Loveprosjekt

Velg format

kr 199
ISBN
9788249506637
"Den om lag hundre sider tjukke, hvite lefsa utgjør et særpreget og ukategoriserbart verk, eller prosjekt, denne bokhøsten. Det er noe så sjeldent som et tospråklig poetisk samarbeid … Her blir hvert ord formulert i et insisterende og altoppslukende presens, vi møter dirrende kropper og eksploderende stjerner. Et konsentrert kroppslig nærvær gjør seg gjeldende i hver setning, samtidig som dette nærværet fungerer som en innpakning til poetisk forskning og refleksjoner. For det slår meg at det Bråtveit og Hansson har levert, først og fremst er et bidrag til tenkning om kjærlighet og erotikk, et slags kjærlighetens og erotikkens manifest"
ASTRID HYGEN MEYER, NRK
"Samspråkleg erobring. Boka er eit sterkarma poetisk famntak, ei kjærleikserklæring, eit møtepunkt mellom ulike stemmer, seksualitetar og språk"
NORA SIMONHJELL MORGENBLADET
"Elektrisk love. Bråtveit og Hansson går andre veier enn sine jevnaldrende … Vi må gi Bråtveit og Hansson poeng for mot. Og de innfrir … der de hopper relativt tørrskodde mellom vannpyttene fulle av klisjeene om kjærlighet. Loveprosjekt er satt opp i fire deler, her sprer diktene seg som flerstemmige ordskyer, og oppfører seg derfor som en samtale, eller et korverk, hvor brokker på svensk og nynorsk (med islett av engelsk) triller rundt hverandre."
SUSANNE CHRISTENSEN, KLASSEKAMPEN
"ein av årets mest originale diktsamlingar: Loveprosjekt, ein lyrisk dialog på nynorsk og svensk av to sterke kvinner i nordisk litteratur … Det skal straks seiast at det finst lysande bilete her, ikkje minst imponerer Inger Bråtveit med sin produksjon av meiningsberande bilete (og minnebilete) som fører dialogen vidare … dei utfordrar på strålande vis konsensustenkinga i det nymaterialistiske samfunnet – og dei tradisjonelle poetiske uttrykka for kjønnsleg kjærleik"
KNUT ØDEGÅRD, VÅRT LAND
"Dette er ei original og frisk diktsamling, ein poetisk dialog som vekslar mellom nynorsk og svensk, om kjærleiken og seksualiteten. Samtalen vågar seg nær klisjeane om dette emnet, men lyfter seg over dei med intenst og insisterande nærvere. Boka vinn ikkje minst på originaliteten i sjølve prosjektet, der vekselverknaden mellom nærskylde språk tilfører tekstane noko som knapt lét seg gripa, eitkvart ved skiftet av perspektiv syner lesaren kva kraft poesien enno har som erkjenningsform, også når det gjeld eit tema folk har dikta om i fleire tusen år."
DAG OG TID. NOMINERT TIL BESTE NYNORSKBOK 2009
"Tverrspråkleg diktbok som fengjer … Loveprosjekt er ei poetisk undersøking litt utanom det vanlege. Boka er forma som ein varsam lyrisk dialog mellom to markerte poetiske røyster, ikkje fiktive, men tilhøyrande forfattarane Inger Bråtveit og Cecilia Hansson. Posisjonane deira blir understreka av det tverrspråklege, orda kjem vekselvis på svensk og norsk. Samstundes driv dei mot språkgrensene til kvarandre, dei møtest og utprøver i fellesskap kjærleikens og seksualitetens språkformer … Med utgangspunkt i kulturelt etablerte seksualitets- og kvinnebilete sparkar teksten slagferdig ifrå"
SINDRE EKRHEIM, BERGENS TIDENDE
"Kjærligheten er dratt gjennom århundrer med folkediktning, vitser, visesang, dårlig litteratur, bra litteratur, kunst og dagligtale ... Trolig er det enda vanskeligere å skrive noe vettugt om den enn om seksualiteten, som gjerne framheves blant det som er vanskeligst å fremstille på trykk (jamfør Bad Sex in Fiction Awards). Overfor dette har mang en forfatter tidligere tråkket kraftig over og snublet seg fram i ufrivillige klisjeer, atter andre har gjort som man gjerne gjør i møte med slike bøyger, gått utenom. Men ikke Bråtveit og Hansson, de ser i stedet ut til å ha stoppet og bestemt seg: denne gang tvers gjennom! Bråtveit og Hansson har forstått at vi behöver alla sångerna om kärlek"
ELLEN ENGELSTAD, TIDSSKRIFTET BØYGEN
"Dette er en god bok som faktisk klarer å gjøre det den lover, på en god måte … noe av den friskeste lyrikken jeg har lest på lenge, det være seg norsk, svensk eller internasjonal. Og jeg håper at dette ikke er siste gangen de to forsøker seg på et samarbeid som dette, for jeg er overbevist om at det er mer å hente i dialogen mellom disse to poetiske røstene som på sitt beste rett og slett blåser fletta av meg"
MARTIN INGEBRIGTSEN, FILOLOGEN
"Når Cecilia Hansson og Inger Bråtveit i Loveprosjekt fletter sammen stemmene sine i en vekselsang til kjærlighetens lov, blir spillet mellom den førstes svensk og den andres nynorsk en vellykket effekt som forsterker de to stemmenes variasjoner og samhørighet … En kjærlighetsduett … storslagen, lengselsfull, hymnisk. Det er snakk om to forfattere som det slår lyriske gnister rundt"
HELSINGBORGS DAGLAD, ANN LINGEBRANDT
"Loveprosjekt har ett starkt och originellt uttryck … Där kören av (de två)rösterna brer ut sig över de onumrerade boksidorna kan läsaren fritt bläddra fram och tillbaka, vilket förstärker känslan av rymd och skör oändlighet. Det är samtalet som är bokens dynamiska nav … Även om jag inte omedelbart förstår varje ord är Bråtveits språk så härligt sprittande i munnen och kittlande i halsen … Jag är i vilket fall upprymd och uppfylld av Loveprosjekts originella och starka uttryck, så genomarbetat växelströmsprakande kan den tilltala många. Årets lyriska julklapp"
ANNA NYSTRÖM, NORRKÖPINGS TIDNINGAR (Sverige)
I ei lysnatt, frå høgmast til høgmast linjer av straum i dine hender, dirren frå hoftene, suget mellom saknet og svelget. Den spröda, gröna bristytan. Från alla master, stammar: ett ljus. Loveprosjekt er ei dialog-poetisk undersøking av kjærleiken og seksualiteten, ein lyrisk dokumentar om kjærleikens kraft og krevjande transportetappar. Og om spennet mellom det som har vore demd opp og halde att, og det som kan, må og skal sleppast ut. Loveprosjekt er ein vekselsong mellom to språk, der to poetiske røyster kryssast og smeltar saman i eit unikt og umetteleg univers.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2009
ISBN 9788249506637
Innbinding Pocket
Tittel Loveprosjekt
Bokgruppe 413
I salg 17.08.2009
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur Seksualitet Kjærlighet
Inger Bråtveit

