Dette er også vatn

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249520237
"Inger Bråtveit skriver sterkt og tankevekkende om livets og svømmingens kunst
KARI LØVAAS, MORGENBLADET
"Bråtveit er en følsom og skarp seer, tenker og skriver ... Fiksjonspartiene rommer betente og bevegende scener fra fortida ... Tekster av Margurite Duras, Samuel Beckett, Tove Jansson mfl. brukes som springbrett og støtte i hovedpersonens tenkning. Dette er med på å gi boka et godt refleksjonsnivå ... I årets bok oppleves tematikken knyttet til løgn og sannhet i det skrevne, som det mest brennbare stoffet"
MAYA TROBERG DJUVE, DAGBLADET
"Inger Bråtveit opnar ein skinande Suldalsport til litteraturen og livet. Det handlar om å veksa opp ein stad, ut av barndomsheimen og staden, men slik at folk og stader forblir integrerte ... Ho meddeler seg ikkje i utide, men er til gjengjeld mellom dei få som både formelt, diktarleg og emosjonelt tilfører både litteraturen og livet noko meir og annleis når ho gir ut ei ny bok ... noko av det mest interessante som har kome min veg frå dei skjønnlitterære forlagsavdelingane i år ... Sjeldan såg ein klarare enn her koss litteratur omformest til opplevd liv som så i sin tur sjølv avlar dikting ... Midt i ei tid då folk køar for å 'stå fram' og 'byr på seg sjølv' mens dei erklærer at dei er 'audmjuke', er Inger Bråtveit audmjuk - utan å setja den etiketten på seg og det kunstnarlege arbeidet sitt"
JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD
"Inger Bråtveit henter fram Herta Müllers språkbevissthet, gir innsikt i Marguerite Duras tanker om skriving, og skriver klokt om Tove Janssons Sommerboken, som bare tilsynelatende er idyllisk. Den viser også brådypene i livet, de brådypene som Inger Bråtveit tidvis skriver om når hun sammenligner det å skrive med det å holde seg flytende i vannet - tilstander som gjør at man kan komme i kontakt med både det som er under og over overflata, det som er tydelig og det som er gjemt og usynlig. Plutselig kan hun også vise sine humoristiske sider ... Forfatteren gir fine beskrivelser av ungdommelig overmot, hun skriver om barndommens lange somre og det fine og nære forholdet som kan eksistere mellom barn og besteforeldre. I Dette er også vatn viser Inger Bråtveit at hun behersker en komplisert og mangetydig tekst der roman-elementer veksler med essayistikk og dagboksform"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Man angrer aldri på et bad, man angrer aldri på tida man la ned i en god tekst. Bråtveits roman er en slik tekst, fragmentarisk og springende, men ansporende og full av produktive og overraskende forbindelser ... Sjangermessig minner den om den amerikanske, subjektive essay- og memoartradisjonen som forfattere som Maggie Nelson og Joan Didion har gjort til sitt kjennemerke, eller om Rachel Cusks omvandling av personlige erfaringer til et rastløst kaleidoskop. Men som i Bråtveits tidligere romaner er det også som om de hverdagslige erfaringene får en slags magisk kraft over seg ... Bråtveits bok er både dyptloddende og vakker, og anbefales herved"
ASTRID HYGEN MEYER, KLASSEKAMPENS JULEKALENDER
"Noe av det som imponerer meg mest i Inger Bråtveits forfatterskap, er hvordan hun evner å utvide sitt språklige og eksistensielle repertoar fra bok til bok, uten at hun noen gang mister sitt eget, særegne prosjekt av syne. I Dette er også vatn beveger forfatteren seg gjennom skrivingen, foreldreskapet og svømmingen, fra undersikt til oversikt og ned igjen under vannflaten, med sterke, vante brysttak"
SANDRA LILLEBØ, Årets anbefalte i Vagant
"Suldalsforfattaren Inger Bråtveit (1978) er mellom dei få som for kvar bok både formelt, diktarleg og emosjonelt tilfører både litteraturen og livet noko meir og annleis. Ho publiserer ikkje i utrengsmål, for for henne «er ikkje det å skriva eit estetisk prosjekt, men eit umogleg etisk», som ho nå likevel får til i denne romanen som fråtsar i litterære teknikkar, om livsens vilkår frå mors mage til havsens djup"
JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD, Årets beste bøker 2018
«Dette er også vatn» er ei bok om å vere dotter, mor, stemor, ektefelle, syster. Det handlar om fødsel og død, om kva som skal til for å halde seg skrivande, levande, og om korleis sanning og løgn verkar under ulike vilkår. Og om korleis liva våre er bundne saman, og korleis livet til eit enkelt menneske er forbunde med større kollektive og politiske strukturar.

Med «Dette er også vatn» har Inger Bråtveit skapt ein hybridroman der personlege hendingar, essayistiske refleksjonar, dokumentarisk stoff og dikting vert blanda saman på nye og overraskande måtar. Det som vert fortald står fram som akutt og i nærleiken av grunnvilkåra, både eksistensielt og etisk.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2018
ISBN 9788249520237
Innbinding Ebok
Tittel Dette er også vatn
Bokgruppe 852
I salg 19.10.2018
Emne Familie Skjønnlitteratur Romaner
Inger Bråtveit

Inger Bråtveit

Inger Bråtveit (f. 1978) debuterte i 2002 med romanen Munn mot ein frosen fjord. For romanen Siss og Unn vart ho i 2008 nominert til Kritikerprisen. Bråtveit har motteke fleire litterære prisar, mellom anna Nynorsk litteraturpris og Bjørnsonstipendet. I 2015 vart ho nominert til Ungdommens kritikerpris for romanen Alice A4. Vassarv er hennar femte roman.

 

Litterære priser:

2009 Bjørnsonstipendet
2003 Nynorsk litteraturpris
2003 Bergensprisen

 

Utgitt på Oktober:

2023 Vassarv (Roman)
2018 Dette er også vatn (Roman)
2015 Alice A4 (Roman)
2012 Siss og Unn (Roman)
2009 Loveprosjekt (Dikt)

 

Flere forfatterportretter

Les mer

Nyheter

Inger Bråtveit - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Inger Bråtveit
Les mer