Gå under jorda

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249514304
"Bugge viser frem en fantastisk frodighet og kløkt gjennom sine tallrike tankespring, innfall, konspirasjonsteorier og tilløp. Konspirasjonsteoriene er herlige, bakgrunnshistoriene såpass merkelige at man kan ta seg i å tro de er sanne"
BJØRN GABRIELSEN, DAGENS NÆRINGSLIV
"Overbevisende oppspinn som oser av fortellerglede og fandenivoldskhet ... et språk så fullt av kropp og kjøtt at jeg etter endt lesning sitter igjen fullstendig utslitt, med én tanke i hodet: "Hva er det jeg har vært med på nå?" ... Bugge assossierer seg hit og dit i et imponerende tempo, og øser ut spillopper fra kreativitetshvelvet sitt. Konspirasjonsteorier og fandenivoldskhet tyter ut av sidene. Jeg holder heseblesende følge ... på grunn av den smittende entusiasmen han leverer."
ELLEN SOFIE LAURITZEN, DAGBLADET
"Tre år etter den knallsterke novelledebuten Yttersider er Mikkel Bugge heldigvis tilbake som betydelig romandebutant ... Bokens 411 siders komplekse og fantastiske historier lar seg vanskelig gi et referat om, fordi de tekstlige krumspringene spretter og danser som en turner i frittstående ... Digresjonene blir et solid stillas, for stilen i romanen som er svært elegant. Bugge viser oss romanformens virilitet og styrke ved å kombinere realisme med intellektuelle og konspiratoriske dypdykk, både med og uten drakt. For et talent!
STEIN ROLL, ADRESSEAVISEN
"På ambisjonstoppen ... Fortellingene bare fosser ut av romandebutant Mikkel Bugge. Det er ingen grunn til å be ham begrense seg ... Jeg kan like godt slå fast med en gang at Mikkel Bugge skriver med et ambisjonsnivå og med en selvtillit som er sjelden å se hos en romandebutant. Det er også interessant at han beveger seg så langt unna de dominerende trendene i norsk litteratur ... Mikkel Bugge graver så dypt i romanverktøykassen at han kvalifiserer til å bli pensum på litteraturvitenskap"
KNUT HOEM, NRK Julens beste bokgaver 2010
"en talentfull forfatter som vi skal følge med årvåkenhet framover. Romanen hans av i høst «Gå under jorda» oser av talent. Det er en dristig roman i betydningen litterært grep, komposisjon og perspektiv ... pirrer så vel tanke som smilebånd. Det imponerende for meg blir det sikre grepet forfatteren har på stoffet ... en rik leseropplevelse"
FINN STENSTAD, TØNSBERG BLAD
"en mørk saga som likevel er både lett og fornøyelig å lese. Det skyldes forfatterens utvilsomme skrivebegavelse som bærer ham igjennom så vel det filosoferende alvor, som flåserier og fleip, samtidig som det uredde blikket og den nesten nonchalante energien i teksten røper at Bugges talent er av en kaliber som, hvis han vet å skjøtte det, kan bære frem en samtidskronikør av første klasse ...leseren føres lykkelig med, ustanselig inspirert av vitaliteten i Bugges språk, den uredde frekkheten i hans tankesprang og konsekvensen i hans visjon. Den skal det bli interessant å følge!"
KNUT FALDBAKKEN, VG
"en finurlig romankonstruksjon og en intrikat blanding av enkelthistorier, essayistiske betraktninger, fabuleringer og faktasnutter, samt mye vidd, som til slutt samler seg omkring seg selv i en formfullendt romanintrige ... I alle fall skriver Mikkel Bugge suverent sammen en masse delhistorier, eventyr, debattinnlegg, fabuleringer og noveller, en rekke personers sammenflettede og innfløkte liv, alt sammen til én roman. Han gjør det overlegent"
JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD
"Mannen skriver prosa som scorer svært høyt på mine litteraturkritiske parameter. Og han treffer blink i mitt litteraturelskende hjerte. Gå under jorda er en gnistrende velskrevet, intelligent, kreativ, humoristisk og passe sinnsyk roman. Den er parodisk, lekende, ironisk og levende på en helt herlig postmodernistisk måte. Bugge klipper og limer, han leser og skriver, og han klarer å formulere en tekst som gir meg en voldsom leseglede. Ganske enkelt fantastisk. Hadde Bladet Nordlys operert med terningkast, ville jeg trillet frem en sekser her ... Vittig, velskrevet og verdifull"
LINDA KASPERSEN, NORDLYS
"Gå under jorda er en fortellerekspedisjon. Den er kløktig flettet sammen og åpner dører med overraskende innhold"
EVA HILDE MURVOLD, TRØNDER-AVISA
"Et meget vellykket episk eksperiment"
LINDA KASPERSEN, ADRESSEAVISA, ÅRETS UTVALGTE 2010
"Sterk og frisk annenbok av et stort fortellertalent. Et knippe svært ulike personers skjebner knyttes sammen i en fabulerende saga som krysser både psykologiske, geografiske og kulturelle grenser, og holder spenningen til siste side. Hvem sa at fortellingen er død i ung norsk prosa?"
KNUT FALDBAKKEN, VG, ÅRETS BESTE BØKER 2010
"En nykommer mange bør gjøre seg kjent med. Originalt, fascinerende, dristig komponert"
FINN STENSTAD, TØNSBERG BLAD, ÅRETS ANBEFALINGER 2010
"en sånn bok som på kritikerspråket ’viser at romansjangeren fortsatt er vital’ ... Når han nå skriver seg inn blant de unge lovende romanforfatterne, skjer det med episk overskudd ... på et ypperlig radikalt bokmål."
HENNING KARLBOM, MOSS AVIS
En medrivende bok av en av årets mest spennende nye norske forfattere"
BRITT-KARIN JOHANSEN, ØSTLANDS-POSTEN
Ei jente blir med biologilæreren sin på en reise til et Jugoslavia i krig. En TV 2-reporter greier ikke å glemme synet av et kvinnelik i snøen. En dramatiker skjuler en forbrytelse i sitt mest kjente teaterstykke.

