Bla i boken

Lacuna

roman

Velg format

kr 379
På lager
ISBN
9788249523290
"Intenst og nervepirrende om en fastlege som en sommerkveld får livet snudd på hodet … spenningskurven fremstår forbilledlig konstruert og trekker teksten i retning av en thrilleraktig intensitet … med små, helt forsiktige antydninger og språklig finesse driver Friis handlingen langsomt og nesten svevende, som i en stille og sammenhengende bevegelse, henimot det nevrotiske og klaustrofobiske, og installerer en nagende følelse av uhygge i Ine – og leseren … Da det leseren gjennom hele teksten vagt har fornemmet vil kunne hende, faktisk hender, utløses den latente spenningen i en nervepirrende avslutning. Det er godt gjort"
SIGMUND JENSEN, STAVANGER AFTENBLAD
"Hvor mye mindre ville hun ikke hatt å tenke på nå hvis hun ikke hadde sett Hedda i den blomstrete sofaen i stuen i natt. Hun var ikke blitt presentert for mannen Hedda henga seg til. De to unge i et slags uforklarlig lys da hun så dem fra trappen, sjokkerende hvite i det tunge mørket utenfra."

Etter en lang arbeidsdag på legekontoret åpner Ine porten hjemme hos seg selv. Hun bor i et villastrøk sammen med Jarl og datteren Hedda, som er i ferd med å forsvinne ut av livet deres. Huset er tomt, men overalt finnes det spor, og en vag uhygge hviler over eiendommen - vannet stiger i dammen nederst i hagen der rododendronen står, sluket i kjøkkenvasken er tett, og noen har drukket av vinflasken som hun og Jarl bare så vidt smakte på da de spilte sjakk i helgen. Hun tenker på det nattlige synet av Hedda og den fremmede i sofaen, og hun tenker på den unge mannen hun hadde inne til konsultasjon tidligere på dagen. Hvorfor satt han der bare, stirret på bildet av Hedda, hvorfor gikk han før hun fikk muligheten til å stille en diagnose? Og hvorfor dultet han så aggressivt borti henne på veien hjem?

"Lacuna" er en roman om en ordnet tilværelse som i løpet av en liten sommerkveld løser seg opp i flagrende filler.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249523290
Innbinding Innbundet
Tittel Lacuna
Bokgruppe 411
I salg 12.04.2021
Emne Foreldre Romaner Ungdom Skjønnlitteratur
Kristin Friis

Kristin Friis

Kristin Friis (f. 1969) debuterte i 2012 med romanen Fjøset, ifølge Stavanger Aftenblad «en slags Beckett for bønder», og i 2017 utga hun romanen Familiesykdommen, en tilstandsrapport fra en jente i kamp for å bevare sin identitet i en instrumentell sykehusverden. Lacuna er Kristin Friis’ tredje roman.

 

Utgitt på Oktober:

2021 Lacuna (Roman)
2017 Familiesykdommen (Roman)
2012 Fjøset (Roman)

 

Les mer