Er hun din?

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249518661
"Nils-Øivind Haagensen sår tvil om hva som er viktig her i verden. Barn og familie eller selvrealisering? Han setter tidens tanker under debatt i en enkel, sår og poetisk roman"
ATLE CHRISTIANSEN, AFTENPOSTEN, Årets beste bøker 2016
"Vakkert om hvordan et vennskap mellom barn og voksen kan være en eksistensiell redning. Samtidig beskriver han hvordan barnets åpenhet og mangel på 'voksenkunnskap' kan romme innsikter som glipper for de voksne"
OLAV LØKKEN REISOP, DAGBLADET, Årets beste bøker 2016
"Forførende om livet og litteraturen. Nils-Øivind Haagensen skriver om lengsel, kjærlighet og litteratur i sin nye roman. Det gjør han godt ... Romanen står frem som både jordnær og drømmende, realistisk og lengtende. Det gjør han fint, Nils-Øivind Haagensen, han kombinerer letthet med eksistensiell tyngde"
ANNE CATHRINE STRAUME, NRK P2
"en enkel, sår og poetisk roman med utsøkte personportretter og hverdagsmoralske problemstillinger ... Ved hjelp av stødig håndverk og enkle hjelpemidler, som for eksempel barnligpoetiske replikkvekslinger mellom et barn og en voksen, tenker romanen sitt om det som er viktig her i verden"
ATLE CHRISTIANSEN, AFTENPOSTEN
"Fremstillingen av mannens barnløshet vinner i dybde gjennom antydningene om at sorgen hans og lengselen kan komme til å utvikle seg i sykelig retning ... en skarp og balansert observatør av nåtidens sosiale virkelighet. I motsetning til forfattere som i tradisjonen etter Gustave Flaubert er mest interessert i å avsløre menneskets dårskap, har Haagensen også et våkent øye for våre forsonende sider: Varmen, spontaniteten, gleden over å kunne finne sammen i en samtale"
FRODE HELMICH PEDERSEN, MORGENBLADET
"Man slipper sjelden unna det helt nære hos Nils-Øivind Haagensen. Rommet man er i, relasjoner man står i. Menneskene virker så vanlige, hvor eksentriske de enn i realiteten er ... I Ares hode er sommerhuset som 'et frimerke på et brev skrevet i gress og sand og vann'. Den kalde lufta mot kroppen er 'som badehud mot tørr hud' (eksempel på en blålig selvklarhet som er Haagensen på sitt beste)"
SINDRE ANDERSEN, KLASSEKAMPEN
"Nådeløs og omsorgsfull innsirkling av sorg og abortert farskjærlighet ... jeg sitter også igjen med mer enn nok å tenke videre på – og med en dyp emosjonell, ettertenksom klangbunn som ikke slutter å resonnere med det første"
EIRIK LODÉN, STAVANGER AFTENBLAD
"Nils-Øivind Haagensen har den sjeldsynte evna til skrive lett om slikt som slett ikkje er enkelt. Ein skulle ikkje tru det var mogeleg å skrive ein feelgood-roman om ein mann som både har kjærleikssorg og sørgjer over ei ufødd dotter. Men det er nettopp det Nils-Øivind Haagensen har gjort i romanen Er hun din? ... ein roman som trass i ei lettlesen, sjarmerande form opnar opp for både vanskelege kjensler og vanskelege spørsmål"
MERETE RØSVIK GRANLUND, DAG OG TID
"Barnets undring utflater hierarkiet som det voksne blikket alltid ilegger ting, følelser, relasjoner og kroppen. Møtet mellom den voksne og den lille jenta oppleves friskt, genuint og rørende ... Men det skjer et, av flere, skift i romanen når vi får tilgang til hvorfor Are er retningsløs og i stillstand. Kontakten med den lille jenta har satt i gang en følelsesrekke i Are ... Er hun din? tar store sjanser med sine krappe formskift, og resultatet er en roman som både berører og gir en følelse av ubehag"
HILDE SLÅTTO, VÅRT LAND
Det er sommer, og Are blir invitert i bursdag til en venninne. Han har ikke sett henne på flere år. Feiringen er i et sommerhus på en øy i en norsk innsjø. I huset finnes seks år gamle Eira, som får øye på Are og begynner å stille ham spørsmål.

- Er du hårsår?
- Har du skrevet testamente?
- Har du barn?

Samtalene med den lille jenta åpner rom i Are som har vært lukket i lang tid: Historien om barnet som aldri ble født. Historien om kjærligheten som ikke fikk fortsette. Rundt Eira og Are utspiller det seg en voksen og fuktig fest som varer i flere dager, til det plutselig skjer en ulykke, og Are må forlate øya i all hast. Han rekker ikke engang å ta på seg skoene.
«Er hun din?» er en lysende, varm og vakker roman om et usedvanlig vennskap.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2017
ISBN 9788249518661
Innbinding Pocket
Tittel Er hun din?
Bokgruppe 502
I salg 22.06.2017
Emne Skjønnlitteratur Barn Voksne Vennskap Romaner
Nils-Øivind Haagensen

Nils-Øivind Haagensen

Nils-Øivind Haagensen (f. 1971) debuterte med diktsamlingen Hender og hukommelse i 1998. Siden har han skrevet flere romaner og en rekke bøker i andre sjangre. I 2004 ble han tildelt Sultprisen for sitt forfatterskap. I 2013 ble diktsamlingen God morgen og god natt nominert til Nordisk råds litteraturpris. I 2017 ble han tildelt Stiftelsen Kjell Holms kulturpris.

 

Litterære priser:

2017 Stiftelsen Kjell Holms kulturpris
2004 Sultprisen

 

Utgitt på Oktober:

2021 Sangria i parken (Roman)
2020 Det uregjerlige (Dikt)
2019 Dette norske livet (Roman)
2018 Stor (Dikt)
2016 Er hun din? (Roman)
2014 Spredning (Dikt)
2013 Liten (Roman)
2012 God morgen og god natt (Dikt)
Les mer

Nyheter

Nils-Øivind Haagensen - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Nils-Øivind Haagensen.
Les mer