Jeg har ventet på deg

roman

Velg format

kr 179
På lager
ISBN
9788249514564
"En stor roman med lokal forankring ... Fremst står det store kjærlighetstapet, forholdet som aldri ble realisert. Men også det landlige mot det urbane, det smålige mot det storsinnede, det svikefulle mot det trofaste – alle disse temaene brytes mot hverandre i en uimotståelig strøm av en fortelling"
EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN
"Helstøpt og fengslende romantisk fortelling som åpner rom etter rom for leseren som en kinesisk eske, og viser hvordan slektshistorien lever videre i neste generasjon"
DAGSAVISEN, Årets beste bøker 2014
"Vakkert puslespill om forspilt liv. Med nydelig språkbeherskelse pusler Mirjam Kristensen sammen bitene av et liv. Nennsomt skriver hun frem en respekt for stemmer som ikke så ofte høres ... Kristensen skriver om den store kjærligheten - og de brutale tilfeldighetene som gjorde at de to elskende aldri fikk hverandre ... en minnerik roman. Respekten for gamle mennesker, som alle bærer på en genuin historie, gjennomstråler romanen og gjør den til en fortelling som ikke bare underholder med sin sørgelige kjærlighets- og svik-historie, men som også minner oss på hvor viktig det er å ta vare på historiene, også de som ikke ligger klart opp i dagen"
ANNE CATHRINE STRAUME, NRK P2
"De tidligere utgivelsene hennes har pekt seg ut med sin formbevissthet og subtile stilistiske detaljrikdom; i årets utgivelse følger hun opp med en svært velkomponert tekst, der lag på lag av fortelling folder seg langsomt ut på en måte som kanskje mer enn noen gang før åpner opp for det følsomme og innlevende ... I Kristensens lette, finslepne prosa blir sentrale innsikter behandlet med stor tyngde"
ANNE MERETHE K. PRINOS, AFTENPOSTEN
"ei sterk historie i ein ujålete, men raffinert litterær stil … ei av årets beste bøker … boka har ein nerve så sterk at eg i starten måtte ta pause etter kvart korte kapittel … Mykje ved romanen minner om Tillers Innsirkling-trilogi … så uendeleg godt og presist skildra! Kristensen viser med dette at ho ikkje berre har stor innsikt i historie og menneskepsyken, men også ein sterk sans for stil; når dei små orda verkar sterkare enn dei store … Boka er både mjuk og sterk, slik dei sterkaste menneska slost for dei mjuke verdiane under krigen. Eg håpar dette blir Kristensens gjennombrot til eit større publikum, for boka er ei gåve til alle som er opptekne av 2. verdskrigen, eller av å skjøne det heilt vanlege, overveldande livet"
MERETE RØSVIK GRANLUND, DAG OG TID
"Mirjam Kristensen skriver om mennesker, yngre og eldre på en særdeles omsorgsfull og innsiktsfull måte. Forfatterens finstemte øre for hvordan tap og svik kan ruinere et menneskeliv, men også bringe fram styrke og utholdenhet, er imponerende ivaretatt også i denne romanen"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Helstøpt om kjærlighet. Mirjam Kristensens nye roman knytter bånd mellom verdenshistorien og vår egen tid ... romanen puster faktisk liv i den romantiske fortellingen ... Jeg fengsles umiddelbart, både av den formfullendte komposisjonen og av temaet ... Med denne boka viser Mirjam Kristensen at velkjente motiv og et romantisk emne fortsatt fungerer finfint i romansjangeren"
ASTRID FOSVOLD, VÅRT LAND
"Få skriver så mildt og vakkert om livets store spørsmål som 36-årige Mirjam Kristensen. Om kjærlighet, det å elske og virkelig kjenne andre mennesker. For når gjør man det, egentlig? Forfatteren er en av de ineste, som ofte forsvinner bak bunkene av bestselgere. Glem dem. Les denne! Og gi den bort til moren din eller ei venninne du er glad i"
ELSEBETH DANIELSEN, KAMILLE
Det er 1942. Søstrene Paula, Matilde, Edit og Milly Olsen vokser opp på en liten øy ved sørlandskysten. I nabohuset deres driver familien Didrikson sommerpensjonat, og en dag ankommer et ektepar med fostersønnen David. Han er jødisk flyktning.

En sommernatt møtes David og Paula. Siden møtes de hver natt i den gamle, engelske hagen på øya. Helt til den dagen lille Milly drukner på den årlige sommerutflukten. Kort tid etter starter forfølgelsen av de norske jødene, og David forsvinner ut av Paulas liv.

Mange år senere blir Anna Vårø arvingen etter grandtante Paula Therese Olsen. Anna begynner å lese Paulas gamle dagbøker og snakke med de som levde den gangen. Hva var det som gjorde at tante Paulas liv ble det som det ble?

I sin femte roman viser Mirjam Kristensen seg som en utsøkt prosaist og en lysende klar historieforteller.

NOMINERT TIL SØRLANDETS LITTERATURPRIS 2015

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2014
ISBN 9788249514564
Innbinding Ebok
Tittel Jeg har ventet på deg
Bokgruppe 852
I salg 28.10.2014
Design Exil Design
Emne Andre verdenskrig Kjærlighet Romaner 1939-1945 Skjønnlitteratur Sørlandet 2000-tallet Oslo
Mirjam Kristensen

Mirjam Kristensen

Mirjam Kristensen (f. 1978) debuterte i 2000 med romanen Dagene er gjennomsiktige, og ble tildelt Tarjei Vesaas debutantpris. For De som er ute i regnværet (2001) mottok hun Sørlandets litteraturpris. Siden kom de kritikerroste romanene En ettermiddag om høsten (2006), Et rikt liv (2009), Jeg har ventet på deg (2014) og Et plutselig mørke (2020). Kristensen har mottatt Bjørnsonstipendet og Amalie Skram-prisen, og bøkene er oversatt til tysk og fransk.

 

Litterære priser:

Sørlandets litteraturpris 2021

Amalie Skram-prisen 2010

Bjørnsonstipendet 2007

Sørlandets litteraturpris 2002

Tarjei Vesaas Debutantpris 2001

 

Utgitt på oktober:

2020 Et plutselig mørke
2014 Jeg har ventet på deg
2009 Et rikt liv
2006 En ettermiddag om høsten

 

Les mer

Nyheter

Mirjam Kristensen tildelt Sørlandets litteraturpris 2021

Mirjam Kristensen ble i dag tildelt Sørlandets litteraturpris 2021. Kristensen mottok prisen for den kritikerroste romanen Et plutselig mørke, som utkom høsten 2020.
Les mer