Bla i boken

Hestedagboken

roman

Velg format

kr 429
På lager
ISBN
9788249527892
"Vibeke Tandberg setter eget kunstnerskap i spill i sin nye raptus av en roman … Gleden ved å igangsette et prosjekt, følelsen av å feile og lengselen etter å avslutte er nok gjenkjennelig for alle skapende mennesker. Måten hun bakser med sitt eget kreative påfunn er både sårt og morsomt … Vekslingen mellom konkrete og mindre såkalt realistiske partier, ser ut til å være en tandbergsk metode som, i mine øyne, vellykket utnytter romanens potensiale til å fortelle komplekse historier. Uten å lene seg for mye på virkelighetseffekter sier «Hestedagboken» mye om noen som leter etter mening – og magi – i tilværelsen gjennom å skrive og lage kunst … «Hestedagboken» fanger denne vitale og utmattende skaperkraften"
VICTORIA DURNAK, KLASSEKAMPEN
Når dagboken er ferdig, vil hun alltid gjenfortelle hesteåret slik det er beskrevet her. Hun vil ikke huske noe annet, noe mer, eller noe annerledes enn dette. Boken kommer til å slette hesten fra hukommelsen og erstatte minnet med ordene som beskriver den. Hun må skrive fort før ordene er fanget av fantasi og diktning. Nøyaktig og fort.

Hovedpersonen i Hestedagboken er kunstner. For snart et år siden kjøpte hun en utstoppet hest og plasserte den på studioet sitt. Siden er det stort sett her hun har oppholdt seg, i dette rommet med hesten.
Det er først i ettertid hun ser at alt forandret seg den dagen hesten kom inn på studioet, og det er derfor hun bestemmer seg for å skrive en dagbok, en bok som med ord og datoer og kronologi beskriver året som har gått. Målet er å forstå hestens påvirkningskraft og frigjøre seg selv som kunstner; en kunstner som arbeider med usvikelig tillit til intuisjonens labyrintiske struktur uten å frykte det irrasjonelle og det uforståelige. Når hun kommer ut på den andre siden av boken, skal livsvilje og livsmestring og sunn fornuft ha erstattet fri fantasi og kunstneriske påfunn, og hesten skal avsluttes en gang for alle.

Vibeke Tandberg (f. 1967) er forfatter og kunstner. Hun debuterte som romanforfatter i 2012 med Beijing Duck og har siden utgitt romanene Tempelhof (2014), Joelle Joelle (2016), Eurydike Anal (2018) og Feber (2021). I 2019 kom essayboken Uvilje, og i 2020 debuterte hun som dramatiker med stykket Hunder på Nationaltheatret. Hestedagboken er Vibeke Tandbergs sjette roman.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2024
ISBN 9788249527892
Innbinding Innbundet
Tittel Hestedagboken
Bokgruppe 411
I salg 24.05.2024
Emne Romaner Dagbøker Kunstnere Hester Skjønnlitteratur
Vibeke Tandberg

Vibeke Tandberg

Vibeke Tandberg (f. 1967) er norsk forfatter og kunstner. Hun debuterte som romanforfatter i 2012 med Beijing Duck og har siden utgitt flere romaner. I 2019 kom essayboken Uvilje, og i 2020 debuterte hun som dramatiker med stykket Hunder på Nationaltheatret. Hennes roman Feber (2021) ble utgitt samtidig med en soloutstilling på OSL Contemporary med samme tittel. 

Hestedagboken er hennes sjette roman.

Utgitt på Oktober:

2024 Hestedagboken (Roman)
2021 Feber (Roman)
2019 Uvilje (Essay)
2018 Eurydike Anal (Roman)
2016 Joelle Joelle (Roman)
2014 Tempelhof (Roman)
2012 Beijing Duck (Roman)

 

Les mer

Nyheter

Vibeke Tandberg - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Vibeke Tandberg.
Les mer