En forbløffende etterligning

noveller

Velg format

kr 429
På lager
ISBN
9788249527090
"Mikkel Bugge greier å gjere det usannsynlege sannsynleg … «En forbløffende etterligning» består av fire svært velskrivne noveller … I alle novellene er det ei underliggjande framandkjensle overfor seg sjølv og den verda ein lever i, og Bugge vrir på elegant og overraskande vis realistiske utgangspunkt inn i noko absurd og surrealistisk der anger og samvit er noko relativt … ein forfattar det er verdt å følgje med på"
ODDMUND HAGEN, DAG OG TID
"ein gåverik novellesnikrar, som veit å lage tydelege rammer for dei tankespringande tekstane sine … ei leseverdig samling noveller om indre rivningar og ytre press. Den etterlèt meg grublande på korleis ein kan skubbe sjølvet sitt tilbake på plass, utan at det skal kjenne seg som ein fange der inne"
EIVIND MYKLEBUST, KLASSEKAMPEN

Det blir veldig stille i rommet, og jeg må utfylle.

Vi har snakka om dette siden vi møttes, at vi ikke skal ha barn, men vi er her for å finne noen gode løsninger, sier jeg, og kjenner umiddelbart hvordan dette ulne språket fester seg klamt i ganen min. Jeg har alltid foraktet det upresise språket og folkene som bruker det, men nå er jeg der selv.

Tiril snur seg og ser på meg, med et blikk jeg ikke greier å tolke. Det er noe nærmest forskrekket over henne, det er som om hun kikker opp på meg fra bunnen av et djupt hull."

I et overraskende spill mellom humor og alvor sprenger novellene i denne samlinga grensene for virkeligheten. Her finnes bisarre situasjoner og steile individer som tvinges til å ta uventede valg. Novellene er merket av Mikkel Bugges helt særegne evne til å utvide sjangeren. Karakterene lengter etter tilhørighet i en vaklende verden der genteknologi, menneskekloning, selvhevdelse og etterlikning gjør det stadig mer krevende å finne et selv.]]>

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2023
ISBN 9788249527090
Innbinding Innbundet
Tittel En forbløffende etterligning
Bokgruppe 412
I salg 14.09.2023
Emne Noveller Skjønnlitteratur
Mikkel Bugge

Mikkel Bugge

Mikkel Bugge (f. 1978) er forfatter og dramatiker. Han debuterte med novellesamlinga Yttersider i 2007. I 2010 utkom hans første roman Gå under jorda. For denne romanen ble han nominert til P2-lytternes romanpris og Ungdommens kritikerpris, og han ble tildelt Havmannprisen 2011. Flere av novellene hans er oversatt til andre språk. Mikkel Bugge debuterte som dramatiker i 2010 med forestillinga Velkommen på Hålogaland Teater. Han har også skrevet stykket Drømmebyen som ble spilt på Den Nationale Scene i Bergen i 2012. Novellesamlinga Tauet utkom i 2014. For denne ble Bugge nominert til Brageprisen. Du er ny er hans fjerde bok.

 

Litterære priser:

2011 Havmannprisen

 

Utgitt på Oktober:

2023 En forbløffende etterligning (Noveller)
2018 Du er ny (Roman)
2014 Tauet (Noveller)
2010 Gå under jorda (Roman)
2007 Yttersider (Noveller)

 

Flere forfatterportretter

Les mer

Nyheter

Mikkel Bukke - flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Mikkel Bukke.
Les mer

27.09.23 |Lansering av Kjersti Annesdatter Skomsvold og Mikkel Bugges nye bøker @Café Månefisken

Velkommen til lansering av Kjersti Annesdatter Skomsvold og Mikkel Bugges nye bøker
Les mer