Du er ny

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249520015
"Er det virkelig så uvanlig med en bok om folk som har en vanlig jobb? Bugge er i hvert fall god til å skildre disse menneskene, både jeg-personens graviditet, følelser og ambivalente forhold til kjæresten ... Bugge lykkes med å skildre komplekse, ekte mennesker i en komplisert relasjon ... Bugge beskriver godt det vanskelige trekantforholdet mellom mor, far og barn ... Du er ny er en roman uten store fakter eller dramatiske utganger, men skildrer godt det lille livet – kaller vi det ikke det? – som oppstår når alt er nytt i verden. Det er da også stort nok for de fleste"
ELLEN ENGELSTAD, KLASSEKAMPEN
"Mikkel Bugges Du er ny er mer enn en barselbok ... Mer enn en samlivs- eller barselbok er dette et utsnitt av et liv, med et skakt blikk på den norske velferdsstaten ... Her har Bugge helt siden debuten gått motstrøms, både gjennom den fandenivoldsk ambisiøse romanen Gå under jorda (2010), og den Brageprisnominerte novellesamlingen Tauet (2014), da han ble omtalt som en av sin generasjons mest spennende forfattere. Yttersider åpnet med en hjerteskjærende god novelle ... Bugge følger først og fremst opp sitt eget originale forfatterskap, med denne snåle og skakt humoristiske lille fortellingen"
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET
"Det er en sår fortelling, dette, om en ekstra skjør fase i et allerede skjørt liv. Den viser hvordan det som skal være til hjelp, oppleves som en ekstrabelastning … en fin skildring av en erfaring som er like unik som den er universell … Alle som en gang har født en skrikerunge, vil kunne relatere – helt uavhengig av ressursstyrke"
GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN
"Dristig mann skildrer uerfaren kvinnes liv som hun opplever det … en ung kvinne i ferd med å føde, og leseren får hele den intenst overveldende prosessen skildret med hennes egne ord … 'Jeg sto i gangen og venta på meg selv', heter det på en av de siste sidene. Det er leserens glede å bli med henne til hun møtes, i en roman like enkel som den er ambisiøs"
JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD
"Barnetung roman med schwung. Intenst og realistisk om et ungt par og den svimlende, skjøre tiden før og etter en fødsel … Bugge er en forfatter som tidligere, gjennom to novellesamlinger og en roman, har vist sine litterære evner til å gi skikkelser liv og troverdighet"
STEIN ROLL, ADRESSEAVISEN
"Jeg sa til Joakim at jeg kom til å skjære henne ut om han ikke kjørte meg til fødeavdelinga. Han sto borte ved oppvaskkummen og vaska en kjele, men han snudde seg med det samme og så meg i øynene uten å flakke eller okke seg. Jeg var fem dager på overtid, men egentlig hadde jeg vært på overtid i flere måneder."

Hun blir gravid med en mann hun nettopp har møtt. Han har en rygg som kan tåle mye. Men barnet der inne forskyver alt. I spennet mellom nærhet og desperasjon vokser en ny virkelighet fram.

«Du er ny» skildrer den svimlende, skjøre tida før og etter en fødsel.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2018
ISBN 9788249520015
Innbinding Ebok
Tittel Du er ny
Bokgruppe 852
I salg 07.08.2018
Emne Ekteskap og parforhold Romaner Skjønnlitteratur Svangerskap Barn
Mikkel Bugge

Mikkel Bugge

Mikkel Bugge (f. 1978) er forfatter og dramatiker. Han debuterte med novellesamlinga Yttersider i 2007. I 2010 utkom hans første roman Gå under jorda. For denne romanen ble han nominert til P2-lytternes romanpris og Ungdommens kritikerpris, og han ble tildelt Havmannprisen 2011. Flere av novellene hans er oversatt til andre språk. Mikkel Bugge debuterte som dramatiker i 2010 med forestillinga Velkommen på Hålogaland Teater. Han har også skrevet stykket Drømmebyen som ble spilt på Den Nationale Scene i Bergen i 2012. Novellesamlinga Tauet utkom i 2014. For denne ble Bugge nominert til Brageprisen. Du er ny er hans fjerde bok.

Flere forfatterportretter

 

Litterære priser

Havmannprisen 2011

 

Av Mikkel Bugge:

2023 En forbløffende etterligning
2018 Du er ny
2014 Tauet
2010 Gå under jorda
2007 Yttersider
Les mer

Nyheter

Mikkel Bukke - flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Mikkel Bukke.
Les mer

27.09.23 |Lansering av Kjersti Annesdatter Skomsvold og Mikkel Bugges nye bøker @Café Månefisken

Velkommen til lansering av Kjersti Annesdatter Skomsvold og Mikkel Bugges nye bøker
Les mer