Inger Bråtveit

Inger Bråtveit (f. 1978) er ein av våre mest markante yngre forfattarar. Ho debuterte i 2002 med romanen Munn mot ein frosen fjord. For hennar andre roman, Siss og Unn, vart ho i 2008 nominert til Kritikerprisen, berre 30 år gamal. Bråtveit har motteke fleire litterære prisar, mellom anna Nynorsk litteraturpris og Bjørnsonstipendet. I 2015 vart ho nominert til Ungdommens kritikerpris.

 

Litterære priser:

Bjørnsonstipendet 2009

Nynorsk litteraturpris 2003

Bergensprisen 2003

Les mer
Cecilia Hansson

Cecilia Hansson

Cecilia Hansson (f. 1973) debuterte som poet 2002 med Revbensdagar, morgnar. I 2005 utkom Tänj min hud. En förvandling. Cecilia Hansson har bidratt i flere antologier, bl.a. De vackraste kärleksdikterna.

I 2006 ble hun tildelt ”Rubus Arcticus”, Norrbottens kulturstipendium. Hun samarbeidet med fotografer, kunstnere og andre forfattere, bl. a. bidrog hun med dikt til Nationalmuseums utstilling Konceptdesign 2005.

I 2008 var hun aktuell med den prosalyriske beretningen Spegelsken, sammen med illustratøren Dennis Eriksson. Samme år ble Spegelsken også vist som utstilling på Norrbottens museum.

I oktober 2008 presenteres et permanent kunstverk i Brussel av den belgiske kunstneren Virginie Bailly, basert på et dikt av Cecilia Hansson.

Les mer