Forbruk i september

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249520268
"Sterkt om sjelelige sår og de desperate forsøkene på å lege dem ... Fjæren er fast spaltist i Morgenbladet og både der og i bøkene viser hun en strålende teft for temaer i tiden ... Hun skriver så lett og ledig om tabuer og pinligheter at man nærmest glemmer at de er det. Kvinner i Emilies situasjon kommer til å finne en venn i denne boka, men den reduseres ikke til ei bok for en spesifikk målgruppe. Leseren må dukke ned til et mørkt sted, men Fjæren fører en kime av lys inn dit, dermed viser boka også en vei ut"
ERLE MARIE SØRHEIM, DAGBLADET
"Det er noe delirisk og feberhett ved Fjærens cerebrale verden, som fengsler meg enormt ... Eline Lund Fjæren når nye høyder i både villskap og skarp menneskelig innsikt"
SINDRE ANDERSEN, KLASSEKAMPEN
"Selvbevissthet styrer spillet i Eline Lund Fjærens stilrene relasjonsroman ... Om det underveis i lesningen av Eline Lund Fjærens tredje roman ikke skulle være åpenbart at det er en samtidsgrøsser man sitter med i hånden, understrekes gruen med full kraft i romanens aller siste setning: 'Jeg smilte til ham og lurte på hvordan jeg så ut.' ... Med denne romanen befester Fjæren seg som en fullblods arvtager til de rene stilistene i norsk litteratur"
CARINA ELISABETH BEDDARI, MORGENBLADET
"Eline Lund Fjærens lille roman Forbruk i september er en tett, elegant studie i kjærlighetslengsel i individualismens tid ... Spenningen og vitaliteten i romanen ligger på refleksjonsnivået, i forventningene til den andre og de kritiske selvbetraktningene ... Romanen er formet som et kammerspill i tre deler, der de to stemmene klinger mot hverandre og belyser det dunkle landskapet som finnes i den følelsesmessige dragningen mellom to mennesker. Den krevende intimiteten, nærheten som de drømmer om, men også frykter. Det er klart sett og overbevisende formidlet på fattige 144 sider ... Eline Lund Fjæren forteller med letthet og presisjon om intimitetens utfordringer"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Språkleg og psykologisk briljant om kor vanskeleg det er å sjå til botnen i ein annan... Særs elegant viser Eline Lund Fjæren i sin tredje roman det pirrande, men farefulle forholdet mellom den ein er og den ein gir seg ut for å vere... Eline Lund Fjæren forskar inngåande på seksuelle og verbale relasjonar, på forventningar ein har og trur andre har, og på evna til å definere seg sjølv slik at ein er i stand til å møte ein annan. Her er ingen eintydige svar, det er heller som om sjølve forskinga i romanform får stå som kunstverket. Det er eit utsnitt av tilværet, som lesaren får kikke inn i, som er tankevekkande, og som er språkleg og psykologisk briljant utført"
INGVILD BRÆIN, DAG OG TID
"en veldreid og veloverveid roman som makter å framstille mellommenneskelige dynamikker på en måte jeg tror mange kan relatere seg til. Fjærens sikre, stilistiske knapphet matcher godt med knappheta i relasjonen hun skildrer mellom de to"
ULLA SVALHEIM, VÅRT LAND
"Setningene slynger seg elegant av gårde i en minimalistisk stil, her virker ingenting overflødig"
GRO JØRSTAD NILSEN, BERGENS TIDENDE
"Forbruk i september skildrer lyst, ensomhet, kjedsomhet og monotone hverdager så lett som bare det. Men hele boka er skarpest når den viser det såre ved å se og definere seg ut fra det en antar er en annens blikk på en selv ... Espen og Emilie ser og ser (nesten som Narkissos), men de slipper aldri inn til hverandre. Kanskje vil de ikke heller. Det høres feil ut å si det, men Forbruk i september er som å kaste søppel på gata når ingen ser – så deilig destruktivt. Keep ʼem coming, Lund Fjæren!"
STINE G. BERGO, UNIVERSITAS
"Det er utvilsomt noe bedragersk over hvordan hun fremstiller seg selv, tenker han, det må da flere enn han selv ha lagt merke til, det vitner egentlig om dyp usikkerhet, gjør det ikke, at hun er så avhengig av bekreftelse fra personer som står over henne? Men dette får ham bare til å føle mer sympati med henne, og dessuten et ønske om å være den som bekrefter. Med andre ord slår denne tankerekken tilbake på ham selv".

"Forbruk i september" er historien om Espen og Emilie. Han er litteraturkritiker i en ukeavis, hun er en ung, lovende kulturjournalist samme sted. De ligger med hverandre etter en fest på jobben. Derfra følger vi de to hver for seg og får forholdet mellom Espen og Emilie fortalt fra to helt forskjellige ståsteder. I et intenst, stilsikkert språk og gjennom særegen bruk av vekslende perspektiver undersøker romanen det selvstuderende i det sosiale spillet.

"Forbruk i september" er en rastløs og effektiv beretning om begjær, kjønn og kjærlighetslengsel, om grunnleggende ensomhet og den konstante, gnagende selvbevisstheten som truer vår evne til å møte hverandre som den vi virkelig er.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2018
ISBN 9788249520268
Innbinding Ebok
Tittel Forbruk i september
Bokgruppe 852
I salg 19.10.2018
Emne Skjønnlitteratur Kjærlighet Romaner
Eline Lund Fjæren

Eline Lund Fjæren

Eline Lund Fjæren (f. 1994) bor i Bergen. Hun debuterte i 2013 med romanen Ung jente, voksen mann, som høstet strålende kritikker og fikk mye oppmerksomhet. Romanen ble tildelt Norlis debutantpris og Osloprisen 2013. I 2015 ble Fjæren ble nominert til Årets bok av Natt&Dag for sin andre roman Klokken og sengen, og i 2016 mottok hun Bokhandelens forfatterstipend.

 

Litterære priser:

2013 Osloprisen
2013 Norli debutantpris

 

Utgitt på Oktober:

2018 Forbruk i september (Roman)
2015 Klokken og sengen (Roman)
2013 Ung jente, voksen mann (Roman)
Les mer