Bla i boken

Feber

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249524167
"Febrilt om fall og pleiesituasjon … Tandberg er ikke bare en internasjonalt feiret fotograf og videokunstner, hun skriver også sære, innbitte, konsekvent utformete romaner inspirert av elitære forfattere som Alain Robbe-Grillet, Samuel Beckett og Albert Camus … igjen fører mangelen på en stram, tradisjonell intrige og den utstrakte bruken av maniske gjentakelser - av symbolsk ladde ledemotiv og av løst sammenvevde nøkkelscener - at den febrile teksten utfordrer og imponerer"
STEINAR SIVERTSEN, STAVANGER AFTENBLAD
"Noen vil kanskje beskrive Feber som et portrett av identitetsforvirring, aller helst (og det er nærliggende) en dement kvinnes virkelighetsforståelse. Likevel blir en sånn lesning reduktiv, for det ligger en autoritet og klarhet i sammenblandingene som ikke er preget av mangel på fokus, men snarere – til tross for bokas dystre tone – et forestillingsmessig overskudd, eller en type virkelighetsnær surrealisme. Det ligger tross alt en spire til frihet her, en obsternasig vilje til å ikke underordne seg den logikk som eksempelvis reguleres gjennom legestanden, som trekker leseren nærmere damen det hele handler om. Feber kan slik sett beskrives som den litterært mest fullendte av Tandbergs romaner, siden den med sitt kammerspill angriper standardiserte oppfatninger av både kognitiv forvitring og helsevesenet"
KJETIL RØED, KUNSTAVISEN.NO
«Hvis dette er begynnelsen på slutten, lover det ikke godt. Den burde ha begynt annerledes. Hvis slutten hadde begynt på en annen måte, ville den kanskje ha sett lysere ut».

Hovedpersonen i Vibeke Tandbergs nye roman ligger på badegulvet. Hun kan ikke bevege seg, og hun husker ikke hvordan hun havnet der. Det kan være dag eller natt, hun kan ha sovet eller nettopp spist frokost, og hva er viktigst, å avlyse avtalen med møbelsnekkeren eller få fatt i en nabo som kan få henne på beina? Kommer hun til å bli funnet eller ender livet med hodet under doskålen?

«Feber» er en roman om den siste tiden i et menneskes liv, om kroppens skjørhet og tankens grenseløshet. Den tar oss med på en indre reise med mørke, humoristiske og såre refleksjoner, der kroppens forfall reflekteres i hovedpersonens indre, hvor fortid og nåtid blander seg, og hvor håp og anger og trass kjemper innbyrdes i det som ikke kan være annet enn djevelens verk.

Vibeke Tandberg har sin helt egne måte å fortelle på - dels sterkt medrivende, dels ubehagelig, og med en karakteristisk mørk komikk - en form som hun både rendyrker og utvider med denne romanen.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249524167
Innbinding Ebok
Tittel Feber
Bokgruppe 852
I salg 02.08.2021
Emne Romaner Døden Skjønnlitteratur
Vibeke Tandberg

Vibeke Tandberg

Vibeke Tandberg (f. 1967) er forfatter og kunstner. Hun debuterte som romanforfatter i 2012 med Beijing Duck og har siden utgitt romanene Tempelhof (2014), Joelle Joelle (2016) og Eurydike Anal (2018). I 2019 kom essayboken Uvilje, og i 2020 debuterte hun som dramatiker med stykket Hunder på Nationaltheatret. I 2021 ga hun ut romanen Feber. Hestedagboka er hennes sjette roman.

Utgitt på Oktober:

2024 Hestedagboka
2021 Feber
2019 Uvilje
2018 Eurydike Anal
2016 Joelle Joelle
2014 Tempelhof
2012 Beijing Duck

 

Les mer

Nyheter

Vibeke Tandberg - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Vibeke Tandberg.
Les mer