Klokken og sengen

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249515356
"Om isolasjonens ungdommelige arroganse, og den varme ulykken i å vente"
SINDRE ANDERSEN, KLASSEKAMPEN, Årets beste bøker 2015
"avdekkjer menneskesinnet på meisterleg vis … hennar evne til å gripe menneskesinnet vekkjer både glede og begeistring … Ho skriv overveldande godt, utan restriksjonar og samstundes strengt truverdig"
SUNNIVA REBBESTAD, BERGENS TIDENDE
"Eline Lund Fjæren skriver dypt og klokt om ensomhet ... Fjærens debutroman Ung jente, voksen mann, hørte med blant favorittbøkene mine i 2013 ... I andreboken løfter hun seg enda noen hakk. Sjelden har jeg kommet over en forfatter så vár for detaljer og hverdagsobservasjoner ... Fjærens dypdykk inn i et menneskesinn setter spor hos leseren. En må ta små pauser underveis. Som en moderne Hamsun beskriver hun det irrasjonelle og ubevisste sjeleliv, hun kjenner virkelig 'blodets hvisken, benpipens bønn'. Men hos henne buldrer blodårene"
ELLEN SOFIE LAURITZEN, AFTENPOSTEN
"et presist portrett av en klok, men forvillet ung jente som gjør den verdt å lese. Fjæren legger gode og forunderlige betraktninger i hennes munn"
ANE NYDAL, MORGENBLADET
"Eline Lund Fjæren skildrer en kvinne som når et eksistensielt nullpunkt. Håndverksmessig suverent om en kroppsstyrt virkelighet … imponerer med en intens og original språklig materialitet som på elegant vis speiler tematikken"
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET
"det dunker stadig av inderlighet under den depressive kynismen ... Både fortellingen og språket dyrker begynnelser på begynnelser, inn- og utsiving, snarere enn vekst. Skårene i den tanketette, drømmegnidde virkeligheten fuges sammen rytmisk og elegant ... Jeg tror jeg kunne anmeldt denne boka bare ved å bruke sitater; ikke korte og fyndige, men halvlange og skjeve, som vegglister. Eline Lund Fjæren har fått mye skryt for språket sitt allerede, og jeg kan ikke annet enn å stemme i. Klokken og sengen lyser av original, flerbunnet prosa fra en fremdeles gnistrende ung forfatter"
SINDRE ANDERSEN, KLASSEKAMPEN
"Ensomheten blir en besettelse i den nye romanen til det litterære stortalentet Eline Lund Fjæren ... hun makter å få til et sammenfall mellom språket og opplevelsen av ensomhet og maktesløshet ... Det er noe med denne lavmælte, konstaterende tonen som både er fascinerende og trist, og som gir romanen en helt spesiell atmosfære ... Maktesløsheten, skammen og frykten for livet som ligger der foran henne har Eline Lund Fjæren klart å formidle på en overbevisende litterær måte"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Eline Lund Fjæren leder både hovedpersonen og leseren inn i en intens tilstedeværelse ... Det er ubehagelig å føle på tilstedeværelsen i dette klaustrofobiske rommet, der håret faller av i dusjen og støvet hoper seg opp rundt sengebeina. Ubehagelig, men veldig spennende, fordi angsten denne boka rører ved er så dypt allmenn ... hun er en modig forfatter. Med imponerende modenhet og ærlighet utforsker hun hva det vil si å være menneske, en kropp bundet til tid og sted. Selv om Klokken og sengen tar oss med inn i en naken og til tider nådeløs tilværelse, er boka verken blottet for humor eller håp ... kimen til en sommerfugl er aldri vanskelig å få øye på i Lund Fjærens vakre språk og interessante refleksjoner"
LIVE LUNDH, VÅRT LAND
"Klokken og sengen har noe den vil fortelle oss om tidsåndens forståelser av selvet. Jenta beveger seg mellom klokken, det som ubønnhørlig tar tiden, og sengen, den kanskje nært forestående døden. Det er et skremmende bilde på vårt forhold til kropp og sanselighet, til kulde og likegyldighet, til ensomhet. Eline Lund Fjærens andre roman bør få like mye oppmerksomhet og heder som debuten. Den er et mesterstykke"
ANDERS HOLSTAD LILLENG, DEMOKRATEN
"en selvransakende og poetisk roman om overgangen til voksenlivet. Hennes observasjoner er presise og tidvis preget av en mørk og distansert humor. Språket er lett og konsist, men samtidig svært skildrende. Hun får sagt mye på få sider … boken følger tankenes naturlige rytme på samme måte som i virkeligheten. Slik sett er det ikke en pyntet historie, men en sårbar og ærlig beretning fra en ung kvinnes tidlige voksenliv. I Klokken og sengen setter Fjæren ord på tanker få tør å si høyt. Slik både berører og fascinerer hun leserne"
KRISTINA HOLT, UNIVERSITAS
"I Klokken og sengen utforsker Eline Lund Fjæren ensomheten fanget i rutiner og selvutslettelse. Resultatet er en utfordrende bok som bekrefter hennes posisjon som en av landets mest interessante unge forfatterne … Lund Fjæren beviser igjen at hun er en forfatter det er verdt å lese. Flere ganger. Etter å ha lest hennes siste roman satt jeg igjen med samme følelse som da jeg leste Helle Helle for første gang: Jeg kommer til å lese hvert eneste ord denne forfatteren skriver!"
NORDIS TENNES, NATT & DAG
Hun er nitten år og har nettopp flyttet til Bergen, der hun skal bo i en ettromsleilighet. Hun søker på jobber hun håper hun ikke får, og møter ikke til forelesningene på universitetet. Hun har en venn i den nye byen, Julie. Det er alltid Julie som ringer, aldri omvendt. Og mannen hun pleide å treffe før, vil komme på besøk.

Iblant er stedet hun kommer fra så tydelig for henne: den døde ormen hun syklet forbi hver dag en hel sommer, den glødende elgkroppen som hang fra taket etter jakten hun var med på, moren som mistet et barn.

Men nå har hun valgt et voksenliv i byen på den andre siden av fjellet. Aller mest ønsker hun å være alene, selv om det betyr å være blakk, ensom, langsom.

"Klokken og sengen" er et fininnstilt portrett av en ung kvinne som utsetter seg for blottleggelse og forvandling.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2015
ISBN 9788249515356
Innbinding Ebok
Tittel Klokken og sengen
Bokgruppe 852
I salg 30.01.2015
Emne Ensomhet Skjønnlitteratur Romaner Bergen
Eline Lund Fjæren

Eline Lund Fjæren

Eline Lund Fjæren (f. 1994) bor i Bergen. Hun debuterte i 2013 med romanen Ung jente, voksen mann, som høstet strålende kritikker og fikk mye oppmerksomhet. Romanen ble tildelt Norlis debutantpris og Osloprisen 2013. I 2015 ble Fjæren ble nominert til Årets bok av Natt&Dag for sin andre roman Klokken og sengen, og i 2016 mottok hun Bokhandelens forfatterstipend.

 

Litterære priser:

2013 Osloprisen
2013 Norli debutantpris

 

Utgitt på Oktober:

2018 Forbruk i september (Roman)
2015 Klokken og sengen (Roman)
2013 Ung jente, voksen mann (Roman)
Les mer