken, på sin egen originale måte"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Den høgst lesverdige katastroferomanen har likevel noko umiskjenneleg niemisk ved seg. Forfattaren har eit spesielt blikk for dei pussige, sære sidene ved folk ... høg underhaldningsverdi ... Kva bur i folk? Niemi byr på overraskingar"
MARTA NORHEIM, NRK P2
"en heidundrende spennende roman. Leseren blir billedlig talt revet med i fortellingen, som veksler mellom flere personers opplevelser denne katastrofale høstdagen i Nord-Sverige ... Langt fra alle delhistoriene ender lykkelig ... men alle har det til felles at de engasjerer. Intensiteten er høy hele veien ... som den stilbevisste forfatteren Niemi er, sørger han for å legge inn noen infernalske dreininger helt mot slutten. Anbefales alle litterære spenningssøkere, med eller uten vannskrekk"
SINDRE HOVDENAKK, VG
"Årets roman fra Mikael Niemi er full av gripende historier og sakte utbrettet action. Livet står på spill. Hva gjør menneskene da? ... Niemi skriver godt. Selvsagt gjør han det ...svært fengende og underholdende ... en pageturner"
VIDAR KVALSHAUG, AFTENPOSTEN
"Mikael Niemi kombinerer innsikt i menneskesinnet med vemod og thrillertakter i sin nyeste roman ... Niemi er mesterlig i sin fremstilling av kraften til vannmassene som slippes løs og ruller over landskapet. Og handlingen åpner også for mulighetene til å konstruere en nesten uendelig rekke cliff-hangers. Ved slutten av hvert kapittel oppstår en ny burlesk og livsfarlig situasjon, og leseren blar svett videre ... Oversetter Erik Krogstad har gitt boken en stødig og troverdig norsk språkdrakt"
BJØRN GABRIELSEN, DAGENS NÆRINGSLIV
"optimistisk og sjarmerende om menneskets iboende godhet i nødens stund ... en lett absurd blanding av jordnære typer fra rurale strøk plassert i scener som ligner på amerikanske actionfilmer. Miksen er fornøyelig, og den fungerer aldeles utmerket ... boken etterlater leseren i et håp om at heltene vil være i flertall, også når andre demninger brister"
GRO JØRSTAD NILSEN, BERGENS TIDENDE
"Niemi beviser her at han både er en dyktig historieforteller og teknisk sett en eksemplarisk romanforfatter ... spenningen stiger fra side til side, og cliffhangerne gjør at mange sannsynligvis vil ha problemer med å legge fra seg boka"
JON ØYSTEIN FLINK, KLASSEKAMPEN
"Vi følger mennesker som finner fram kjempekrefter de ikke visste de hadde ... Midt oppe i håpløsheten finner forfatteren også plass for nesten absurde, tragikomiske innslag ... Boka er også et eksempel på hvordan en rystende hendelse kan beskrives på en vakker og poetisk måte ... En siste advarsel til leserne. Ikke start å lese denne boka en kveld du har mye annet å gjøre. Den er veldig vanskelig å legge fra seg."
JON ÅGE FISKUM, TRØNDER-AVISA
"eit intenst, spennande og medrivande drama frå Nord-Sveriges glesbygd ... Det er skrive fram med enorm kraft og intensitet og i eit tempo som underbyggjer handlinga: spektakulær og detaljfokusert, rå og direkte, actionfylt og med raske sceneskifte og korte kapittel ... etterpå er ikkje verda den same for dei som greier seg. Kanskje heller ikkje for lesaren som i nokre timar har vore igjennom ein språkleg sentrifuge ein sjeldan opplever."
ODDMUND HAGEN, DAG OG TID
"persongalleriet er rikt ... Skildringene påkaller både ømhet og forståelse ... I Fallvann kretser Mikael Niemi rundt størrelser som ondskap og overgrep, mot og offervilje – i en medrivende roman"
KARI NYGAARD, HAUGESUNDS AVIS
"en fascinerende studie i katastrofepsykologi ... Niemi har gjennom korte, episodiske kapitler lykkes i å skape en følelse av samtidighet og bringe leseren rett inn i katastrofens her og nå, som også bidrar til at trykket og tempoet holdes oppe fra første til siste side. For fremfor alt er Fallvann en velskrevet, handlingsmettet og underholdende spenningsroman, ispedd store doser makaber humor"
SIGMUND JENSEN, STAVANGER AFTENBLAD
Det har regnet uten opphold hele høsten. Skogen, markene, myrene i Nord-Sverige er gjennomtrukket - jorden er mettet. Det er her, hvor Lulevassdraget strekker seg inn mot norskegrensen, at kraftverkenes store vannmagasiner ligger på rad. Og nede ved kysten ligger byene. En dag hender det som aldri skal skje. En liten sprekk i et damanlegg utvides, demningene brister - en katastrofe er under utvikling. En grå vegg av vann reiser seg. Flodbølgen velter fram, og den skal én vei - nedover. Blant dem som rammes, er mannen som kjører for livet i sin elskede sports-Saab mens tsunamien vokser i bakspeilet. Her er helikopterpiloten, som hadde planlagt selvmord denne dagen, men i stedet blir redningsmann for mange. Hans fraskilte kone skaper igjen problemer for ham, mens hans gravide datter klamrer seg fast i et flytende hus. En kraftverksarbeider blir rasende på en ung kvinne og søker hevn. En kvinne nede i Luleå prøver desperat å forsere den endeløse, helt stillestående bilkøen ut av byen for å komme hjem til sin datter. Fallvann er en intens og åndeløst spennende katastroferoman - og samtidig full av Mikael Niemis varme, poesi og humor.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2013
ISBN 9788249511693
Innbinding Ebok
Tittel Fallvann
Bokgruppe 854
Oversetter Erik Krogstad
I salg 17.01.2013
Design Exil Design
Emne Skjønnlitteratur Sverige Romaner Flodbølger
Mikael Niemi

Mikael Niemi

Mikael Niemi (f. 1959) er oppvokst i Pajala i Nord-Sverige, der han fortsatt bor. Han debuterte i 1988 med diktsamlingen Näsblod under högmässan, og har senere skrevet i ulike sjangre for både voksne og ungdom. Hans store gjennombrudd kom med Populærmusikk fra Vittula (2000), som ble tildelt Augustprisen som årets beste roman i Sverige og ble innstilt til Nordisk råds litteraturpris. Koke bjørn utkom i Sverige i 2017 til strålende kritikker, og rettighetene til boka er foreløpig solgt til 14 land. Stein i silke er hans nyeste roman.


Litterære priser:

2001 Litteraturklubbens store litteraturpris
2001 Årets bok-Månadens boks litterära pris
2000 Tidningen VIs litteraturpris 
2000 BMF-Plaketten
2000 Augustprisen

 

Utgitt på Oktober:

2024 Stein i silke (Roman)
2023 Populærmusikk fra Vittula (Roman)
2023 Mannen som døde som en laks (Roman)
2019 Koke bjørn (Roman)
2013 Fallvann (Roman)
Les mer

Nyheter

Mikael Niemis Koke bjørn – nå over 50.000

Mikael Niemis roman Koke bjørn er nå trykket i over 50.000 eksemplarer.
Les mer