I Gå under jorda veves historier om smittende ensomhet, kjærlige parasitter, falmende lærere og forbrytelser mot menneskeheten sammen på overraskende vis. Mikkel Bugges første roman er full av lekne ekspedisjoner inn i en verden av grenseoverskridende vitenskap og forskrudde myter. Dypest sett handler det kanskje om de mørke hullene i historiene vi ikke forteller hverandre, og de svarte klumpene som blir igjen inni oss.

"Gå under jorda" er en roman om de som går under, og de som går videre.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2014
ISBN 9788249514304
Innbinding Ebok
Tittel Gå under jorda
Bokgruppe 852
I salg 19.06.2014
Design Johanne Hjorthol
Emne Romaner Skjønnlitteratur Kriminalitet Mediamiljøer Drap
Mikkel Bugge

Mikkel Bugge

Mikkel Bugge (f. 1978) er forfatter og dramatiker. Han debuterte med novellesamlinga Yttersider i 2007. I 2010 utkom hans første roman Gå under jorda. For denne romanen ble han nominert til P2-lytternes romanpris og Ungdommens kritikerpris, og han ble tildelt Havmannprisen 2011. Flere av novellene hans er oversatt til andre språk. Mikkel Bugge debuterte som dramatiker i 2010 med forestillinga Velkommen på Hålogaland Teater. Han har også skrevet stykket Drømmebyen som ble spilt på Den Nationale Scene i Bergen i 2012. Novellesamlinga Tauet utkom i 2014. For denne ble Bugge nominert til Brageprisen. Du er ny er hans fjerde bok.

 

Litterære priser:

2011 Havmannprisen

 

Utgitt på Oktober:

2023 En forbløffende etterligning (Noveller)
2018 Du er ny (Roman)
2014 Tauet (Noveller)
2010 Gå under jorda (Roman)
2007 Yttersider (Noveller)

 

Flere forfatterportretter

Les mer

Nyheter

Mikkel Bukke - flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Mikkel Bukke.
Les mer

27.09.23 |Lansering av Kjersti Annesdatter Skomsvold og Mikkel Bugges nye bøker @Café Månefisken

Velkommen til lansering av Kjersti Annesdatter Skomsvold og Mikkel Bugges nye bøker
Les mer