Beijing duck

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249510894
"sjelden har vel Aristoteles blitt vist fingeren så massivt som av Vibeke Tandberg i hennes romandebut. Årsakssammenhenger goodbye ... Selv for hardbarkete lesere av modernistisk litteratur kan det overraske at en tekst som bryter med så mange av den dominerende normalprosaens regler kan holde seg samlet, og invitere oss innenfor med en så åpen gestus ... Kanskje er Tandbergs urovekkende univers ikke så vanskelig å kjenne igjen likevel. Og det er godt å sitte igjen med den sjeldne følelsen av at teksten ikke er uttømt ved første lesning. Back to start"
SUSANNE CHRISTENSEN, KLASSEKAMPEN, Årets beste bøker 2012
"Bokens kvaliteter ligger i dens språk og litterære form. Setningsoppbyggingen er tuftet på en korthugget stil, nesten uten bruk av komma og annen tegnsetning. I stedet brukes repetisjon som effektivt virkemiddel for utdypning. Om og om igjen kvernes det over den samme tematikken. Ordene rokeres og settes sammen på nytt i neste setning eller avsnitt. Slik etableres en sakte progresjon i bokens forløp. I bakgrunnen synes å klinge en inspirasjon fra forfatteren Jon Fosses velkjente og insisterende form ... Ved manipulering av karakterer og forskyvning av tid skapes en kompleksitet og et interessant refleksivt rom for leseren å tre inn i. Beijing Duck er et modig litterært eksperiment"
JANICKE IVERSEN, BILLEDKUNST 6/2012
Romanens jeg-person sitter ubevegelig på en stol ved et kjøkkenbord. I stuen sitter Louis og Madeleine og spiser.

"Kanskje jeg kommer til å gå inn i stuen. Kanskje jeg ikke kommer til å gå inn i stuen. Hvis jeg gjør det må jeg sette opp håret. Hvis jeg skal sette opp håret må jeg ha en strikk."

"Beijing Duck" er en nøktern og grotesk roman, en absurd fortelling full av forskyvinger og variasjoner. Med stor autoritet skildrer Vibeke Tandberg et neddempet vanvidd, en runddans av flytende identiteter, der sønnen blir sin egen far, og mor og datter glir over i hverandre, der jeg'et er en ustabil størrelse og alt kan byttes ut med noe annet uten at noe egentlig forandres.

Vibeke Tandberg (f. 1967) er en av våre mest sentrale kunstnere. Hun debuterer med denne romanen.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2012
ISBN 9788249510894
Innbinding Ebok
Tittel Beijing duck
Bokgruppe 852
I salg 31.08.2012
Emne Skjønnlitteratur Romaner
Vibeke Tandberg

Vibeke Tandberg

Vibeke Tandberg (f. 1967) er norsk forfatter og kunstner, kjent for blant annet å eksperimentere med manipulerte fotografier. Hun debuterte som romanforfatter i 2012 med Beijing Duck og har siden utgitt flere romaner. I 2019 kom essayboken Uvilje, og i 2020 debuterte hun som dramatiker med stykket Hunder på Nationaltheatret. Hennes roman Feber (2021) ble utgitt samtidig med en soloutstilling på OSL Contemporary med samme tittel. 

Hestedagboka er hennes sjette roman.

Utgitt på Oktober:

2024 Hestedagboka (Roman)
2021 Feber (Roman)
2019 Uvilje (Essay)
2018 Eurydike Anal (Roman)
2016 Joelle Joelle (Roman)
2014 Tempelhof (Roman)
2012 Beijing Duck (Roman)

 

Les mer

Nyheter

Vibeke Tandberg - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Vibeke Tandberg.
Les mer