Lacuna

Velg format

Forventet i salg 17.03.2021
kr 229
ISBN
9788249523535

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249523535
Innbinding Ebok
Tittel Lacuna
Bokgruppe 852
Emne Skjønnlitteratur Romaner
"Hvor mye mindre ville hun ikke hatt å tenke på nå hvis hun ikke hadde sett Hedda i den blomstrete sofaen i stuen i natt. Hun var ikke blitt presentert for mannen Hedda henga seg til. De to unge i et slags uforklarlig lys da hun så dem fra trappen, sjokkerende hvite i det tunge mørket utenfra".

Etter en lang arbeidsdag på legekontoret åpner Ine porten hjemme hos seg selv. Hun bor i en villa sammen med Jarl og datteren Hedda, som er i ferd med å forsvinne ut av livet deres. Huset er tomt, men overalt finnes det spor, og en vag uhygge hviler over eiendommen - vannet stiger i dammen nederst i hagen der rododendronen står, sluket i kjøkkenvasken er tett, og noen har drukket av vinflasken som hun og Jarl bare så vidt smakte på da de spilte sjakk i helgen.

Hedda har for lengst begynt å gjøre som hun vil. Ikke engang når det gjelder den kommende sommerferien i Promvika, kan hun gi ordentlig beskjed. Ine tenker på det nattlige synet av Hedda og den fremmede i sofaen, og hun tenker på den unge mannen hun hadde inne til konsultasjon tidligere på dagen. Hvorfor satt han der bare, stirret på nærbildet av Hedda, hvorfor gikk han før hun fikk muligheten til å stille en diagnose? Og hvorfor dultet han så aggressivt borti henne på veien hjem?

"Lacuna" er en roman om å vente, om å være i tomrommet etter en nesten voksen datter, og om å redde en rododendronbusk fra å drukne.
Kristin Friis

Kristin Friis

Kristin Friis (f. 1969) debuterte med den kritikerroste romanen Fjøset i 2012. Familiesykdommen er hennes andre utgivelse.

Les mer