Forbryter og straff

roman

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249526826
NOMINERT TIL NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS 2023

"Forbryter og straff" åpner med ordene: «Jeg har bestemt meg for å skrive om han.» Hun som skriver, er en norsk forfatter, bosatt i Paris på tiende året. Han er mannen som voldtok henne. Han som ingen vil at hun skal skrive om, ikke familien, ikke kjæresten hennes - egentlig vil hun det ikke selv heller. Mens hun venter på at saken hennes skal komme for retten, leter hun og kjæresten etter et sted å flytte sammen, i en by som er mer fremmed enn før. Hun leser alt hun kommer over om åsteder, forbrytere og ugjerninger. Og hun skriver. Det er som en straff hun har fått: at hun må skrive om han. Han er blitt hovedpersonen i livet hennes.

"Forbryter og straff" er en roman som i et direkte og reflektert språk beskriver tida etter en voldtekt. Den er også et litterært saksinnlegg som går skarpt i rette med våre fortellinger om offer og overgriper, skyld og straff.

«pløyer dypt i våre holdninger til offer og overgriper i ny roman om voldtektens langvarige traumer ... beundringsverdig gjennomført»
INGRID BENTZRUD, DAGBLADET, terningkast fem

«sterkt og solid om den indre splittelsen som finner sted etter et livsendrende traume»
THULA KOPREITAN, NRK

«hun tar ordet på vegne av alle ofre for overfallsvoldtekter og gir dem et ansikt og en fortelling»
ASTRID FOSVOLD, VÅRT LAND

«en av årets hittil beste norske romaner»
CARINA ELISABETH BEDDARI, MORGENBLADET

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2023
ISBN 9788249526826
Innbinding Pocket
Tittel Forbryter og straff
Bokgruppe 502
I salg 06.03.2023
Emne Traumer Romaner Voldtekt Skjønnlitteratur Paris
Kathrine Nedrejord

Kathrine Nedrejord

Kathrine Nedrejord (f. 1987) er forfatter, dramatiker og scenekunstner. Nedrejord er samisk med røtter i Kjøllefjord i Finnmark, men har bodd i Paris siden 2011. Hun debuterte i 2010 med romanen Transitt, og i 2014 utkom hennes andre roman, Trengsel. For romanen Forvandlinga (2018) ble hun tildelt Havmannprisen. Fra 2018 til 2020 var Kathrine Nedrejord husdramatiker ved Nationaltheatret. Hun har også skrevet fem barne- og ungdomsbøker. Nedrejord er nominert til Nordisk råds litteraturpris 2023 for romanen Forbryter og straff (2022).

«Det er ikke ofte man kommer i berøring med en litteratur som så skarpt og utilslørt avviser tilgivelse og benådning som etisk og juridisk bestemmelse … Med imponerende litterær kontroll og med klokskap snarere enn skånsomhet, med vrede snarere enn selvransakende forbehold, skriver Nedrejord frem sitt anklageskrift … Forbryter og straff er en rik roman som klarer å være tidsmessig og aktuell samtidig som den vekker til live en forbindelse f.eks. med Nathaniel Hawthornes hjerteskjærende The Scarlet Letter
Fra juryens begrunnelse for nominasjonen til Nordisk råds litteraturpris 2023.

Flere forfatterportretter

 

Litterære priser:

Havmannprisen 2022

 

Utgitt på Oktober:

2022

Forbryter og straff

2018

Forvandlinga

2014

Trengsel

2010

Transitt

Les mer

Nyheter

Kathrine Nedrejord - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Kathrine Nedrejord
Les mer

Kathrine Nedrejord nominert til Nordisk råds litteraturpris 2023

Kl. 12.00 i dag ble nominasjonene til Nordisk råds litteraturpris offentliggjort. Kathrine Nedrejord er en av de to norske kandidatene. Nedrejord er nominert for den kritikerroste romanen Forbryter og straff som utkom våren 2022.​​​​​​​
Les mer