Bla i boken

Hafni forteller

roman

Velg format

kr 429
På lager
ISBN
9788249527427
"Så elegant gjort! Prisbelønte Helle Helle byr på en litterær nytelse av de sjeldne … Med Hafni har hun skapt et nydelig, men nevrotisk menneske, en person som har problemer med å si nei … Det er så elegant gjort, så breddfullt av tvil, tristesse og humor … Det er lett å bli forelsket i Hafni, tvangsnevrosene til tross. Helle Helle har gitt oss et menneske som spriker i alle retninger, slik de fleste av oss gjør"
INGER BENTZRUD, DAGBLADET
"Helle Helle er nominert til Nordisk råds litteraturpris 2024 for «Hafni forteller». Ja, selvfølgelig er hun det. For en roman kan vanskelig bli bedre enn denne … hvordan virker denne dristige fortellerformen? Den virker aldeles utmerket! … Jeg ser slett ikke bort fra at sommerens biltur blir i sporene til Hafni"
MIA BULL-GUNDERSEN, BOK365
"En besnærende småtrist og småmorsom historie, løftet av suveren språklig beherskelse … Den spesielle nerven i det tilsynelatende udramatiske er Helle Helles spesialdistanse, og nå gjør hun det igjen. På nok en ny, original måte, men som alltid i Marsteins friske, påpasselige oversettelse"
OLE JACOB HOEL, ADRESSEAVISEN
Helle Helles suverene roman er en roadtrip på jakt etter smørbrød - og en fortvilet ferd for å finne igjen seg selv … Jeg blir rørt over hvor mye raushet hun møter. I Helles varme fortelling skjønner vi at livet vil Hafni vel - på tross av alle de lattervekkende situasjonene hun roter seg opp i, hendelser som fører med seg flauhet og skam … Jeg vil kalle det et snev av hverdagsmagi når Helle Helle strør smil, latter og livsappetitt over det mørket som Hafni også bærer med seg
ANNE CATHRINE STRAUME, NRK
"«Hafni forteller» er et språklig mesterverk om en eksistensiell krise …. Språket er dagligdags og enkelt, men presist og tett. Uhyre stramme komposisjoner lades med betydning … i det jeg bryter overflaten, inntreffer en umiddelbar tilfredstillelse. Helle Helle har skrevet et lite mesterverk om en vanskelig livssituasjon forkledd som en reise i dansk matkultur … Med denne vidunderlige romanen hever Helle standarden fra gull til platina"
ASTRID FOSVOLD, VÅRT LAND
"Drivande god. Biltur utan retning blir litteratur med stødig veggrep … ei feiande flott og drivande historie der både forfall og gjenreising pregar hovudpersonen … Helle Helle er blant Danmarks største forfattarar … Årets roman stadfestar den soleklare posisjonen hennar: Helle skapar relevant litteratur som held høg litterær kvalitet. Ho stablar setningar som vi ikkje har sett før, men som står fram for oss som den mest gyldige livserfaring"
INGVILD BRÆIN, DAG OG TID
" Ei endelaus kjensle av «evig flovhed» skrive frem med påtakeleg humor og poetisk tyngd"
MARGUNN VIKINGSTAD, MORGENBLADET, ÅRETS BESTE BØKER 2023
Hafni forteller ... at hun skal skilles.
Hun ringer fra en rasteplass til romanens egentlige forteller. Men det er kun Hafni som fører ordet.
Hun har planlagt å feire skilsmissen med en såkalt smørbrødreise fra Roskilde over Ringsted, Korsør, Nyborg, Svendborg, Faaborg, via Bøjden-Fynshav og til slutt til Gråsted for å innta det store sønderjyske kaffebordet.
Det var meningen at turen skulle ta åtte dager.
Den ender med å vare cirka en måned.
Nå ringer Hafni for å fortelle hva som gikk galt underveis.

Nominert til Nordisk råds litteraturpris 2024

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2024
ISBN 9788249527427
Innbinding Innbundet
Tittel Hafni forteller
Bokgruppe 421
Oversetter Trude Marstein
I salg 22.02.2024
Emne Reiser Danmark Skjønnlitteratur Romaner Skilsmisse
Helle Helle

Helle Helle

Helle Helle er født i 1965 og oppvokst i Rødby i Danmark. Hun er en av Danmarks mest betydelige forfattere. Helle debuterte i 1993 med kortprosasamlingen Eksempel på liv, og har siden skrevet novellesamlingene Rester og Biler og dyr, samt romanene Hus og hjem, Forestillingen om et ukomplisert liv med en mann, RødbyPuttgarden, Ned til hundene, Dette burde skrives i nåtid, Hvis du vil, de og BOB.  I 2024 utkom romanen Hafni forteller på norsk.

Helle Helle har mottatt en rekke priser for sitt forfatterskap, bl.a. Kritikerprisen i Danmark for Rødby–Puttgarden i 2005, P.O. Enquists Pris 2009 og Det danske akademis store pris 2016. Hun har blitt nominert til Nordisk råds litteraturpris tre ganger, i 2009 for Ned til hundene, i 2015 for Hvis du vil (orig. Hvis det er) og i 2019 for de. For romanen Dette burde skrives i nåtid ble hun tildelt De Gyldne Laurbær, en av Danmarks største og viktigste litteraturpriser. Novellene og romanene hennes er oversatt til over 20 språk.

 

Litterære priser:

Den Danske Akademis Store Pris 2016

De Gylne Laurbær 2012

Per Olov Enquists Pris 2009

Kritikerprisen (i Danmark) 2005

 

Bøker utgitt på Oktober:

2024 Hafni forteller
2022 BOB
2019 de
2015 Hvis du vil
2012 Dette burde skrives i nåtid
2009 Ned til hundene
2006 Rødby–Puttgarden
2003 Forestillingen om et ukomplisert liv med en mann
2002 Biler og dyr
2001 Hus og hjem
Les mer

Nyheter

Helle Helles nye roman rett inn på bestselgerlista

Helle Helles kritikerroste roman BOB inntar denne uken 9. plassen på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur. BOB er også på 5. plass på bestselgerlista for e-bøker.
Les mer