Å drepe en drage

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249514403
"Marita Fossum klarer på en usedvanlig fin måte å skildre en tragisk fortelling – hovedpersonens store smerte og dypt forstyrrede sorg – uten å nevne dem med et ord"
LEIF EKLE, NRK P2, BOKTILSYNET
"Å skrive en bok som denne, som på en overbevisende måte har død som sitt eksistensgrunnlag, er litterær balansekunst … Å drepe en drage er en ekstremt selvbehersket og bevisst roman … Å drepe en drage er en dypt menneskelig og verdensnær roman … Fossums språk, på en gang preget av dyp kynisme og grenseløs kjærlighet, er sjeldent ansvarsfullt overfor temaet sitt. Selv den leser som innerst inne foretrekker høymodernistisk virtuositet, er nødt til å gi denne boka flere stjerner"
SIMEN HAGERUP, DAGSAVISEN
"Det er sterke følelser og dype tragedier Marita Fossum setter ord på i sin andre roman … på forunderlig vis har Fossum klart å løfte sin historie opp i en sfære der forsoning oppveier fortvilelse, og håp gir balanse til avmaktsfølelsen. Hun gir også rom for striper av humor, ikke en humor som kaller på latteren, men en mild, avdempet humor som på sitt vis også bringer et forsonende element inn i fortellingen … En historie som den Fossum forteller her, kunne lett forfalt til gråtkvalt sentimentalitet. Det sparer hun oss for. Fortellingen virker ikke mindre sterkt av den grunn. Og til slutt folder den seg ut mot noe som likner ei lysere framtid"
Øystein Rottem, DAGBLADET
"Marita Fossum er flinkt til å skrive frem genuin energi og bevegelighet i sin fiksjon"
MORTEN AUKLEND, KLASSEKAMPEN
"Enkeltparti i denne romanen er så intense, smertefulle og gripande at det gjer vondt å lese dei"
ODDMUND HAGEN, DAG OG TID
"Marita Fossum har skrive ein stillferdig, men svært gripande roman om det som må vera noko av det verste ein kan oppleve, å mista eit barn"
GINA MARIE NORDBERG MOE, VINDUET
"Det er en varm og forsonende tone over Marita Fossums beretning om sorgreaksjoner. En liten stillferdig fortelling, uten løfter, uten fasit"
FÆDRELANDSVENNEN
"Å drepe en drage er ikke en roman med store ord. Fossum evner å skildre det at tragedien rammer, uten å bli dramatisk"
SIRI M. KVAMME, BERGENS TIDENDE
"Gjennom hele den sorgtunge historien som langsomt nedfeller seg, fornemmer man alvoret til en realistisk forteller som tydeligvis synes det er viktigere å stille spørsmål og tale sant enn å gripe til groteske, salgbare sjokkeffekter fra stoffhelvetet for å vekke medieoppmerksomhet … en godt avstemt roman"
STEINAR SIVERTSEN, STAVANGER AFTENBLAD
"en oppfølger som mer enn overbeviser. Hun har et godt grep om språket, metaforene hun velger er sparsomme og uhyre velvalgte … en fullkommen bok om sorg. Det gjør vondt å ta den innover seg. Som leser lar man seg opprøre av dens ærlighet og innsikt, og man priser seg lykkelig over at det fortsatt dukker opp kunstnere som har noe på hjertet"
FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN
"Også denne gang viser Fossum et stilrent og nærgående forhold til språket … En bok til ettertanke"
ANN-KRISTIN LOODTZ, NETTAVISEN
"Det gjør vondt å lese denne boka, fordi den er så utrolig godt skrevet om et vondt tema … Forfatteren viser gjennom boken en kunnskap og innsikt i det hun skriver om som gjør at scenene som utspiller seg blir tydelige, sterke og troverdige ... Det er føles godt å gråte over en så god bok"
JAKOB BERG, UNIVERSITAS
"Trist og fin på samme tid … Marita Fossum … har en særegen forfatterstemme, som er både melankolsk og jordnær – Hun finner en tilsynelatende enkel historie og gjør den til en varm og spesiell leseopplevelse"
HILDE AAMODT GAARDER, HENNE
"en hjerteskjærende og god bok … I all sin enkelthet gjør denne boka et dypt inntrykk"
LEIKNY GAMLEM KALVATN, FAMILIEN
En dag får Else Hammer en telefon fra politiet om at den eneste sønnen hennes er død. Vi følger henne i dagene umiddelbart etter at hun har fått denne meldingen hun legger seg ned på en benk i Slottsparken, og blir siden innlagt på psykiatrisk klinikk. Fortellingen om Else danner et portrett av et ensomt menneske som forsøker å få et grep om sitt eget liv, og slik handler romanen ikke bare om hjelpeløshet, men også om å kunne hente frem håp i en håpløs situasjon.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2014
ISBN 9788249514403
Innbinding Ebok
Tittel Å drepe en drage
Bokgruppe 852
I salg 19.06.2014
Emne Romaner Ensomhet Skjønnlitteratur Sorg Oslo Psykiske lidelser
Marita Fossum

Marita Fossum

Marita Fossum (f. 1965) debuterte i 2002 med romanen Verden utenfor. Hun ble tildelt Tanums kvinnestipend i 2005, og for sin tredje roman, Forestill deg, mottok hun Brageprisen. For romanen Kjære gjetergutt (2006) fikk hun Bokhandelens forfatterstipend. Singularitet er hennes sjuende roman.

 

Litterære priser:

2007 Bokhandelens forfatterstipend
2005 Tanums kvinnestipend
2005 Brageprisen

 

Utgitt på Oktober:

2018 Singularitet (Roman)
2012 Et siste kyss (Roman)
2011 Lykksalighet (Roman)
2006 Kjære gjetergutt (Roman)
2005 Forestill deg (Roman)
2004 Å drepe en drage (Roman)
2002 Verden utenfor (Roman)

 

Les mer