Et siste kyss

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249510917
"En av årets beste bøker ... Fossum skriver med en klarhet som får frem kompleksiteten i vante motiver ... Det er ingen nyhet at fortiden kaster skygger, men Marita Fossum får det subtilt og uforutsigbart frem ... Det er også en leken bok, midt i sin kretsing rundt mørk tematikk som skyld, uberørthet, kunstens rolle og livets dumme tilfeldigheter ... Et siste kyss er blitt en utsøkt thriller som plasserer seg i toppsjiktet av skandinavisk prosa"
SUSANNE HEDEMANN HIORTH, DAGENS NÆRINGSLIV
"Fossums prosa bidrar sterkt til å formidle handlingen på en visuell og samtidig ukomplisert måte som tjener formålet godt. Teksten klipper effektivt mellom menneskene og stedene deres etter hvert som kronologien flytter seg langs den korte tidslinjen ... Et siste kyss er en engasjerende, kortfattet og innsiktsfull roman som holder leseren på plass i sitt drama hele veien"
LEIF EKLE, NRK P2
"hun berører sider ved menneskenaturen med en flyktig dybde, som gjør Et siste kyss like utsøkt som resten av hennes forfatterskap ... Hun skriver liksom flyktig, tilfeldig og slentrende, med en letthet som griper dypt inn i menneskenaturen. Og med en tragikomikk, her spesielt i portrettene av en sjalu Helen og en ganske kynisk Adrian ... livet er ikke nødvendigvis rettferdig. Det viser avslutningen på denne boka, som er like dramatisk og trist som den er skremmende elegant"
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET
"Fossum er ingen høytropende forfatter, men enhver som lar seg friste til nærkontakt kunne kanskje bli avhengig ... Det meste anes og antydes, og det virker sterkt og overbevisende og fint balansert ... et overbevisende portrett av en mann som urovekkende nok klarer å leve fint med skyld og skam. Et siste kyss er derfor nok et eksempel på Marita Fossums fine kvaliteter som forfatter"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Marita Fossum har et luksusproblem som forfatter. Hun skriver så bra at du som leser blir litt skuffet over at boka bare teller knapt 200 sider"
JON ÅGE FISKUM, TRØNDER-AVISA
"Utsøkt thriller som utspiller seg i løpet av ett drøyt døgn i Oslo, 26. november. Om en uberørt mann og fire kvinner, sleiphet og skyld. Fossum skriver som vanlig presist i en roman som er mer et flettverksdrama med fortidige svik som bakteppe, enn en krim der alle bitene faller på plass"
SUSANNE HEDEMANN HIORTH, DAGENS NÆRINGSLIV Årets beste bøker 2012
"Marita Fossum kan kunsten å skrive moderne kammerspill i besnærende og lekne settinger ... en kresen stilist, hun skriver sparsomt og poengtert og må vel nærmest sies å være en stille forfatter. Ikke desto mindre treffer hun godt med sine usentimentale skildringer av sentrale hendelser i vanlige menneskers liv, noe de mange litterære prisene er bevis på. Årets utgivelse, Et siste kyss, er av samme gode Fossum-kvalitet: Den er enkel og kompleks, leken og alvorlig på en gang ... En elegant påminning om människans obotliga ensamhet"
LARS HELGE NILSEN, BERGENS TIDENDE
"Fossum har evnen til å tydeliggjøre – blottstille de mellommenneskelige mekanismer og individuelle kvaler – og samtidig avkle språkets iboende underliggjøringsevne ... I Et siste kyss er det perspektiv- og stemmeskiftene som bidrar til tydeliggjøringen, mens språket avkler karakterene nådeløst ... Fossum evner med letthet og eleganse å forene politisk og psykologisk innhold, knytte samfunnsmessige skjevheter opp mot mellommenneskelige mekanismer, ved å trekke overbevisende linjer mellom emosjonell manipulasjon og politisk spill, det er vakkert, sterkt og rystende"
MIRIAM STENDAL BOULOS, lesendeskrivende.blogspot.no
"Et siste kyss er Marita Fossums sjette roman, og med denne setter hun en standard for skildringer av det indre følelseslivet som burde få enhver som liker å lese, til å følge spent med fremover … Grøssende god bok! En utrolig velskrevet og lettlest roman som gir et innblikk i menneskelig psyke"
INGVILD W.N. PORTAASEN, PSYKISK HELSE
Adrian har gått gjennom livet uten at det har satt dype spor. Han er barnløs, i femtiårene, med tre ekteskap bak seg, og en ledende stilling i offentlig sektor. Hver onsdag, helg og ellers alle ferier og høytidsdager tilbringer han med kjæresten Helen. Forholdet deres er definert og kontrollert. En dag oppsøkes han av den unge og vakre Simone, hun er forfatter og vil bruke ham i et romanprosjekt.

I "Et siste kyss" låner Marita Fossum trekk fra spenningsromanen. Gjennom et skjebnesvangert døgn følger vi flere personer, og gradvis endres forståelsen av betingelsene for den enkeltes handlinger. Fossum skriver effektivt og klangfullt, og med en dypt menneskelig resonans. Med stort driv og språklig følsomhet skriver hun fram et drama om anger og skyld, hevn og rettferdighet.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2012
ISBN 9788249510917
Innbinding Ebok
Tittel Et siste kyss
Bokgruppe 852
I salg 13.11.2012
Emne Ekteskap og parforhold Skjønnlitteratur Romaner
Marita Fossum

Marita Fossum

Marita Fossum (f. 1965) debuterte i 2002 med romanen Verden utenfor. Hun ble tildelt Tanums kvinnestipend i 2005, og for sin tredje roman, Forestill deg, mottok hun Brageprisen. For romanen Kjære gjetergutt (2006) fikk hun Bokhandelens forfatterstipend. Singularitet er hennes sjuende roman.

 

Litterære priser:

2007 Bokhandelens forfatterstipend
2005 Tanums kvinnestipend
2005 Brageprisen

 

Utgitt på Oktober:

2018 Singularitet (Roman)
2012 Et siste kyss (Roman)
2011 Lykksalighet (Roman)
2006 Kjære gjetergutt (Roman)
2005 Forestill deg (Roman)
2004 Å drepe en drage (Roman)
2002 Verden utenfor (Roman)

 

Les mer