Hun, han og kvinnekampen

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249521807
"En roman er god når den uttrykker noe man har kjent uklart i seg selv. Akkurat det gjør Kjersti Ericsson i høstens roman. Selv om Ericcson er over 40 år eldre enn meg, er kvinnekampen hun skildrer, gjenkjennelig ... Romanen synliggjør disse strukturene med en omsorg for både han og henne. Uten å moralisere tegner Ericsson opp to mennesker som prøver så godt de kan ... I Hun, han og kvinnekampen tar Ericsson med kampen inn i stua vår og viser hvordan kranglene om søppeltømming og gaveinnkjøp ikke er bagatellmessige. På ingen måte"
IDA VÅGSETHER, STAVANGER AFTENBLAD
"Velskrevet om den personlige kostnaden med å kjempe i fronten for kvinners rettigheter ... Med sitt ubestridte fortellertalent skriver Kjersti Ericsson enda en gang om et viktig tema basert på egne erfaringer"
VIGDIS MOE SKARSTEIN, ADRESSEAVISEN
"Denne sommeren har jeg vært så heldig at Kjersti Ericsson ble en del av ferielektyren. Hun har skrevet en klok og sår bok om den delen av kvinnekampen som foregikk i hjemmet og i familien, og om hvordan kvinnebevegelsen, ved ikke å skygge unna det som tilsynelatende var smått og personlig, klarte å forvandle skam til urett ... Ericssons bok er preget av livsvisdom og kloke formuleringer, og ikke minst en evne til å leve seg inn i andres liv og se ting fra deres perspektiv ... Måten Ericsson skriver om disse temaene på, med humor når det er mulig, og med stort alvor når det trengs, gjør dette til en bok som både vil få deg til å le og gråte – og som forhåpentligvis vil mane deg til å ta vare på de seirene som er oppnådd"
JONAS BALS, KLASSEKAMPEN
"Slutten, som ikke skal røpes, er overraskende, rørende og vakker. Kjersti Ericsson har med denne romanen diktet fram et helt liv på bare 230 sider. Det er godt gjort. Hun og han kunne vært deg og meg – det er gjenkjennelig. Refleksjonene er mange og medrivende, det er stoff til ettertanke lenge etter at boka er lukket etter siste side. Det levde livet berører, som det alltid gjør om det er troverdig framstilt. Og kanskje sterkest av alt, dette er jo også kvinnehistorie i romanform. Det kommer ikke så mange av dem, men det er flott når det skjer"
JAN-ERIK ØSTLIE, FRI FAGBEVEGELSE
"Kjersti Ericsson skriver konkret og nærmest upoetisk om kvinnekampen i hjemmet og i samfunnet. En aldrende kvinne ser tilbake hvordan hun deltok i den store bevegelsen for kvinnefrigjøringen og den vel så store kampen hjemme om arbeidsfordeling. Ingen kamp var for liten. Hun lyktes i å fordele oppgavene, men som hun formulerer det selv, “du skjønner ikke hvor mye krefter det koster meg å få til at vi deler likt”. Alle som er opptatt av kvinnefrigjøring vil ha glede av denne romanen, og alle som ikke er opptatt av det, bør lese den for å forstå hva folk snakker om når de snakker om at vi ikke er likestilte her til lands"
IDA VÅGSETHER, STAVANGER AFTENBLAD, Årets beste bøker 2019
Hun finner et bilde av mannen sin som ung, fra tida før de ble et par. Ansiktet hans er åpent mot framtida, det bærer ennå ingen spor av samlivet med henne. Men når hun kaster seg ut i bevegelsen for full kvinnefrigjøring, preger det også hans liv. I søsterskap med andre unge kvinner går hun i spissen for en stor forandring. Når tusenårs urett mot kvinner skal gjøres opp, blir også parforhold og familie til kampsoner. I kampen mot patriarkatet finnes ingen fredete områder, heller ikke kjærligheten.

Elskende, motstandere, medspillere - hvem blir hun og han for hverandre når de virvles med i den store forandringen? Og hva tenker hun i ettertid om hvordan dette eneste livet ble, for henne, for ham?

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2019
ISBN 9788249521807
Innbinding Ebok
Tittel Hun, han og kvinnekampen
Bokgruppe 852
I salg 13.08.2019
Design Exil Design
Emne Ekteskap og parforhold Skjønnlitteratur Kvinnesak Romaner
Kjersti Ericsson

Kjersti Ericsson

Kjersti Ericsson (1944) er en norsk kriminolog, forfatter og tidligere politiker fra Oslo. Ericsson var nestleder i AKP fra 1980 til 1984 og partileder dra 1984 til 1988. Kjersti Ericsson har også gitt ut en rekke faglitterære bøker og politiske skrifter, blant annet Drift og dyd: Kontrollen av jenter på femtitallet (1997), Krigsbarn i fredstid (2005, med Eva Simonsen) og Samfunnets stebarn (2009). Ericsson debuterte som skjønnlitterær forfatter i 1968 med diktsamlingen Fotnoter i rødt. I 1988 utkom den kritikerroste diktsamlingen By oss ikke noe smått  I flere av sine romaner har hun hentet stoff fra egen familiehistorie, som i den kritikerroste Den andre døden fra 2022. I Hun, han og kvinnekampen (2019) ble omkostningene av kvinnekampen utforsket, en roman som ga Ericsson flere nye lesere. Ericssons særegne stil, det nøkterne og sanselige i stadig veksling, og et skarpt sosiologisk overblikk, har gitt henne en stadig voksende leserskare. Våren 2024 er hun aktuell med romanen I begynnelsen var mødrene.

 

Litterære priser:

2009 Språklig Samlings Litteraturpris

 

Utgitt på Oktober:

2024 I begynnelsen var mødrene (Roman)
2022 Den andre døden (Roman)
2019 Hun, han og kvinnekampen(Roman)
2017 Den hjelpsomme okkupanten(Roman)
2013 Et hjertes beliggenhet(Roman)
2011 Alene (Roman)
2008 Gunhild fra Vakkerøya (Roman)
2005 Hjemkomst (Roman)
2001 Hekketid (Roman)
2000 Paradisfugl. En fortelling om de andre (Roman)
1998 Far og mor(Roman)
1997 Alkekongeriket (Dikt)
1995 Mosestille. Kjerringrokk (Dikt)
1993 Katten stryker seg inntil oss (Dikt)
1991 Den flerstemmige revolusjonen (Roman)
1990 Å passe et fuglebrett (Dikt)
1988 By oss ikke noe smått! (Dikt)
1987 Søstre, kamerater! (Politikk)
1986 Kvinnekamp: Vi eier morgendagen! (Faglitteratur)
1981 Drømmen og kompasset (Dikt)
1978 Våpnet er smidd på ny (Dikt)

 

Les mer

Nyheter

7.03.24 | Boklansering! I begynnelsen var mødrene av Kjersti Ericsson @Tronsmo

Kjersti Ericsson kommer til Tronsmo for å lansere sin nye bok "I begynnelsen var mødrene".
Les mer

20.03.24 | åpen oktober: POESI

I mars åpner vi forlagshuset og inviterer til poesikveld med vårens poeter. Velkommen!
Les mer